Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Magyar filmek a magyar kultúra napján Nyomtatás E-mail
Írta: Sábián Anna   
2024. január 19.
A magyar kultúra napján magyar filmeket tűz műsorára a Barátság mozi: január 22-én, hétfőn fél hatkor Koltai Lajos sikerfilmje, a Semmelweis, nyolckor pedig egy másik friss alkotás, Hevér Dániel Valami madarak című filmje látható a város művészmozijában. Utóbbi előadásra még válthatók jegyek a mozi honlapján és jegypénztárában.
Tovább...
 
Magyar Himnusz címmel nyílik összművészeti kiállítás Kárpát-medencei alkotók munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 19.
Magyar Himnusz címmel nyílik kiállítás Kárpát-medencei, keresztény, kortárs magyar alkotóművészek munkáiból Székesfehérváron, a Józsa Judit Művészeti Alapítvány szervezésében. Az esemény január 20-án, szombaton 15 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlat február 24-ig látogatható a Szent Korona Galériában.
Tovább...
 
Adok-kapok – jótékonysági színházi est Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 18.
Jótékonysági színházi estre várja a közönséget a JusztIs Társulat. Január 19-én, pénteken 19.30 órakor a Nyolcas Műhelyben kezdődik az előadás, amelynek teljes bevételét a Fehérvári Heti Betevőnek ajánlják fel.
Tovább...
 
Ahol a míves munkák mellett barátságok is születnek – szakkörök és kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 18.
Megnyílt és január 26-ig látogatható az a nagyszabású népművészeti kiállítás, amely a Fehérvári Kézművesek Egyesületének szakköri alkotásaiból ad ízelítőt. Szőttes, varrottas, gyöngyfűzős, nemezes, kosárfonó és még számos, egyéb technikával készült míves munka várja az érdeklődőket a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az Egyesület a műhelyfoglalkozások mellett idén is több rendezvényt tervez, újdonságként lesz mézes nap, és készülnek a jubileumi 20. Tűzzel-Vassal Fesztiválra is.
Tovább...
 
Színes, érdekes programokkal ünnepli a magyar kultúra napját az SZKKK Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2024. január 17.
Sokszínű programmal ünnepli a magyar kultúra napját a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ január 21-én, vasárnap 15 órától az Öreghegyi Közösségi Házban: Túl a Maszat-hegyen 2. a gyerekeknek, Pilinszky János szellemiségét megidéző kortárs táncszínházi előadás a felnőtteknek, emellett Kleb Attila fotókiállításának finisszázsa Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművésszel, Ács Tamás színművész verses előadása, beszélgetés Réz András filmesztétával és filmvetítés is várja a látogatókat. A rendezvény ingyenes.
Tovább...
 
Január a zenés színház jegyében - ünnepeljük együtt a Magyar Kultúra Napját! Nyomtatás E-mail
Írta: ARSO   
2024. január 17.
Noha sokan még csak most kezdenek felocsúdni az ünnepek utáni álmos-lassú télből, az ARSO-nál elindul az év, és nem is akárhogy. A fehérvári szimfonikusok az év első hónapját a zenés színháznak szentelik ifjúsági beavató hangversennyel, kortárs interaktív koncerttel, és az ARS Regia bérlet keretén belül Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának koncertszerű operaelőadásával.
Tovább...
 
Új könyvek hagyományos és e-könyv formában a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 17.
Kortárs hazai és világirodalom, krimik, thrillerek és szórakoztató, romantikus regények várják a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóit hagyományos és elektronikus formában. A friss kínálatot a helyszínen és online is böngészhetik.
Tovább...
 
Lehet regisztrálni a Magyar Kultúra Napjára szervezett előadásra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 17.
Január 22-én, hétfőn 18.00 órakor – az Önkormányzat felkérésére – különleges előadással készül a Magyar Kultúra Napjára a Vörösmarty Színház. A műsorban a régi verseket a kortárs alkotásokkal állítják párba, hogy a nézők összehasonlíthassák: milyen volt a szerelem régen, és milyen most. Az ingyenes előadásra már elindult a regisztráció a színház honlapján.
Tovább...
 
Tabuk nélkül a méhnyakszűrésről – nyilvános előadás, beszélgetés és kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 17.
Tabuk nélkül a méhnyakszűrésről címmel szerveznek ismeretterjesztő, felvilágosító programot a Városházán január 22-én, hétfőn 14.00 órától. Szülésznő és citológus szakember tart előadást a témában, lesz kerekasztal-beszélgetés arról, hogy a nők miért vállalják, illetve nem vállalják a vizsgálatot, valamint kiállítás mutatja be a petefészekdaganat kialakulását. A Székesfehérvári Mályvavirág Pont programja nyilvános és ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
A miheztartás vége - Hadházi László önálló előadása Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. január 16.
Útmutatás Mózestől az úttörőkig. Okos volt-e Esze Tamás? Visszatartják-e a halak a vizet amikor felugranak a levegőbe? Mi marad a rendből, ha megszegjük a szabályokat? Mit akarnak tőlünk a kutyák? - Erkölcsök és őszinte igazság hazugságokra. - A MIHEZTARTÁS VÉGE
Tovább...
 
Csütörtökön mutatják be a Vár című folyóirat legújabb számát Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 16.
A Vörösmarty Társaság Vár című irodalmi és közéleti folyóiratát január 18-án, csütörtökön 17 órától mutatják be a Kossuth utca 14. szám alatt. A legújabb számot László Zsolt és Bobory Zoltán ismertetik a közönséggel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 166 - 176 / 6200