Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Lehet regisztrálni a Magyar Kultúra Napjára szervezett előadásra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 16.
Január 22-én, hétfőn 18.00 órakor – az Önkormányzat felkérésére – különleges előadással készül a Magyar Kultúra Napjára a Vörösmarty Színház. A műsorban a régi verseket a kortárs alkotásokkal állítják párba, hogy a nézők összehasonlíthassák: milyen volt a szerelem régen, és milyen most. Az ingyenes előadásra már elindult a regisztráció a színház honlapján.
Tovább...
 
Kincsek Kínából – Székesfehérvárra érkeztek a műtárgyak Nyomtatás E-mail
Írta: Szent István Király Múzeum   
2024. január 15.
Pénteken kora délután megérkeztek "Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” című kiállítás műtárgyai Székesfehérvárra. Több hatalmas láda rejti a különleges tárgyakat, melyek súlya egyenként a 130 kilogrammot is meghaladja. A Szent István Király Múzeum újabb nagyszabású kiállítása 2024. január 23-án nyit meg a Csók István Képtárban.
Tovább...
 
Az alkotásban megtaláljuk önmagunkat – májusig látható a Félúton kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. január 15.
„Szeretném élvezni a födi létet: inspirálni a diákokat, hogy a gyermekeink megtalálják a maguk útját, ezen őket szertettel kísérni és sokat alkotni.” Ezeket a célokat fogalmazta meg Schrenk Rita Anna művésztanár, festő Félúton című kiállítása kapcsán. A Pelikán Fészek Padlás Galériában májusig látható tárlaton több mint húsz alkotás ad betekintést a művészi pálya elmúlt két évtizedébe.
Tovább...
 
Február 18-ig látogatható a Munkácsy-kiállítás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. január 15.
A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítva, február 18-ig látható a Munkácsy-kiállítás városunkban. A Munkácsy Székesfehérváron – Válogatás Pákh Imre gyűjteményéből című kiállítás szeptember közepén nyílt meg a Szent István Király Múzeum Rendház épületében, és azóta közel harmincezren látták a különleges gyűjteményt.
Tovább...
 
A Tolnai utcai könyvtárban mutatják be a Fehérvári beszélgetések legújabb kötetét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 15.
A Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában mutatják be a Fehérvári beszélgetések című sorozat legújabb, ötödik kötetét. Az esemény 2024. január 15-én, hétfőn 17.00 órakor kezdődik.
Tovább...
 
Újévi táncházat rendez az Alba Regia Táncegyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 13.
Az új esztendőben is folytatja családi táncházas programsorozatát az Alba Regia Táncegyesület. Január 13-án, szombaton 17.00 órától várják a résztvevőket a Malom utcai Táncházba, ahol hagyományosan lesz kézműves foglalkozás, népi gyermekjátszó, tánctanítás és zenés, táncos mulatság. Belépők elővételben online, illetve a programkezdés előtt a helyszínen kaphatóak.
Tovább...
 
Madárodú kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 12.
Magyar népi motívumokkal díszített, a fehérvári madárbarátok alkotta odúkból nyílt kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében. A közösségi összefogással készült alkotások február 8-ág láthatóak egy helyen, majd ezt követően állandó kültéri tárlat részeként szolgálnak otthonul Maroshegy madarainak.
Tovább...
 
Mesterek és tanítványok - népművészeti kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 12.
A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szakköreinek munkáiból nyílik nagyszabású kiállítás január 13-án, szombaton 10.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A Mesterek és tanítványok című tárlatot január 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Santa Diver-koncert szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 12.
Jazz és világzene szól majd a Székesfehérvári Egyházmegyei Látogatóközpont újévet indító koncertjén. Január 13-án, szombaton 18 órától a Kézdy Luca (hegedű, elektronika), Szesztay Dávid (basszus gitár) és Szegő Dávid (dob) alkotta Santa Diver triót láthatja és hallhatja a közönség.
Tovább...
 
Mától egy hétig csak ablakos kölcsönzéssel használható a könyvtár felnőtt kölcsönző részlege Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 12.
A Csók István Képtárban zajló kiállításépítési munkálatok miatt a Vörösmarty Mihály Könyvtár felnőtt kölcsönző részlege január 12. és 19. között zárva tart. A korábbi, vírushelyzetben kialakított gyakorlathoz hasonlóan, a lefoglalt és előjegyzett könyveket a Bartók Béla téri épület árkádjai alatt lesz lehetőség leadni és átvenni.
Tovább...
 
A Prospero Színkör januári előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. január 11.
A Prospero Színkör januárban is szórakoztatni fogja a közönséget. Az előadások címét és időpontjait alább olvashatják el.
Tovább...
 
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>

Eredmények 177 - 187 / 6200