Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Gálaműsorral készül a 10 éves Ikarus Senior Táncegyesület Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 11.
ImageGálaműsorral ünnepli 10 éves fennállását az Ikarus Senior Táncegyesület. Május 19-én, szombaton 19 órakor kezdődik az előadás a Fejér Megyei Művelődési Központban, ahol a csoport mellett színpadra lép az Alba Regia Táncegyüttes Senior csoportja, valamint az Ikarus és a TáncolKodó néptáncegyüttes.
Tovább...
 
Radoszáv Miklós kiállítás és St. Martin jótékonysági koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 09.
ImageKét programmal is várja az érdeklődőket május 9-én, szerdán délután a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. 17.00 órakor kiállítás nyílik Radoszáv Miklós ismert gyermekvédő szakember képzőművészeti és irodalmi alkotásaiból, majd 18.00 órakor St. Martin ad jótékonysági koncertet a fehérvári Kerek-Világ Ház Alapítvány javára.
Tovább...
 
Megtelik zenével a Vajdahunyadvára! Nyomtatás E-mail
Írta: Kámán Ildikó   
2018. május 09.
ImageA Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál idén 27. alkalommal is kitárja kapuit a zeneszerető közönségnek. Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük ebben a páratlan reneszánsz környezetben.
Tovább...
 
SZERELEM TERROR IDEJÉN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 08.
A regény története, valóságelemekből összegyúrt fikció, izgalmas, sok fordulatában meglepő, sőt olykor zavarba ejtő. Nemcsak jelenkorunk égető kérdéseit feszegeti nyíltan, bátran és őszintén, de a hétköznapokon túli világba is beléphet az olvasó. Paranormális képességek, titkos kísérletek, terrorizmus, modernkori vallásháború... egy ilyen történelmi színpadon mi történik az emberi lélekkel? Hogyan lehetséges egy békés és emberséges 21. századot teremtenünk? (Könyvajánló)
Tovább...
 
Furcsaságok a színpadon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 08.
Szatíra, börleszk, táncban megfogalmazott költői képek – dinamika és sok humor jellemzi a Székesfehérvári Balett Színház második bemutatóját, amelynek a fehérvári Művészetek Háza ad otthont május 29-én, kedden 19 órakor. Az est programján rövid, egyfelvonásos balettek szerepelnek, amelyek könnyed, ám tartalmas táncszínházi élményt kínálnak.
Tovább...
 
Irodalmi Folyóiratok Országos Találkozója Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 08.
ImageA Vörösmarty Társaság Vár című folyóirata és a Magyar Múzsa szerkesztősége első alkalommal szervezi meg a folyóiratok országos találkozóját. Május 8-án és 9-én, kedden és szerdán 9-16 óráig a Vörösmarty teremben szeretettel várják az irodalmi folyóiratok olvasóit.
Tovább...
 
Orpheus Britannicus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. május 03.
ImageA Szemináriumi Karmelita templomban május 5-én, szombaton folytatódik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ingyenes barokk koncertsorozata.
Tovább...
 
Ifjúsági néptáncegyüttesek találkoznak Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Major Lászlóné   
2018. május 03.
ImageTizenhárom megyei és megyén túli együttes részvételével, immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Művészetek Házában a „Húzd keresztül...” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválját május 5-én, szombaton. A Fejér Megyei Művelődési Központ, a Fejér Megyei Népzenei Műhely Egyesület és az Alba Regia Táncegyesület összefogásában megvalósuló rendezvénnyel A Táncház Napja országos rendezvényhez is csatlakozik városunk.
Tovább...
 
Világhírű fellépőkkel csábít a Balaton partjára az Everness Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: EVERNESS   
2018. május 03.
ImageIdén júniusban hatodik alkalommal nyitja meg kapuit hazánk legnagyobb életmódfesztiválja, az Everness. A tudatosság rendezvényén idén 300 hazai és külföldi előadó 21 helyszínen tánc-, mozgás- és jógaprogramokkal, koncertekkel, hangfürdőkkel, előadásokkal és workshopokkal várja az önismeret iránt érdeklődő közönséget.
Tovább...
 
Érkezik az Accept - teljes a FEZEN nemzetközi rock-metal névsora Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. május 02.
ImageA német power metal legenda, az Accept érkezik a csütörtöki napon megüresedett időpontra - így most már teljes lett az idei FEZEN Fesztivál nemzetközi rock-metal névsora. A mintegy 40 éves múlttal rendelkező Accept olyan zenekarok mellé csatlakozik, mint a Mr. Big, a Helloween, Richie Kotzen, a Dragonforce, az Enter:Shikari, az Epica, a Korpiklaani, a Ministry, a Metal Allegiance vagy a Fozzy. A szervezők májusra ígérik a székesfehérvári fesztivál teljes, részletes programját.
Tovább...
 
A Tánc Világnapja Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. április 30.
ImageMintegy négy évtizede, hogy a Tánc Világnapja Székesfehérváron az Alba Regia Táncegyüttes nevével fonódik össze. Az ünnep előestéjén az idei évben rendhagyó módon nemcsak a néptáncosok nagycsaládja, hanem a néhány hete alakult Székesfehérvári Balett Színház művészei is színpadra léptek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 3525