Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A legszebb német könyvek gyűjteménye és a nagybányai festők képeslapokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 06.
Az alapvető könyvtári szolgáltatásokon túl februárban is számos programmal és kiállításokkal várják az olvasókat a Vörösmarty Mihály Könyvtár tagkönyvtárai. A Tolnai utcában nagybányai festők munkáiról készült képeslapokat, a Központi Könyvtárban pedig A legszebb német könyvek 2023 vándorkiállítást láthatják az érdeklődők.
Tovább...
 
Bemutatták a Csongor és Tünde előadását Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. február 05.
Február 3-án mutatta be a Vörösmarty Színház a teátrum névadójának egyik legkiemelkedőbb művét, a Csongor és Tündét, a Kozák András Stúdióban. Az előadást Czukor Balázs rendezésében állították színpadra.
Tovább...
 
Farsangi operaparédéval várja a zenebarátokat a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 05.
Farsangi operaparádét rendez a Vox Mirabilis Kamarakórus február 10-én, szombaton 19.00 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István-termében. A 2023/2024-es bérlet keretében valósul meg a hangverseny, melyre jegyek is vásárolhatóak a helyszínen.
Tovább...
 
A vers életet és lelket ment – Csoóri-est a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. február 05.
Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő születésének 94. évfordulója alkalmából emlékező estet rendeztek szombaton a Városházán. A Csoóri Sándor Társaság Egyesület és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház meghívására érkező hallgatóság Szirtes Edina Mókus zeneszerző, hegedűművész, Lutter Imre előadóművész és a Tárnok Ákos vezette Kákics együttes előadásában hallhatta a zámolyi születésű költő műveit.
Tovább...
 
Északi fény – hétfőn folytatódik a Farkas Ferenc-sorozat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. február 02.
Finn és norvég zeneszerzők műveivel folytatódik február 5-én, hétfőn a Farkas Ferenc-sorozat az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral. A közönség Jean Sibelius, Edvard Grieg, valamint Einojuhani Rautavaara dallamaival ismerkedhet meg. Zongoraszólót játszik a fiatal magyar művész, Boros Mihály.
Tovább...
 
Azahriah is fellép az EFOTT-on Nyomtatás E-mail
Írta: Budai Marcell - EFOTT   
2024. február 02.
Azahriah, a magyar fiatalok legtöbbet hallgatott előadója is fellép az idei EFOTT-on. A 22 éves zenész idén csak limitált számú koncertet ad, köztük – először Magyarországon – három teltházas eseményt a Puskás Arénában, így fellépése a nyár legnagyobb egyetemista bulijának számító EFOTT szombati napján igazi különlegesség lesz. Azahriah mellett július 10. és 14. között olyan előadók koncerteznek majd a Velencei-tó partján, mint Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif.
Tovább...
 
Jazzpéntek a Rodek Balázs Trióval Nyomtatás E-mail
Írta: Skrobák-Kovács Réka   
2024. február 02.
Az Öreghegyi Közösségi Házban indul az SZKKK jazzpéntekjeinek idei sorozata: február 2-án 19 órakor a fehérvári kötődésű Rodek Balázs Trio ad koncertet az intézmény színháztermében. Az eseményre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani.
Tovább...
 
Sándorfalvi Sándor akvarelljeiből nyílik kiállítás a Gárdonyi Géza Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 31.
A 110 éve született Sándorfalvi Sándor akvarell képei láthatók februárban a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Február 2-án, pénteken 17 órakor Revák István festőművész nyitja meg a tárlatot.
Tovább...
 
Interjú Czukor Balázzsal a Csongor és Tünde bemutatójáról Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. január 31.
A székesfehérvári Vörösmarty Színház február 3-án mutatja be a Csongor és Tünde előadását, a színház névadójának klasszikusát. A varázslatos színpadi műben ébrenlét és álom között keresi útját a főhős, Csongor. Mi adhat értelmet az életnek? Miben rejlik az emberi boldogság? Csongort a vágyakozás indítja el útján, ahol különböző akadályokkal kell megküzdenie, hogy eljusson Tündérhonba, ahol szerelme, Tünde várja. A rendező, Czukor Balázs interpretációjában egy igazán különleges előadás készül a Kozák András Stúdióban. Az eredeti szöveg és a jelen - vagy akár a nem olyan távoli jövő - közötti kapcsolódási pontok az extravagáns jelmezek, díszlet, zene és vizuális hatások által kerülnek előtérbe. Mindehhez pedig kiváló színészek jelenítik meg a mindannyiunk számára ismerős karaktereket.
Tovább...
 
Superluminal – megnyílt a Light Art Museum új kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2024. január 29.
Szeptemberben nyílt meg a budapesti Light Art Museum új kiállítása a hatalmas közönségsikert arató és a frissen alapított intézmény látványos bemutatkozását jelentő nyitótárlat méltó folytatása. Az új tárlat, ha lehet, még magasabbra teszi a lécet azzal, hogy ezúttal a fényművészet nemzetközi mezőnyéből is válogatva mutatja be ennek a rendkívül népszerű kortárs művészeti trendnek a legizgalmasabb képviselőit és látványos alkotásaikat.
Tovább...
 
"MOZART!"- Vox Mirabilis Kamarakórus "Farsangi operaparádé" koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. január 29.
"MOZART!"- a Vox Mirabilis Kamarakórus 2023/24. Hangversenybérletének "Farsangi operaparádé" koncertje 2024. február 10-én, szombaton 19:00 kezdődik a Szent István teremben Székesfehérváron (Liszt F.u.1.)
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 6085