Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Murakami Haruki: Kafka a tengerparton Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2018. április 04.
ImageA Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be 2018. április 7-én. A 25 nyelvre lefordított regényből Amerikában mutattak be nagy sikerű színpadi adaptációt, ennek az európai ősbemutatója lesz Székesfehérváron a Vörösmarty Színházban Szikora János rendezésében.
Tovább...
 
Elkészült a STRAND Fesztivál idei első himnusza Nyomtatás E-mail
Írta: Belovai Adrienn   
2018. április 03.
ImageA STRAND Fesztivál ebben az évben igazi különlegességgel készül a fesztivál rajongói számára, 2018-ban ugyanis a szervezők úgy döntöttek, nem elégszenek meg egy himnusszal, több dalt is szeretnének a STRAND Fesztivál zenéjeként tudni.
Tovább...
 
10 dolog, amit érdemes tudni Murakami Harukiról Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2018. április 03.
ImageA Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be 2018. április 7-én. A 25 nyelvre lefordított regényből Amerikában mutattak be nagy sikerű színpadi adaptációt, ennek az európai ősbemutatója lesz Székesfehérváron Szikora János rendezésében.
Tovább...
 
Húsvéti koncert a szimfonikusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2018. április 02.
ImageHúsvéti koncertjére invitálja a hallgatóságot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az április 5-i, csütörtök esti eseményre a Fehérvári Jegyirodában, a Vörösmarty Színházban és a zenekar honlapján is lehet jegyeket vásárolni.
Tovább...
 
Prospero Színkör - Áprilisi bemutatók Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 02.
ImageA Prospero Színkör áprlisi műsorának időpontjai alább tekinthetők meg.
Tovább...
 
Boldogasszony-kiállítás nyílt a Csók Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. március 30.
Kortárs alkotásokból nyílt Boldogasszony-kiállítás 55 művész munkáiból a Csók István Képtárban. A szobrokat, kerámiákat, textilműveket, festményeket, grafikákat és fotókat bemutató tárlat többek között Jankovics Marcell, Melocco Miklós, Gyulai Líviusz, Péreli Zsuzsa és Petrás Mária alkotásaival szólítja meg a látogatókat a Szent Istvánhoz kapcsolódó Boldogasszony-hagyomány összetett és sokrétű bemutatásával.
Tovább...
 
Mátyás király, Pannónia győzhetetlen védelmezője Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. március 30.
ImageMátyás király székesfehérvári koronázási ünnepének 554. évfordulóján nyílt meg a „Mátyás király – Mecénás és katona” című kiállítás a Nemzeti Emlékhelyen. A Merényi Zoltán és Somodi András által megálmodott, a maga nemében egyedülálló műtárgy-kompozíció különleges módon, a XXI. századra is reflektálóan mutatja be Hunyadi Mátyás életét.
Tovább...
 
Csajos est az elfogadásról Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Major Lászlóné   
2018. március 29.
ImageÁprilisban folytatódik a Csajos estek című sorozat a Barátság moziban: április 18-án, szerdán 18 órakor a jól működő párkapcsolat titkairól beszélget a program résztvevőivel dr. Mészáros Ádám párkapcsolati mediátor, coach. Az előadás és beszélgetés után a vendégek a Nap nap után című amerikai romantikus drámát tekinthetik meg együtt.
Tovább...
 
Újabb nevek a FEZEN csütörtöki és pénteki napjára Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. március 28.
ImageHazaival erősít a FEZEN. Július 26-ára érkezik a Kowalsky meg a Vega, a Majka & Curtis valamint a Hooligans. A 27-i Ákos - Quimby - Rúzsa Magdi trió pedig a Honeybeasttel egészül ki, így lesz teljes az egyik nagyszínpad pénteki programja. Négy hónap van székesfehérvári fesztivál nyitásig, de már most elfogyott a kiadható bérletek fele, a program azonban még nem teljes. A szervezők közlése szerint még a nemzetközi lista is bővülni fog.
Tovább...
 
Igaz történeten alapul a hónap könyve Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2018. március 28.
ImageA Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, amiket a program független zsűrije a legkiemelkedőbb műveknek talál. Kádár Annamária, pszichológus, számtalan sikerkönyv szerzője, márciusban Az igazi csoda mellett tette le voksát.
Tovább...
 
IX. Fehérvári Versünnep - Mentor-sorolás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. március 28.
ImageA mentor-sorsolással folytatódott a IX. Fehérvári Versünnep. A döntőbe jutott 12 diák felkészülését a Vörösmarty Színház színművészei segítik. A sorsoláson Mészáros Attila alpolgármester és a zsűri nevében Vakler Lajos újságíró köszöntötte a résztvevőket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 3485