Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Utazás az Aranykorba Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 16.
ImageA KÉK VÉR GYERMEKEI sorozat 3. részeként az ember kozmikus története visszakanyarodik a Földre, hogy új perspektívából, szó szerint felülemelkedve hétrétegű téridőn, berögzült és megkér-dőjelezhetetlennek hitt elméleteken, a test-lélek-szellem dimen-zióit egybekapcsolva újraértelmezhessük történelmünket. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Vershúron gála a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 15.
ImageGálaműsort adnak a Fehérvári Versünnep döntősei a Misztrál Együttessel hétfőn 19 órakor a Városháza Dísztermében. Az adventi rendezvényen a várakozás idejéhez illő gondolatok, verssorok szólalnak majd meg a fiatalok előadásában. A Vershúron című gála ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
HANYATtLÓ-SZÁRNYALÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Hajnal Csilla, Csordás Csilla   
2017. december 15.
Ünnepélyes keretek között nyílt meg Párkányi Raab Péter HANYATtLÓ-SZÁRNYALÓ című kiállítása a Csók István Képtárban. Az eddigi életművet bemutató tárlaton leplezték le a Zenegép-sorozatot. A két négyméretű szoborból álló alkotás Székesfehérváron látható először.
Tovább...
 
Aranyasszony - trilógia Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 14.
ImageMi köze lehet egymáshoz egy titokzatos dél-amerikai barlangrendszernek és egy pánikbeteg budai szépasszony útkeresésének? (Könyvajánló)
Tovább...
 
Requiem a Don hőseiért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. december 14.
A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából és a 2. magyar hadsereg hőseinek, áldozatainak emlékére hirdetnek vers- és prózamondó versenyt középiskolásoknak és felnőtteknek – Requiem a Don hőseiért címmel. A verseny január 13-án lesz a Vörösmarty Társaság termében.
Tovább...
 
Karácsonyi klasszikus jazz-be csomagolva Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Fejér Tamás   
2017. december 13.
ImageCsaládi karácsonyi programra invitál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar: a Diótörő című karácsonyi klasszikus jazz-be csomagolt koncertjét december 19-én este az MKOSZ Edzőközpontban lehet meghallgatni. A fehérvári zenekar és a Budapest Jazz Orchestra közös koncertjét Dubóczky Gergely vezényli, Csajkovszkij, Duke Ellington és Sosztakovics csodálatos dallamait hallhatja a közönség.
Tovább...
 
Az évek parazsa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 13.
Image"Az évek parazsa" - címmel jelent meg Nagy Ferenc István író-költő verseskötete. A verseket pedig nemrégiben meg is zenésítették: hegedű és zongora színesíti az előadást. A zenés CD Székesfehérváron, a Vajda János Könyvesboltban (Fő utca) is megvásárolható!
Tovább...
 
Egy bűNŐZŐ NŐStényei Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 12.
Image"Egy középiskolás korában nyerőgép- és szerencsejáték-függő csibészről szól, vagyis rólam, melyben a „nős” történeteim egy töredékét megosztom veletek. Kiderül az is, hogyan lett aztán belőlem – a tinédzser éveim után – vállalkozó, és sokszor milyen nem mindennapi történetekbe csöppentem." - könyvajánló.
Tovább...
 
Álmaim valósága Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. december 12.
Image"Egy valóságos álom… ilyen felhanggal számolt be 2007-es perui történetemről a média néhány évvel ezelőtt. Pedig a velejét, a valóságot, soha nem osztottam meg senkivel a családomon és néhány barátomon kívül – mostanáig. Amit a nyilvánosság eddig tudhatott, és amit meseszerűnek találtak sokan, hogy 2007-ben kiutaztam egy szál magam Peruba, ahol egy hétre rá egy rejtélyes földalatti mesterséges barlangba kerültem. Pont olyanba, mint a híres ecuadori Tayos-barlang, amit első regényemben még hihetetlenként említek. Ott változott meg az életem. Miért?" (Könyvajánló)
Tovább...
 
József Attilára emlékeztek a Városháza Dísztermében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. december 11.
ImageJózsef Attilára emlékeztek a Városháza Dísztermében. A költő halálának 80. évfordulója alkalmából tartott emlékülésen Sebők Melinda és Tverdota György irodalomtörténészek, valamint Petőcz András József Attila- és Márai-díjas író, költő tolmácsolják saját értelmezéseiket József Attila életpályájáról, költészetének továbbéléséről.
Tovább...
 
1000 könyv keresi gazdáját Nyomtatás E-mail
Írta: Jávor Zsófia   
2017. december 07.
ImageA Libri december 24-ig megvalósuló kampányában könyvajándékokkal lepi meg az olvasás szerelmeseit. Nem kevesebb, mint 1000 könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten, különleges helyszíneken, különleges csomagolásban, hogy átadhassa az idei év első karácsonyi ajándékát.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 3383