Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehérvár Hangja: már a legjobb tizenkettőt keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2019. november 05.
Popslágerek, rockballadák, régi klasszikusok csendülnek fel a Fehérvár Hangja elődöntőjében. A huszonnégy versenyző november 9-én, szombaton 10 órától a Fehérvári Civil Központ színháztermében áll a közönség és a zsűri, Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Szakács Gergő és Vörös Tamás elé.
Tovább...
 
Agatha Christie - Az utolsó szeánsz Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. november 04.
Agatha Christie - Az utolsó szeánsz / Különleges gyűjteményes kötet Agatha Christietől – benne egy magyarul most először olvasható novellával.
Tovább...
 
Ismét várják a mesés alkotásokat a Tollpihe Mesesíró Pályázatra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. november 04.
Ismét meghirdették a másfél évtizede töretlen népszerűségnek örvendő Tollpihe Meseíró Pályázatot. A Fejér megyei általános iskolások december 6-ig küldhetik be alkotásaikat, az eredményhirdetés a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan 2020. január 24-én lesz.
Tovább...
 
Requiem az emlékezés napján Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. november 01.
Az emlékezés napján, november 4-én este Leoncavallo Requiemje csendül fel a Szent Sebestyén-templomban. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertjét Janos Acs vezényli.
Tovább...
 
Salvador Dali: Egy zseni naplója Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. november 01.
Bő húsz évvel első önéletrajzi műve, a Salvador Dalí titkos élete (1942) megjelenése után a puha óráiról, festett vagy bronzba öntött rinocéroszairól, excentrikus őrültségeiről, valamint polgárpukkasztó és/vagy önreklámozó akcióiról elhíresült festő ismét a nagyközönség elé tárta életének azon eseményeit, amelyeket 1952 és 1963 között jegyzett fel naplójába.
Tovább...
 
Antoine de Saint-Exupéry - Az ember földje Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. november 01.
Antoine de Saint-Exupéry - Az ember földje. / Különleges irodalmi csemege – kisregények Antoine de Saint-Exupérytől!
Tovább...
 
Lázadók ezer éve és ma Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 31.
Romsics Ignác új kötete a magyar történelem elmúlt ezer évének lázadói, vagyis rebellisei közül tizenegy csoporttal foglalkozik, kezdve az utolsó pogányokkal, Bocskai hajdúin, a kurucokon, a magyar jakobinusokon és a márciusi fiatalokon át az 1989-es rendszerváltókig.
Tovább...
 
Az aukciók kulisszatitkai: Pasis est ma a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. október 30.
A művészeti aukciók rejtelmeiben mélyedhet el a Barátság mozi ma esti közönsége. A 18 órakor kezdődő Pasis estre természetesen nem csak férfiakat várnak, hiszen maga az előadó is egy üzletasszony, Soóky Marietta műkereskedő, műgyűjtő, a Nagyházi Galéria- és Aukciósház vezetője. Az est keretében bemutató árverést is tartanak, ezt követően a közönség a Senki többet című amerikai filmet nézheti meg.
Tovább...
 
Cé Cé Cé Pé – Kukorelly-könyvbemutató Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 30.
Ma este az Új Magyar Képtárban mutatják be Kukorelly Endre új könyvét, a Cé Cé Cé Pé-t.
Tovább...
 
Kő kövön: asszonysorsok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 29.
A középkori Székesfehérvárról kaphat képet, aki elolvassa Schmöltz Margit Kő kövön című regényét – benne asszonysorsokkal, a történelem alakjaival, orvostörténeti érdekességekkel, érzelmi szálakkal. A könyvről a szerző mesél szerdán délután a Vörösmarty Könyvtárban.
Tovább...
 
Irodalmi est a Parnasszus kortárs apostolai sorozat keretében Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2019. október 28.
Az Aegis Művészetért és Kultúráért Alapítvány október 28-án, hétfőn 18 órakor folytatja a Parnasszus kortárs apostolai irodalmi est sorozat első rendezvényét az Igézőben. Bartal Tamással kortárs íróval a Lámpavas és pillangó című könyvéről beszélget majd Takács Tamás irodalmár.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 23 - 33 / 3953