Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Újra látható a Barátság Moziban a Csak még egyszer előre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 30.
ImageÁprilis 6-án csütörtökön 18 órakor a Barátság mozi ismét vetíti Burján Zsigmond Csak még egyszer előre! című magyar háborús filmjét, Matus György, Tűzkő Sándor, Szigeti Anna, Barbély Gábor, Szabó Miklós Bence és Balogh Mihály főszereplésével. A produkció egyedülálló abban a tekintetben is, hogy helyi kezdeményezéssel gyártott egész estés film, történelmi dráma nem készült még Magyarországon.
Tovább...
 
A Szabad Színház lesz a Közéleti és Kulturális Szalon vendége Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 30.
ImageÁprilis 6-án 18 órától folytatódik a Közéleti és Kulturális Szalon a Zsolt utcai közösségi házban, ahol a Vox Mirabilis Egyesület szervezésében a Szabad Színház tagjait látják vendégül. A beszélgetőtárs Szabó Miklós Bence lesz. A színház társulata 2014-ben kapta meg a "Pro Cultura Albae Regiae” díjat.
Tovább...
 
Óperencián innen meséltek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. március 29.
ImageA székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár idén 16. alkalommal hirdeti meg az ÓPERENCIÁS FEJÉR MEGYEI MESEMONDÓ VERSENYT, melyre 149-en jelentkeztek a megye 21 településének 18 iskolájából.
Tovább...
 
Fehérváron mutatják be a Szent Koronáról szóló filmet Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2017. március 28.
ImageA Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című film fehérvári bemutatójára március 28-án 18 órakor kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az ismeretterjesztő film a magyarság első számú ereklyéje és legfőbb nemzeti kincse, a Szent Korona, valamint a magyar felségjelvények és királykoronázásaink eddig ismeretlen történeteinek felfedezésére hívja a nézőt.
Tovább...
 
Kedd esti beszélgetés A DÖNTÉS kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 28.
Folytatódik a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. A március 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgetés vendége ezúttal Tolcsvay Béla, Kossuth-díjas zeneszerző, szövegíró, énekmondó, Párkányi Raab Péter szobrászművész, fotóművész és Feledy Balázs művészeti író lesz.
Tovább...
 
Megvan a 13 döntős versmondó Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 27.
ImageA hétvégén megrendezték a VIII. Fehérvári Versünnep előválogatóját. A tehetségkutató zsűrije idén is Kubik Anna színművész vezetésével értékelte a produkciókat, a döntőbe 13 fiatal jutott be. A megjelenteket Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte.
Tovább...
 
Újabb öt évig dr. Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2017. március 27.
ImageA Vörösmarty Színház igazgatói posztjának betöltéséről döntött Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése. A jelenlegi színházigazgatót, dr. Szikora Jánost ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg újabb öt évre.
Tovább...
 
Felújítás után ismét nyitva a Széna téri könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 27.
ImageTöbb mint kéthónapos felújítás után március 22-től ismét megnyitotta kapuit az olvasóközönség előtt a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtára. Az intézményben a hagyományos szolgáltatások mellett számos érdekes, izgalmas programot kínálnak.
Tovább...
 
Megnyílt Gorsiumban a Pompeji kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. március 27.
Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában címmel a hétvégén nyitották meg Gorsiumban azt az unikumnak számító kiállítást, mely a Nápolyi Régészeti Múzeumból érkezett Magyarországra. A táci látogatóközpontban, mint második magyarországi kiállítóhelyen láthatja a közönség az egykori ókori itáliai várost, melyet a Kr.u. 79-es Vezúv kitörés pusztított el.
Tovább...
 
Pompeji  Élet és halál a Vezúv árnyékában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. március 24.
Szombaton nyílik a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című tárlat a táci Gorsium látogatóközpontjában, virtuális sétával, szobrokkal, festményekkel, megannyi értékes tárggyal.
Tovább...
 
Állatplasztikákból álló tárlat nyílik a Munkácsyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. március 22.
Szerdán nyílik meg Revák Katalin iparművész állatplasztikákat bemutató kiállítása Innen ide címmel a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A tárlatot, amelyet a művésznő egykori iskolájában rendeznek, Revák István festőművész nyitja meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3081 - 3091 / 6196