Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Mátyás templomban ad koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 27.
A székesfehérvári kórus az elmúlt években sikeres koncerteket adott a Mátyás Templomban, így most is örömmel tesznek eleget egy újabb meghívásnak. Lélekemelő kórusművekkel az orosz ortodox egyházi kórusmuzsika, harmóniákkal teli elmélkedő, titokzatos zenéjébe engednek bepillantást. A január 29-i, vasárnapi koncertre a belépés díjtalan, szeretettel várnak minden zenekedvelőt az egyházzenei áhítatra!
Tovább...
 
Székely kapu a magyar világra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 27.
ImageJanuár 27-én, pénteken 18 órától könyvbemutatóval egybekötött előadás lesz Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár (Oskola utca 7.) olvasótermében Székely kapu a magyar világra címmel.
Tovább...
 
Óperenciás Mesemondó Verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 27.
ImageTizenhatodik alkalommal hirdette meg az Óperenciás Mesemondó Versenyt a székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A megye általános iskolásai február végéig jelentkezhetnek a megmérettetésre, melynek valamennyi fordulóját márciusban tartják. A legjobban szereplők könyv- és tárgyjutalmat kapnak, illetve felléphetnek a város közönsége előtt.
Tovább...
 
A Tilinkó zenekar első idei folkestje pénteken lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 27.
ImageAz idei évben először tart népzenei estet a fehérváriak kedvelt népzenei együttese. A Tilinkó zenekar január 27-én, pénteken 20 órától minden érdeklődőt szeretettel vár a Szabadművelődés Házába, ahova a belépés ingyenes lesz.
Tovább...
 
Folytatódik a Macskatéka Olvasóklub Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 26.
ImageCsütörtökön délután folytatódik az óvodás és általános iskolás gyerekeknek szervezett „Macskatéka” Olvasóklub. Cicavilággá változik a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, a Mese nevű cicával, a felolvasott meséknek és az alkotásnak köszönhetően, amiben Krasznai Károlyné Zsuzsa amatőr festő nyújt segítő kezet. Minden kis cicabarátot nagy szeretettel várnak a könyvtárban!
Tovább...
 
Értékeink vonzásában  a Vörösmarty Társaság alkotásokat vár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 26.
ImageÉrtékeink vonzásában címmel rendeznek kiállítást márciusban a Vörösmarty Társaság termében. Az Áron Nagy Lajos Művészetbarát Kör a társaság tagjaitól ezúttal nem fehérvári hivatásos művészek alkotásait várja, képeket, grafikákat, kisplasztikákat. A felhívásra február 15-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Téli mesével folytatódik a Zenede Bábszínház előadássorozata Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 26.
ImageAz őszi mese után - melyben az apró hangszereket mutatták be a Hermann Zeneiskola pedagógusai a gyermekeknek - a most induló téli előadások alkalmával az óriás hangszereké lesz a főszerep. A zene világát bemutató foglalkozássorozat olyan kedvelt a fehérvári óvodák körében, hogy fél nap alatt szinte minden időpontot lefoglaltak.
Tovább...
 
Sági Vanda első tárlata A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 25.
A Szabadművelődés Házában Formakultúrák címmel nyílik kiállítás csütörtökön. Sági Vanda első, fotókból és grafikákból álló tárlatát Szarka Fedor Guido képzőművész és Farkas Kristóf költő, táncszakíró ajánlja a közönség figyelmébe.
Tovább...
 
Áttörés  irodalmi est lesz a Budai úton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 25.
ImageA VMK Budai úti Tagkönyvtárában csütörtökön este mutatják be Schrenk Éva 2016 őszén megjelent verseskötetét, az Áttörést. A krisztusi hitvallást felvállaló költemények tolmácsolásában Sábián Anna és Szabóné Miklós Eszter működnek közre.
Tovább...
 
A Hókirálynő - Hans Christian Andersen meséje nyomán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 23.
Hans Christian Andersen halhatatlan meséi felnőttek és gyermekek számára egyaránt varázslatos utazást jelentenek a mesék káprázatos világába. A tiszta szívű, nemes lelkű főhősök harca a gonosszal, az ármánnyal vagy az előítéletességgel olyan történeteket szülnek, melyek soha nem vesztik érvényüket. - Könyvajánló
Tovább...
 
A Magyar Kultúra Napján nyílt meg A Döntés Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. január 23.
A Döntés című, műalkotásokból, valamint tér- és fényinstallációkból álló egyedülálló tárlat a Magyar Kultúra Napján nyílt meg a Csók István Képtárban.
Tovább...
 
<< Első < Előző 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3147 - 3157 / 6187