Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS-Éjszakai karácsonyi koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 23.
ImageA Vox Mirabilis Kamarakórus hálaadó éjszakai karácsonyi koncertet tart 2016. december 24-én 23:30-kor a Krisztus Király templomban Székesfehérváron.
Tovább...
 
240 diák szavalta együtt a Szózatot Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 20.
240 diák együtt szavalta a Szózatot a színházban: Vörösmarty Mihály 180 évvel ezelőtt decemberben írta meg a magyar költészet egyik leghíresebb hazafias versét. A résztvevőket dr. Szikora János igazgató köszöntötte, a nemes hagyományteremtő eseményen részt vett az ötletadó Káliz Sajtos József költő, író is. Az együtt versmondás házigazdája és karmestere Kozáry Ferenc színművész volt.
Tovább...
 
Ünnepi nyitvatartás a könyvtárakban Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. december 20.
ImageA Vörösmarty Mihály Könyvtár az ünnepek közötti hétköznapokon várja a látogatókat, zárva lesz azonban december 24-én, valamint december 31. és 2017. január 2. között.
Tovább...
 
Puskás Ferenc 10  január 8-ig meghosszabbítva! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 19.
ImageA „Puskás Ferenc 10”című kiállítás rendkívül sok látogatót vonzott az adventi időszakban a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17. szám alatt található kiállítóhelyén. Éppen ezért fontos hír, hogy január 8-ig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását! További három hét áll tehát még az érdeklődők rendelkezésére, hogy megnézzék a világhírű labdarúgó különleges relikviáit. A kiállítás a hét minden napján 10.00 és 18.00 óra között látogatható.
Tovább...
 
Mikola Péter: Zorka-mesék 2. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
Újra itt van Zorka, a kíváncsi kislány, aki öccsével, Bercivel folyton izgalmas kalandokba keveredik. Zorka ezúttal kifaggatja az óvoda legrosszabb gyerekét, a rettegett Bütyköt, hogy miért jó rossznak lenni, testvérével feltalálja a szülő-távirányítót, megtanít egy bácsit mosolyogni, és néhány nap erejéig valódi indiánlányként él az erdőben. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Gazdag évvégi programkínálat a Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
A Múzeum az évvégi időszakban is várja a látogatókat, ezen a héten több gyerekprogramot is szerveznek: a Múzeumi Adventi Napok mellett fafaragásra és kisplasztikázásra, valamint karácsonyi detektívjátékra hívják a kicsiket és nagyokat. Advent idején a kiállítótermek ingyenesen látogathatóak, a Kincsek és Titkok meghosszabbított nyitvatartással fogadja az érdeklődőket.
Tovább...
 
Karácsonyi koncert a fehérvári szimfonikusokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 16.
ImageHagyományos karácsonyi koncertjét tartja pénteken este a Szent Imre templomban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A hangversenyen Bach Karácsonyi Oratóriumának utolsó három kantátája csendül fel. Jegyek a színházban kaphatóak.
Tovább...
 
Jordán Tamás: Hátrametszés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 15.
"Jordán Tamással idestova harmincnyolc éve járjuk az országot a Szólt az ember című József Attila-műsorunkkal. Minden előadás megráz, lenyűgöz. A közvetítők egy idő után feloldódnak a feladatban, s a közönség (velük együtt én is) megrendülten veszi észre, hogy már jó ideje nem Jordán Tamást hallgatja, hanem magát József Attilát. Minden előadáson megtörténik ez a csodás átváltozás, amely Jordán Tamás egyik legnagyobb művészi teljesítménye." - Könyvajánló
Tovább...
 
Születésnapi ünnepség festményekkel  és jó móri borral Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. december 13.
ImageSzületésnapja alkalmából rendezett tárlatot a Cserhát-Munkácsy és Holló díjas Kunst Meister festő, Simon M. Veronika Székesfehérváron. A művésznő a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagyköveteként is híres, s a fehérvári Noé- hegyi Szent István Borrend tagjai is, így hát nem maradhattak távol a fehérvári és móri borlovagok és borbarát hölgyek sem az ünnepléstől – és a kiállítástól. Sőt, még jópár liter bort is hoztak magukkal!
Tovább...
 
Gyertyafényes hangverseny  hárfával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. december 13.
ImageBarokk örökzöldeket és klasszikus francia darabokat hallhattak a zenekedvelők a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély gyertyafényes hangversenyén. A gyönyörű dallamokat Gulyás Csilla hárfaművész szólaltatta meg a kastély kápolnájában.
Tovább...
 
A Borbély pince és további rejtélyek - folytatódik a Seuso kedd Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. december 09.
Újra a Seuso-rejtélyek nyomába erednek december 13-án 17 órától a Csók István Képtárban. A Seuso kedd kerekasztal-beszélgetésen Borbély István, Polgárdi egykori polgármestere valamint Hajdú Éva újságíró, korábban Seuso-ügyekért felelős miniszteri biztos lesz majd a vendég.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3191 - 3201 / 6188