Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Vershúron  Lángolj és világíts Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 09.
ImageZenés irodalmi műsor keretében lépnek színpadra az idei Fehérvári Versünnep döntősei 2016. december 12-én, hétfőn 18.00 órakor a Városháza Dísztermében. A Vershúron – „Lángolj és világíts” című adventi gálán a Versünnep finalistái a Misztral Együttessel közösen örvendeztetik meg székesfehérvári közönségét a verses-zenés esten.
Tovább...
 
Naplóíró pályázatot hirdetett a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 08.
ImageA Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár 2016 decemberétől második alkalommal hirdette meg „Én és a naplóm” címmel naplóíró pályázatát. A pályázatra 9–15 éves tanulók jelentkezhetnek, a műveket kézzel írott napló formájában várják. A naplóírás időszaka 2016 decemberétől 2017 áprilisáig tart, a beküldési határidő: 2017. május 6.
Tovább...
 
Közép-dunántúli nép- és iparművészeti tárlat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 07.
Az idei esztendőben újra várja az érdeklődőket a M-ART egyesület és a Művészetek Háza hagyományos évzáró adventi kiállítására. Az ősz elején meghirdetett nép- és iparművészeti pályázatra 232 alkotással neveztek a Közép-dunántúli régióból, ebből a tárlaton a zsűri javaslata alapján közel 200 pályamű tekinthető majd meg.
Tovább...
 
Gyönyörű szent éjszaka  a legszebb magyar karácsonyi dallamokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 06.
A Vox Mirabilis Kamarakórus 2016/17-es Hangversenybérletének karácsonyi koncertje 2016. december 11-én, vasárnap 19:00 kezdődik a Jézus Szíve templomban Székesfehérváron. Közreműködik: Zemlényi Eszter énekművész, Tóka Szabolcs orgonaművész és a Vox Angelorum Gyermekkar.
Tovább...
 
Adventi hangverseny lesz a Hermann László Kamarazenekarral Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 05.
Adventi hangversenyt rendeznek december 10-én, szombaton a Szemináriumi karmelita templomban a Hermann László Kamarazenekarral, Takács Nándor püspökre emlékezve. Az ünnepi koncerten Vivaldi, Bach, Mozart és Grieg dallamai csendülnek fel, valamint előadják Arvo Pärt észt zeneszerző Vater Unser című szerzeményét.
Tovább...
 
Orgonakoncert a Széchenyi úti református templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. december 02.
Teleki Miklós Artisjus-díjas orgonaművész ad adventi koncertet december 3-án, szombaton a Széchenyi úti református templomban. Az ünnepi hangversenyen közreműködik trombitán az ugyancsak Artisjus-díjas Simai László.
Tovább...
 
Gyerekműsorok színesítik péntektől a Fehérvári Adventet Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. december 02.
ImageSzékesfehérváron szép hagyománya van annak, hogy Advent idején a városi gyermekek fellépéseivel színesítik az ünnepi programsorozatota Belvárosban. Így lesz ez idén is! December 2-tól csaknem két héten át, hétköznap délelőttönként óvodások és iskolások műsorait tekinthetjük meg az adventi színpadon. Ünnepelnek a családok a Vízivárosban is, ahol szombaton délután folytatódik négy városrész közös adventi rendezvénye.
Tovább...
 
Metal erősítés a FEZEN-re - újabb négy nevet jelentett be a fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2016. november 30.
ImageAlakul a 20. jubileumi FEZEN fesztivál programja, a már korábban bejelentett Alice Cooper mellé most újabb zenekarok csatlakoznak. A 2017-es fesztiválra érkezik a hazai kedvenc Ossian, a brit heavy metal egyik legendás zenekara a Saxon, Németország legsikeresebb progresszív metal zenekara a Blind Guardian és a szimfonikus metal úttörőjeként számon tartott, svéd Therion. A négy újabb névvel még mindig csak a lista elején járunk, a szervezők ígérete szerint, hamarosan folytatják a névsort.
Tovább...
 
Bartók újratöltve! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 29.
ImageA Bartók újratöltve! diákpályázat nyertesei december 20-án mutatják be a zeneszerző három újragondolt színpadi művét, A fából faragott királyfit, A kékszakállú herceg várát és A csodálatos mandarint az Átrium Film-Színházban. Utóbbi művet a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai viszik színre.
Tovább...
 
Édesanyám sok szép szava... Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. november 28.
A Junior Prima-díjas és Népművészet Ifjú Mestere énekes ük- illetve dédnagyanyja emlékét, valamint énekeit felidézve mutatja be gyergyói családi kalandozásait. A pódiumműsorra november 30-án, szerdán 19.30 órakor kerül sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahova minden népzenét kedvelőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
udománytörténeti Vándorkiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 28.
A Hunyadi Mátyás Szakgimnázium a Tudománytörténeti Vándorkiállítás első iskolai állomása.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3202 - 3212 / 6188