Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hétvégi programajánló - fehérvárcsurgói Károlyi Kastély Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 11.
ImageNovember 12-én, szombaton, 17.30 és 22 óra között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a Károlyi József Alapítvány ismét megrendezi hagyományos családi programját, Szent Márton Éjszakáját.
Tovább...
 
Az 56-os hősöknek állít emléket a Kákics együttes Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 11.
ImageA Rákosi-diktatúra áldozatainak és az 1956-os forradalom hőseinek állít emléket a Kákics együttes műsora, melyet a Városháza Dísztermében tekinthet meg a közönség vasárnap este. A 18.00 órakor kezdődő, „Feltettem magamban, Hazámat szolgálom…” című népzenés program a magyar lelkeket melengető dalokkal hozza vissza a 60 évvel ezelőtti történéseket úgy, ahogy akkor nagyszüleink, dédszüleink látták. A programra ingyenes a belépés, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Kónya Imre: ... és az ünnep mindig elmarad? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 08.
Kónya Imre megnyitotta emlékezetét azok számára, akik bepillantást szeretnének nyerni az utóbbi negyedszázad hazai politikai történéseinek színfalai mögé. Az állampárttal szemben létrejött Ellenzéki Kerekasztal megszervezője, az első szabadon választott parlament kormánypárti frakcióvezetője, majd belügyminiszter visszaemlékezései feltárnak politikai folyamatokat, de mintegy személyes ismeretségbe is hoznak bennünket a főbb szereplőkkel, felvonultatva őket erényeikkel és gyarlóságaikkal együtt. A szerző szórakoztató könyvet írt, tele humoros epizódokkal, ám ennél jóval többet is.
Tovább...
 
Szegedi szikra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 08.
ImageRomán Károly, Bartók Béla, valamint Kovács Péter Barnabás szerepére próbál rávilágítani az a portréfilm, amelyet Vakler Lajos szerkesztő-riporter forgatott le tíz évvel ezelőtt az 1956-os októberi eseményekkel kapcsolatban.
Tovább...
 
Az év természetfotói  Magyarország 2016 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 04.
ImageA naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban immár huszonnegyedik alkalommal írta ki a nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát. A Saubermacher - Az Év Természetfotósa 2016 pályázatra beérkezett több mint háromezer pályamű minden eddiginél magasabb színvonala ezúttal is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába.
Tovább...
 
Fehérvászon tizenharmadszor - középpontban a rövidfilmek Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 04.
ImageNovember ötödikén újra a rövidfilmek kerülnek a középpontba Székesfehérváron. A Szabadművelődés Házában tizenharmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Fehérvászon Függetlenfilm-fesztivál. A helyi alkotócsoportok mellett lesz válogatás a Vas–Film Függetlenfilm-fesztivál filmjeiből, bemutatkozik a Göcsej Filmszemle, de lesz koncert és fesztiválzáró táncest is.
Tovább...
 
Lesley Pearse: Titkok utcája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 31.
Bár szülei mélységesen ellenzik, hogy az egyszerű származású Dannel randevúzzon, a huszonkét éves Fifi Brown a szívére hallgat, és néhány hónapnyi felhőtlen boldogság után titokban feleségül megy szerelméhez. A jobb élet reményében az ifjú pár Londonba költözik, ám fizetésükből kezdetben csupán egy rozzant albérletre futja Kennington hajdan szebb napokat látott, kétes hírű negyedében. - (Könyvajánló)
Tovább...
 
6. Mozinet Filmnapok a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 29.
ImageAz idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Mozinet Filmnapok. Az október 28-a és 31-e között zajló fesztivál Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat és a közelmúlt nagy sikereit.
Tovább...
 
Molnár Ferenc "Caramel" - Szily Nóra: Caramel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 29.
"Nem vagyok az a tipikus magyar híresség, aki könnyen és szívesen megnyílik mások előtt. Vannak olyan időszakai az életemnek, melyekről sosem beszéltem még. Senkit nem avattam be abba, milyen sok fájdalmat őrzök a gyerekkoromból; hogy tettem túl magam tizenévesen az öcsém tragikus elvesztésén; hogy és hol fordultam a zenéhez és kapaszkodtam a dallamokba, hogy elrepítsen egy általam kreált csodálatos világba." (Könyvajánló)
Tovább...
 
Mozart Requiem és A-dúr klarinétverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 29.
ImageA Kossuth-díjas Medveczky Ádám karnagy vezényletével ad koncertet a hagyományoknak megfelelően Halottak Napja alkalmából az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Mozart jól ismert Requiem-jét a zenészeken kívül Székesfehérvár kórusai közösen szólaltatják meg, míg az A-dúr klarinétverseny egyik tételét Szakács Domonkos klarinétművész szólójátékának tolmácsolásában hallhatja a fehérvári közönség. Az ünnepi hangversenyre minden zenekedvelőt szeretettel várnak a szervezők!
Tovább...
 
MÁS-KÉP  rendhagyó kiállítás a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 27.
MÁS-KÉP címmel különleges kiállítás nyílik október 27-én, csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Szabó Anna mozgáskorlátozott alkotó grafikáit november 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3224 - 3234 / 6188