Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Spencer emlékére zenélnek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. október 05.
Guido és Maurizio De Angelis pályafutásuk során világ leghíresebb filmzene írói közé emelkedtek. Oliver Onions néven ők írták a legtöbb Bud Spencer és Terence Hill film zenéjét, de kiterjedt munkásságuk alatt több álnéven is dolgoztak (Guido & Maurizio De Angelis, M&G Orchestra, Dilly Dilly, Oliver Onions). A világhírű olasz szerző és előadóművész testvérpár november 29-én egy nagyszabású koncerttel rója le tiszteletét Bud Spencer előtt, személyes barátként elbúcsúztatva a nemrégiben elhunyt világsztárt.
Tovább...
 
Hermannos sikerek Országos Népzenei Találkozón Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 04.
ImageSikeresen szerepeltek a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI növendékei a hétvégén Bonyhádon megrendezett Halmos Béla Országos Népzenei Találkozón. Kiemelt nívó díjas produkciót mutatott be Légrády Eszter népi ének, Gubinecz Ákos - Légrády Eszter népi ének duó, Tulipán Zsombor népi furulya, Gubinecz Ákos népi ének és a Fehérvári Fickók népi együttes kategóriában.
Tovább...
 
Francia sanzonest, ökosarok, kirándulások és éjszaka a könyvtárakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 04.
ImageTegnap kezdődnek el az Országos Könyvtári Napok vasárnapig tartó programjai. A Nagy Könyvtári Beavatással az idei évben a Zöld könyvtár, Könyvválasztó, Múltidéző, Könyvtári legek, Mozdulj ki! és Könyves vasárnap témákat járják körbe, kiemelten koncentrálva a színvonalas könyvtári szolgáltatásokra, az öko-programokra, a helyi értékek bemutatására, valamint a több generációs játékokra.
Tovább...
 
Vox Mirabilis Kamarkórus évadnyitó koncertje Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 30.
„Ave Maria!” - a Vox Mirabilis Kamarakórus 2016/17-es Hangversenybérletének évadnyitó koncertje 2016. október 2-án, vasárnap, 19:00 kezdődik a Jézus Szíve Templomban Székesfehérváron.
Tovább...
 
Közös koncert a Zenei világnap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 30.
ImageNagyszabású ünnepre készül Székesfehérvár, a Zene világnapja alkalmából, szeptember 30-án. Az Alba Regia Sportcsarnokban pénteken este a zenéé lesz a főszerep. A rendezvényen felcsendülnek klasszikus művek és népzenei dallamok, valamint átadják a Fricsay Richárd-díjat is.
Tovább...
 
Kirándulások, játékok és zöld programok a könyvtárakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 29.
ImageA Nagy Könyvtári Beavatás jegyében zajlanak október 3-9. között az Országos Könyvtári Napok. A változatos kínálatban pszichológiai előadások, zöld programok, kiállítások, kirándulás és a legkülönfélébb jóga vagy thai chi bemutató is helyet kapott a hagyományos események mellett.
Tovább...
 
VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 27.
A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház és a Vox Mirabilis Kamarakórus hatodik alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, ahol hazai és külföldi kórusok léptek színpadra.
Tovább...
 
Tolvaly Ferenc: A Zsolnay-kód Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 27.
A pécsi Zsolnay család titka csaknem százötven éve foglalkoztatja a közvéleményt, és nem véletlenül. A Zsolnay azon kevés, 19. századi vidéki polgári családok egyike, amelyek ma is közismertek Magyarországon. Kivételes személyiségek sora alkotta e családot, és e karakterek szerencsés módon erősítették egymást, így tudtak dacolni azzal a nem kevés kihívással, amelyet a 19. és 20. századi történelem tartogatott számukra.
Tovább...
 
Közösségi irodalmi fesztivál kezdődik szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 26.
ImageSzerdán kezdődnek a Fehérvári Irodalmi Napok rendezvényei: könyvbemutató, felolvasás és beszélgetés lesz az Új Magyar Képtárban, de verses-zenés estet, gasztrodélutánt, filmvetítést és slam poetry versenyt is rendeznek a hét folyamán. Az első közösségi irodalmi fesztivál vendégei között itt lesz Garaczi László, Karafiáth Orsolya, Simon Márton és Kukorelly Endre, a rendezvényt vasárnap Esterházy-délután és színházi előadás zárja. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Kodályosok sikere Vyškovban Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 26.
A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vegyeskara az elmúlt napokban Vyškovban járt, egy nemzetközi kórusfesztiválon. A nyáron újjáalakult székesfehérvári kórus mind világi, mind egyházi szerzeményekből összeállított hangversenyét óriási taps zárta. A 45 tagú kórus a fellépések sikereivel és a cseh városban szerzett élményeivel gazdagodva tért haza.
Tovább...
 
VII. Honvédfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 23.
Image A VII. honvédfesztivál látogatói megismerkedhetnek nemzetünk katonai múltjával, a honvédek és a katonai hagyományőrző szervezetek tevékenységével.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3257 - 3267 / 6188