Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Interjú Fazekas Krisztinával, az errearra.org fotós ajánló tulajdonosával Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 16.
Épített örökségünk között járunk nap mint nap, és nem kevés természeti szépséggel is körbe vagyunk véve. Az ilyen, érinthetőbb közelségben lévő helyszínekre fókuszál a Budapesten élő, nemrég Székesfehérvárott is kiállító Fazekas Krisztina, az errearra.org alapítója és tulajdonosa.
Tovább...
 
MINDEN FÖLDEK ISTENT DICSÉRJÉTEK! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 16.
A Primavera Kórus Horányi Ottilia karnagy vezetésével a Szent István király építtette hajdani Nagyboldogasszony Bazilika romkertjében ad hangversenyt a Nyitott Templomok Napján.
Tovább...
 
Ezerarcú műemlékeink  Kulturális Örökség Napjai 2016 Nyomtatás E-mail
Írta: Móricz Diána; Unger Ágnes   
2016. szeptember 16.
ImageOrszágszerte több ezer épület kapuja nyílik meg szeptember 17-én és 18-án a Kulturális Örökség Napjain. Épületvezetések pincétől a padlásig, séták a középkori Fehérváron, koncertek, előadások várják az épített örökség kedvelőit. Idén az „Ezerarcú műemlék” címmel rendezik meg az ingyenes épületlátogató hétvégét, amely Székesfehérváron is roppant népszerű.
Tovább...
 
Indul az ifjúsági koncertsorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 15.
ImageHelyszínbejárást tartott az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új székhelyén, majd sajtótájékoztatón ismertették az ÚJ A PARTITÚRA induló ifjúsági hangversenysorozat idei programját. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, ifj. Major István zenekar-igazgató, Drahos Béla művészeti vezető, karmester, Hajnóczy Soma kétszeres bűvész világbajnok és Sergio Ligabue diák, nemzetközi trombitaversenyek díjazottja.
Tovább...
 
Gyógyító rezgések Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 13.
ImageElőször vendégeskedik Déri Barna a 336. Hétvezér Esten, aki igazán különleges módját választotta a gyógyításnak. A zenész, gitárművész pszichológus több mint tíz éve a hangok és rezgések gyógyító erejét állította élete középpontjába, hogy ilyen szokatlan, különleges módon gyógyítsa, segítse embertársait és adjon művészi élményeket környezetének.
Tovább...
 
Szeptemberi programok a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. szeptember 13.
Számos izgalmas, a tudásunk gyarapítására, a lelki elmélyülésre és a szórakozásra is lehetőséget adó programmal indítja új évadát a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Lesz makett show, két előadás az Irgalmasság Szentévéhez kapcsolódóan és bemutatja új daloskönyvét Dr. Béres József. Megrendezik a VI. Székesfehérvári Kamarakórus Fesztivált, majd a hónap végén új előadás-sorozatot indít Dr. Pécsi Rita neveléskutató.
Tovább...
 
Titokban találkozott Snowdennel Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. szeptember 12.
ImageJoseph Gordon-Levitt, a hamarosan debütáló Snowden-film főszereplője elárulta, a forgatás előtt információgyűjtés céljából Oroszországba utazott, hogy személyesen találkozzon az oda menekült Edward Snowdennel, akinek karakterét mozivászonra viszi. A beszélgetés során nem kis meglepetés érte.
Tovább...
 
Chesley B. Sullenberger és Jeffrey Zaslow: Sully - Csoda a Hudson folyón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 12.
2009. januárjában bejárta a világsajtót annak híre, hogy egy pilóta páratlan ügyességgel kényszerleszállást hajtott végre New Yorkban. A könyv főszereplője, "Sully", azaz Sullenberger kapitány úgy mentette meg a bajba került gépen tartózkodók életét, hogy a Hudson folyó vizére szállt le. A szenzációs landolás, pillanatok alatt világszerte hőssé, példaképpé avatta a kapitányt. A Cartaphilus Könyvkiadónál most megjelent kötetben erről a csodás megmenekülésről olvashatnak.
Tovább...
 
Melyik a kedvenc könyved? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 12.
ImageHarmadik alkalommal hirdette meg a „Melyik a kedvenc könyved?” című pályázatát a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára. A pályázaton általános és középiskolások, de akár felsőfokú tanulmányokat végzők is részt vehetnek. A jelentkezőknek rövid, frappáns beszámolót kell készíteniük kedvenc könyvükről, vagy nyári olvasmányukról, így ajánlva azt másoknak is. A legjobb pályázatok készítői könyvjutalomban részesülnek.
Tovább...
 
Pénteken kezdődik a Fehérvár Feszt Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 09.
ImagePénteken este kezdődik a Fehérvár Feszt, a helyi vagy fehérvári kötődésű zenekarok fesztiválja a 8-as Műhelyben. A vasárnap hajnalig tartó zenei rendezvényen több stílus is megjelenik, mint a soft rock, a hard core, a street punk, a ska, a hip-hop vagy az R’N’R’.
Tovább...
 
Magyar Népdal Napja Fehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 09.
ImageTFehérvár is csatlakozik a Magyar Népdal Napja elnevezésű rendezvényhez: szeptember 11-én, vasárnap délután 17 órától a szervezők minden népdal- és népzenekedvelőt várnak a Városház térre! Itt együtt énekelhetnek vagy zenélhetnek háromszáz Fejér megyei gyermekkel, köztük az adventkor fellépő gyermekkórussal, akik egy mezőföldi és egy moldvai dalcsokrot adnak elő.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3279 - 3289 / 6189