Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Bajba jutott társukért koncerteznek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. szeptember 09.
ImageA Stress együttes frontembere, Lőrincz Tibor néhány hónapja került kórházba, ahol sürgős szívműtéten esett át. Nemrég a rajongók és a pályatársak segítségét kérte a rockszakma jeles képviselőihez eljuttatott levelében, melyből kiderült, hogy jelenleg a kórház az otthona, amit hamarosan el kell hagynia. Amikor ez megtörténik, egy olyan gazronlakásba mehet, amelyben nincs víz, fűtés, és áram sem, sőt, még ablakai sincsenek. Ezen a helyzeten próbálnak segíteni a zenész kollégái, akik egy koncertet rendeznek társuk támogatása érdekében.
Tovább...
 
Időszaki kiállítások ősszel is! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 07.
Festmények, grafikák, iparművészeti alkotások, kincsek, fegyverek, költői emlékek és diákmunkák – ősszel is színes kínálattal várják a látogatókat a Szent István Király Múzeum galériái, kiállítótermei és a városi művelődési házak. Az időszaki kiállítások közül péntekig látogatható Pálné Hencz Teréz és Arany GOLD Zoltán páros tárlata a Pelikán Galériában, a Deák Gyűjteményben a „gyöngyházfényű ragyogás” vasárnapig enged betekintést a Szolnoki Művésztelep munkáiba.
Tovább...
 
Mozaik múzeumtúra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 06.
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
Tovább...
 
Könyvtári pályázat indul az olvasás népszerűsítéséért Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 06.
ImageHarmadik alkalommal hirdette meg a „Melyik a kedvenc könyved?” című pályázatát aVörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára. A pályázaton általános és középiskolások, de akár felsőfokú tanulmányokat végzők is részt vehetnek. A jelentkezőknek rövid, frappáns beszámolót kell készíteniük kedvenc könyvükről, vagy nyári olvasmányukról, így ajánlva azt másoknak is.
Tovább...
 
In memoriam György Oszkár Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 06.
A Vörösmarty Társaság termében csütörtökön mutatják be Sebők Melinda irodalomtörténész In memoriam György Oszkár című kötetét. A monográfiában bemutatott magyar költő-műfordítónak ugyan kevés költeménye látott napvilágot, de a századelőn írt verseivel egy kifejezetten modern irányt képviselt a hazai lírában. A szerzővel Sipos Lajos professor emeritus, a MIT tiszteletbeli elnöke beszélget, közreműködik Bobory Zoltán költő.
Tovább...
 
Színház Tele Élménnyel  évadnyitót tartottak a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 30.
ImageAz új évadban is széles skálán mozog a kulturális kínálat a Vörösmarty Színházban, ahol többek között zenés vígjáték, musical, színmű, tragédia, táncjáték és zenés mesejáték is szerepel a műsorban. A hétfői évadnyitón dr. Szikora János színházigazgató ismertette a legizgalmasabb új darabokat, emellett a társulat újonnan érkező tagjait is bemutatta.
Tovább...
 
Vershúron pendülnek!  zenés irodalmi est a múzeum Díszudvarán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 30.
ImageZenés irodalmi esten lépnek fel a Fehérvári Versünnepen és a Székelyföldi Varga Sándor Verstáborban részt vett fiatalok. A „Vershúron” című gálára a Szent István Király Múzeum Díszudvarán kerül sor szeptember 2-án, pénteken 18.00 órától. A programon fellép a Misztrál Együttes is, szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
Takács Imre-emlékkiállítás nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 29.
Takács Imre József Attila-díjas költő születésének 90. évfordulója alkalmából emlékkiállítás nyílik A Szabadművelődés Házában szerdán. Az ünnepélyes megnyitón Szele István emlékezik az újabb magyar líra jeles költőjére, aki tevékeny középpontja volt a székesfehérvári irodalmi életnek.
Tovább...
 
A legyek ura Seregélyesen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 29.
ImageÚjabb szabadtéri előadáshoz válogatnak szereplőket Seregélyesen: 2017-ben A legyek ura kerül színpadra Kalányos Tamás rendezésében, amihez 10-20 év korú fiúkat keresnek. A kilenc hónapig tartó próbafolyamat során a szereplők többek között fizikai tréningen, valamint fafaragás- és táncoktatáson vesznek részt, emellett zenei fejlesztésben is részesülnek. A castingra szeptember 15-ig lehet jelentkezni.
Tovább...
 
Szabadfogású jazz fesztivál A Szabadművelődés Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 29.
Image2016. szeptember 2-án újra megrendezik A Szabadművelődés Házában a szabadfogású jazz fesztivált. Idén a JÜ együttes lép fel, akik rock, folk és dzsessz zenével várják a közönséget. A koncert 20 órakor kezdődik. Az együttes tagjai: Mészáros Ádám (gitár), Hock Ernő (basszusgitár), Halmos András (dob) és + Kitzinger Gábor (live visual).
Tovább...
 
Fúvószenekar a Hotel Magyar Király előtti téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 27.
Története során először turnézik Magyarországon a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar. A négy helyszínt magában foglaló turné első állomásaként Székesfehérváron lép fel a 2008-ban alakult zenekar. A koncert vasárnap este 18.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3290 - 3300 / 6188