Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Indul a népdaléneklési verseny Nyomtatás E-mail
Írta: Lőrincz Miklós   
2018. december 07.
ImageEbben a tanévben is megrendezi a Pesovár Ferenc nevével fémjelzett Fejér Megyei Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Versenyt a Fejér Megyei Művelődési Központ. Az első területi bemutató december 7-én, pénteken 14 órakor lesz Székesfehérváron, a Művészetek Házában. A rendezvényre a közönség számára ingyenes a belépés.
Tovább...
 
Corelli, Händel és Bach művek csendülnek fel Nyomtatás E-mail
Írta: Czirbus-Varga Andrea   
2018. december 07.
ImageHamisítatlan karácsonyi muzsikával ajándékozza meg a közönséget december 21-i ünnepi koncertjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az esemény 19.30 órakor kezdődik a Szent Imre-templomban. Jegyek válthatóak a zenekar honlapján, a színházban és a Fehérvári Jegyirodában.
Tovább...
 
Amerikai gospel kórus érkezik Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. december 04.
Gospel Székesfehérváron - a műfaj őshazájából érkező kórus élő zenekari kísérettel varázsolja el a Prohászka Ottokár Emléktemplom közönségét december 4-én, kedden. A három híres szólistával felálló 35 fős kórus előadására még kaphatók jegyek, elővételben online vagy személyesen Székesfehérváron a Petőfi Kultúrtanszéken.
Tovább...
 
Szombaton lesz Az ember tragédiája I. premierje Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. november 30.
ImageAz ember tragédiája I. bemutatójához közeledik a Vörösmarty Színház. Madách klasszikus drámai költeményének előadásával a 200 éves magyar nyelvű színjátszás előtt tisztelegnek az alkotók: egyedülálló színháztörténeti vállalkozás, hogy Szikora János, Horváth Csaba, Hargitai Iván és Bagó Bertalan közösen rendezik a darabot, amelyben az egész társulat közreműködik, több Ádámmal és Évával; valamint a londoni szín utáni történelmi eseményeket feldolgozva a jövőben a mű második részét is színpadra viszik.
Tovább...
 
Vasárnap kezdődik a IV. Nemzetközi Csellófesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. november 23.
November 25-én, vasárnap 18.00 órakor koncerttel kezdődik a IV. Nemzetközi Csellófesztivál egyhetes programsorozata. Németország, Brazília és Chile után Székesfehérváron rendezik a fesztivált november 25-e és december 2-a között. A mesterkurzusok és a magánórák mellett több helyszínen koncertekkel örvendeztetik meg a fehérváriakat a világ minden tájáról érkező, kiemelkedő tehetségű csellisták.
Tovább...
 
Vásárolt, cserélt, eladott Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. november 22.
A tragikus hírtelenséggel, 25 éve elhunyt Deák Dénes mecénás, műgyűjtő, könyvtáros emlékére mutatja be Mentett értékek című új tárlatát a Szent István Király Múzeum november 23-án, pénteken 17 órakor. A város 1986-ban lett társa a gyűjtőnek az értékmentésben, a művek bemutatásában, megalapítva a Deák Gyűjteményt, ahol az elmúlt több mint 30 évben méltón őrzik az alapító hagyatékát.
Tovább...
 
100 hegedűs koncert szombaton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 16.
Image100 hegedűs koncert című programjára várja a zenebarátokat szombaton délelőtt a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium. Az esemény az Alba Regia Szimfonikus Zenekar székházában kerül megrendezésre.
Tovább...
 
Nyílt nap és CoolTúra lesz szombaton a Zeneiskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. november 08.
ImageNyílt napot tartanak november 10-én, szombaton a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnáziumban. Ennek keretében rendezik meg a CoolTúra című programot, melynek célja, hogy más Fejér megyei zeneiskolák növendékei is megismerhessék az intézményt.
Tovább...
 
Egy hétvége 14 versenyelőadással Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 26.
ImageHétvégén amatőr színjátszók csinálnak fesztivált A Szabadművelődés Házában. A VII. Paál István Fesztivál nyitó produkciója a Prospero Színkör A vihar című előadása lesz szombaton délelőtt, fellép a Szabad Színház társulata is, és érkeznek játszók Nagykanizsától egészen Békéscsabáig. A 14 versenyelőadást szakmai beszélgetéseken értékeli a zsűri, a díjátadót vasárnap este tartják.
Tovább...
 
Pötyitől Szupermalacig Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2018. október 26.
ImageA Vörösmarty Irodalmi Szalon évadnyitó rendezvényén "Pötyitől Szupermalacig" címmel a Móra Kiadó újdonságait ismerhetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Felcsendül a „klasszikus nosztalgia briliáns tanulmánya” Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. október 24.
ImageHolnap este Mendelssohn 13 évesen írt hegedűversenyével és Beethoven utolsó vonósnégyesével zárul a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozat. Az Evilág és túlvilág című esten hegedűszólót játszik Selmeczi Gábor koncertmester, az est Ki lesz ma? Eszmék és muzsika így egyben meghívott vendége Brájer Éva alpolgármester lesz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 3654