Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Madarak fotókon és élőben - páratlan kiállítás nyílik Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. április 30.
ImagePáratlan fotókiállítással várja a látogatókat a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai úti Tagkönyvtára. A május 4-én, pénteken nyíló tárlaton Lendvai Balázs székesfehérvári természetfotós vadmadarakról készített fotóit láthatjuk, melyek természetes élőhelyükön örökítik meg a szépséges tollasokat.
Tovább...
 
Június 30-ig látható Mátyás király halotti pajzsának másolata Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 30.
„Mátyás király halotti pajzsa” címmel nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeumban. A tárlaton az ereklye másolata látható, amelynek kalandos történetéről előadást is hallhattak az érdeklődők. A kiállítás június 30-ig látogatható.
Tovább...
 
Moszkvában koncertezik a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 27.
A Vox Mirabilis Kamarakórus az elmúlt években számos nemzetközi kórusversenyen kapott előkelő helyezést, több külföldi meghívásnak tett eleget, nemzetközi hírű kórusokkal, művészekkel, karmesterekkel koncertezett együtt, emellett a The „Sound of Europa” nemzetközi CD-n egyedüliként képviselték Magyarországot.
Tovább...
 
Programok a fehérvári művészkörrel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 27.
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek májusi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Fehérvár Szalon 2018  A barokk jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Szent István Király Múzeum   
2018. április 25.
Fehérvár Szalon 2018 – A barokk jegyében: a Szent István Király Múzeum felhívással fordul minden Székesfehérváron élő, vagy a városban dolgozó, illetve Fehérvárhoz kötődő alkotóhoz képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás létrehozására. Egy művész két alkotással pályázhat, a művek leadási ideje június 20–21. További részletek a Felhívásban:
Tovább...
 
Találkozás egy rendhagyó német költővel, Peter Gehrisch-el Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. április 24.
ImageA kortárs irodalom kedvelői, korunk európai költészetének nálunk talán kevésbé ismert, de fontos német költőjével, Peter Gehrisch-el ismerkedhetnek meg Mandics György (Temesvár, 1943. január 4.) tanár, író, költő, művelődéstörténész, újságíró, esszéíró, kutató, matematikus, jóvoltából. Mandics György immár a negyedik alkalommal lesz vendég a 413. Hétvezér Esten.
Tovább...
 
Fehérvári Barokk Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 24.
ImageSzékesfehérvár számára a megújulást, az újjászületést jelentette a barokk kor. 2018-ban a város Önkormányzata - a kapcsolódó intézményekkel közösen – egy áprilistól decemberig tartó rendezvénysorozatot szentel a korszaknak. A programokban többek között ismeretterjesztő előadások, beszélgetések és foglalkozások, kiállítások, koncertek, tematikus városismereti programok és vetélkedők szerepelnek.
Tovább...
 
Baráth Eszter Adrienn nyerte a IX. Fehérvári Versünnepet Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2018. április 23.
ImageA Városházán rendezték a IX. Fehérvári Versünnep döntőjét. A rangos tehetségkutató verseny utolsó fordulóján tizenkét fiatal mondott el egy-egy verset – köztük Arany, Kosztolányi, Karinthy Frigyes és Szilágyi Domokos költeményével. A Kubik Anna Kossuth- és Jászai-díjas színművész elnökletével értékelő zsűri döntés alapján 2018-ban Baráth Eszter Adrienn bizonyult a legjobbnak Márai Sándor Mennyből az angyal című költeményével.
Tovább...
 
Új kulturális intézmény Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. április 23.
Új intézménnyel, önálló kortárs táncegyüttessel bővül a székesfehérvári kulturális élet palettája. A Közgyűlés pénteki ülésén döntött a Székesfehérvári Balett Színház megalapításáról. Augusztus 1-jétől működik majd intézményesített formában is a társulat, amely hónapokkal ezelőtt megkezdte a szakmai munkát, és egy teltházas előadáson már a közönségnek is bemutatkozott.
Tovább...
 
Először Magyarországon a Grammy-díjas szupersztár, Pitbull Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2018. április 20.
ImageA Grammy-díjas, többszörös platina lemezes, a legutóbbi futball világbajnokság himnuszát jegyző amerikai rapper, Pitbull érkezik július 28-án a székesfehérvári FEZEN Fesztiválra. A hollywoodi Walk of Fame-en is saját csillaggal rendelkező kubai származású előadónak ez lesz az első magyarországi fellépése, természetesen élő, nagyzenekaros koncertet ad Székesfehérváron. Még mindig nincs vége az idei FEZEN-es névsornak, a négy nap teljes programját májusra ígérik a szervezők.
Tovább...
 
Három a tánc!  hétvégi programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2018. április 20.
ImageHárom táncos programra is várják az érdeklődőket szombaton délután és este Székesfehérváron. Felsővárosban folytatódik a Kákics együttes csángó táncházas sorozata, Feketehegy-Szárazréten az albások adnak tavaszköszöntő műsort, míg A Szabadművelődés Házában görög táncház és koncert lesz a Taverna zenekar közreműködésével.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 3525