Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Izgalmas utazás nézőnek és alkotónak egyaránt – Bűn és bűnhődés Nyomtatás E-mail
Írta: Tóth Bence   
2019. október 22.
Závada Pál a székesfehérvári Vörösmarty színház felkérésére írt új színpadi adaptációt Dosztojevszkij világhírű regényéből, a Bűn és bűnhődésből, amelynek bemutatója a Kozák András Stúdióban volt. Hargitai Iván rendezésének köszönhetően a különleges előadás tapintás-közelbe hozza egy „társadalomellenes” tett természetrajzát.
Tovább...
 
20 éves a Szent György Kórus Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 18.
Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara 1999-ben orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben. A jeles évfordulót hangversennyel ünneplik meg október 18-án, pénteken 17.30 órától a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Irányok: kortárs festészet Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 17.
Irányok: ezzel a címmel nyílt meg a Tóparti őszi tárlata. A kiállításban a művésztanároknak és a helyi művészeknek az alkotásai szerepelnek - azzal a törekvéssel, hogy egyéni világlátást közvetítő műveket mutassanak meg, és hogy a hagyományos festészeti műfajokon kívüli területekre is kitekintsenek. Többek között Ujházi Péter, Csala Sándor, Kovács Árpád, Szarka Tamás, Végvári Beatrix és Revák István képei is megcsodálhatók a gazdag, kreatív anyagban.
Tovább...
 
Művészettörténeti előadással folytatódik a Ziffer-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2019. október 16.
Művészettörténeti kísérőprogrammal folytatódik a Ziffer Sándor nagybányai festő életművét bemutató kiállítás. Az előadás október 17-én, csütörtökön 17.00 órakor kezdődik a Városi Képtár–Deák Gyűjteményben. A belépés díjtalan.
Tovább...
 
Átok és áldás - folytatódik a Somorjai bérlet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2019. október 16.
Izgalmas programmal lép közönsége elé az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a sorozat negyedik estjén. Az Átok és áldás című hangversenyen Weiner: Szerenádját Liszt: Malédiction című műve követi, melynek szólistája a mai magyar zongoraiskola markáns egyénisége, Balog József Liszt-díjas zongoraművész lesz. A programot Haydn 88. G-dúr szimfóniája zárja. A koncert dirigense, a zenekar vezető karmestere: Dubóczky Gergely, vendége Maróth Miklós professzor, Széchenyi-díjas klasszika-filológus, orientalista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja lesz.
Tovább...
 
Lázadók ezer éve és ma Nyomtatás E-mail
Írta: Pál András   
2019. október 16.
Romsics Ignác új kötete a magyar történelem elmúlt ezer évének lázadói, vagyis rebellisei közül tizenegy csoporttal foglalkozik, kezdve az utolsó pogányokkal, Bocskai hajdúin, a kurucokon, a magyar jakobinusokon és a márciusi fiatalokon át az 1989-es rendszerváltókig.
Tovább...
 
Tánc És... Erotika! - Lakatos János előadása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2019. október 16.
Izgalmas résszel folytatódik a Nemzeti Táncszínház és Lakatos János, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának nagy sikerű programja️, a TÁNC ÉS...! - Ez alkalommal a tánc és az erotika közös történetét lehet körbejárni (férfi és női szemmel is) az előadótól megszokott humoros, élvezetes, interaktív formában. A nézők közelebbről is megismerhetnek pár lenyűgöző testű táncost és táncosnőt, megláthatják, mitől számít csábosnak a mozgás (és mitől nem). Korokon és földrészeken keresztül utazva gyönyörködhetnek a női kecsesség és a férfi virtus táncos sokszínűségében, bepillantva mindkét nem elméjébe az erotika szemüvegén keresztül.
Tovább...
 
Zakatol a Sziget kívánsággép Nyomtatás E-mail
Írta: SZIGET   
2019. október 15.
Már lehet leadni a kívánságokat, kiket szeretnénk látni-hallani jövőre Szigeten, és már látható Sziget 2019-es aftermovie-ja is. Jövőre pedig nagy változásokat terveznek a fesztivál szervezői.
Tovább...
 
Az aukciók kulisszatitkai: Pasis est a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: Krainhoffer Andrea   
2019. október 15.
A művészeti aukciók rejtelmeiben mélyedhet el a Barátság mozi első Pasis estjének közönsége október 30-án, szerdán 18 órakor. Az estre természetesen nem csak férfiakat várnak, hiszen maga az előadó is egy üzletasszony, Soóky Marietta műkereskedő, műgyűjtő, a Nagyházi Galéria- és Aukciósház vezetője. Az est keretében bemutató árverést is tartanak, ezt követően a közönség a Senki többet című amerikai filmet nézheti meg.
Tovább...
 
Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2019. október 15.
„A világ csodái - Felfedezések kora!” - ez a Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei mottója. Székesfehérváron előadásokkal, gyermekeknek szóló múzeumi felfedező programokkal várják az érdeklődőket november 10-ig.
Tovább...
 
Szívvel-lélekkel játszó zenészek, megújuló repertoár Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2019. október 14.
Jubileumi koncerttel ünnepelte születésnapját a 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. A nézőtéren, illetve a színpadon a közben felnőtté váló alapító tagok közül is többen ültek, akár együtt zenélve gyermekeikkel – ami az eltelt évtizedek erős és megtartó közösségéről szól a színvonalas művészi munka mellett.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 3949