Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ecsettel a kézben – csütörtökön kiállítás nyílik az Árpád Fürdőben Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 04.
Gerhák József festőművész, a Krajczáros Alapítvány önkéntes munkatársának kiállítása április 4-től egy hónapon át lesz látható az Árpád Fürdőben. A szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Virágba boruló örökségünk – kiállítás nyílik Szekeres Erzsébet textilművész munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. április 03.
Virágba boruló örökségünk - Tisztelet Csapody Vera emlékének címmel nyílik kiállítás Szekeres Erzsébet textilművész alkotásaiból 2024. április 5-én, pénteken 17.00 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A tárlat egy hónapon át lesz látogatható a Szent Korona Galériában.
Tovább...
 
Halmozott kisgrafikák – új kiállítás nyílik a Tolnai utcai Tagkönyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. április 02.
A mai naptól látogatható Stokinger József különleges ex librisekből, kisgrafikákból és bélyegekből álló gyűjteménye a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A tárlat április 2. és 30. között ingyenesen látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.
Tovább...
 
ZENÉS EST A KÁPOLNÁSNYÉKI HALÁSZ-KASTÉLY RENDEZVÉNYHÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Halász Kastély   
2024. április 01.
Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a hang és a szó, és miként ihletik meg a klasszikus irodalmi életművek jelen korunk történéseit és a kortárs alkotókat. A Sanctum zenés esten a művészet olyan "megrendítő" pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. Ezúttal irodalmi-zenés felfedezésre indulunk két neves, kortárs alkotóval, akik életművében az irodalom, a történelem, a zene a főszereplő. A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ezt az intim közeget idézi meg az előadás, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét, egy élet történéseit és az est során közös produkciókra is sor kerüljön.
Tovább...
 
A tehetségek zenéje – fiatalok a Jazzpikniken Nyomtatás E-mail
Írta: JazzPiknik   
2024. április 01.
Számos fiatal tehetség lép fel a 12. Paloznaki Jazzpikniken, többek között olyan művészekkel találkozhatunk a balatonfelvidéki jazzfaluban, mint a Gorg & Benzol jazzrock trió, az instrumentális jazzt játszó Symbiosis 5 zenekar, az art-pop, a jazz és az élő elektronika elemeit vegyítő Palágyi Ildikó, vagy a dél-amerikai hangzású Claudia Raquel Quintet. A tehetséggondozás részeként idén a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen a 8 éves Zoé álmát váltja valóra a Jazzpiknik: a betegségéből felépült kislány hegedűoktatását támogatja.
Tovább...
 
Megjelent Burai Krisztián új dala Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. március 30.
Megjelent Burai Krisztián új dala - A Rácz Gergővel és Knoll Gabriellával közös 100 évhez klip is készült Leholegacy rendezésében.
Tovább...
 
A Vox Mirabilis Kamarakórus húsvétvasárnapi meglepetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. március 30.
Hagyományosan idén is húsvétvasárnapi meglepetéssel készül a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérváron.
Tovább...
 
Egy popzenész nyara – Új dallal jelentkezett a Blahalouisiana Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Zsófia   
2024. március 29.
Az új dalhoz – amely az áprilisban érkező lemez egyik előfutára – egy live session videó készült a Pannónia Stúdióban.
Tovább...
 
Túláradó érzelmek, textilbe ültetve – kiállítás péntektől az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Szili Zsuzsanna   
2024. március 29.
Kerényi Virág divattervező ruháiból, táskáiból, cipőiből nyílik kiállítás március 29-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A tárlaton egyedi, környezetbarát és limitált kiadású darabokkal ismerkedhet meg a divatkedvelő közönség.
Tovább...
 
Interjú Keller Jánossal, a “Volt egy fiú…” SZÉCSI PÁL ‘80 produkció kapcsán Nyomtatás E-mail
Írta: Kozma Botond   
2024. március 27.
Keller János már az idei Nőnapi koncertjén beharangozta készülő produkcióját pár dallal, március 27-én pedig be is mutatja a Vörösmarty Színház a “Volt egy fiú…” SZÉCSI PÁL ‘80 című előadást, a Kozák András Stúdióban. A koncert-színházi produkció az ikonikus énekes slágerein keresztül egész életéről szól. Keller János úgy szerkesztette meg a számok közötti prózai szövegeket, hogy azok megfogalmazzák azt a titkot, amitől Szécsi Pál a mai napig prominens tud maradni. A koncepció megszületéséről és Szécsihez való kapcsolatáról is beszélgettünk a színművésszel.
Tovább...
 
Verona fényben és homályban – Rómeók és Júliák a színpadon Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. március 27.
14 iskola 16 színjátszó csoportja vitte színre a világirodalom egyik legismertebb szerelmespárjának drámai történtét a Vörösmarty Színház Atlantisz programjának keretében. Shakespeare Rómeó és Júlia művének jeleneteiben ötletes megoldások születtek a kor, a két család közötti feszültség, a szerelmesek vívódása és a tragédia megjelenítésében egyaránt. A modern zenei műfajokat, technikát és humort sem nélkülöző produkcióban a diákok ismét bizonyították tehetségüket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 6178