Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Vörösmarty Színház - Az új évadról és az elmaradt előadások pótlásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház, Csordás Csilla   
2020. június 12.
A koronavírus-járvány miatt március közepén félbemaradt a 2019/20-as színházi évad. A Vörösmarty Színház honlapján ismerheti meg a közönség a következő évad műsorát, és bérlet-vagy jegytulajdonosként tájékozódhat az elmaradt előadások kompenzációjáról.
Tovább...
 
A művészet a közös nyelv, ami összeköt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 10.
Fehérvári művészek alkotásaiból rendezett tárlattal nyitotta meg újra kapuit a Labor im Chor galéria Schwäbisch Gmündben. Székesfehérvár német testvérvárosában Revák Katalin kerámiatervező és Máder Barnabás porcelántervező kézzel készült egyedi alkotásai láthatóak június 21-ig.
Tovább...
 
A fehérváriak Delia Owens sikerregényét szeretik a legjobban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 10.
Lezárult a könyvtár szavazós játéka: Fehérvár kedvenc könyvére májusban szavazhattak az olvasók, négy héten keresztül. A leadott, több mint 1100 szavazatból Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című sikerkönyve bizonyult a legnépszerűbb regénynek, míg a második helyen Spiró György monumentális történelmi regénye, a Fogság végzett. A játék nemcsak hogy aktivizálta az olvasókat, de fontos visszajelzéseket kaptak belőle a könyvtár munkatársai, mondta Buriánné Tarró Edit Erzsébet igazgató.
Tovább...
 
Pénteken jön A Mester és Margarita Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2020. június 10.
Újra foteljükből, hintaágyukból, a Balaton partról vagy a medence széléről élvezhetik a Vörösmarty Színház nagysikerű előadásait, hiszen folytatódik az online vetítéssorozat. Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a Trianon c. darabból készült rendhagyó összeállítás is elérhető még péntek estig.
Tovább...
 
Újabb festmény a művészmappákba Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 09.
Az alkotni vágyó fiatalok művészmappáiba a csendéletek, portrék után most egészalakos képek kerülhetnek. A modell mellé most csak a festő- vagy pasztelleszközökre és lámpára lesz szükség: a Deák Gyűjtemény online sorozatának 5. részéhez is Szabóné Szüts Angéla képzőművész, múzeumpedagógus ad tanácsokat a diákoknak.
Tovább...
 
Ezeket vidd magaddal a strandra! Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóközlemény   
2020. június 08.
Ismét elindult az élet és szerencsére a nyárban sem kell olvasnivalók nélkül maradnunk! Mindegy, hogy a vízparton pihensz, vagy a túl nagy melegben inkább a hűvös szobában kuckózol majd be, nem hagyunk olvasnivalók nélkül most sem! Ovisoknak népmeseválogatással, klasszikus meseregénnyel és természetbúvár kiskönyvvel, nagyobbaknak vicces kalandokkal és fantasztikus leleplezésekkel készültünk az idei nyárra.
Tovább...
 
Kórusok Éjszakája - Hangot az online térnek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 05.
Városunk két énekegyüttese, a Bástya Kamarakórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus is „fellép” a Kórusok Éjszakáján. A hétéves fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet az énekhang erejére, hogy énekelni jó bárhol és bármikor. A résztvevő 48 kórus három videót készített, amelyet június 6-án szombaton 17 órától a youtube-on tekinthetnek meg az érdeklődők.
Tovább...
 
A félbetört évad – online évadzáró és évadbeharangozó Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2020. június 04.
Ami félbetört, azt összeillesztjük - hangsúlyozta Szikora János igazgató a Vörösmarty Színház online évadzáróján. A rendhagyó virtuális találkozón a társulat művészeti vezetése ismertette a 2020/21-es évad bemutatóit is: a nagyszínpadra Az ember tragédiája 2. mellett olyan sikerdarabok érkeznek mint a Boeing, Boeing, a Koccanás, a Fame, a Padlás és a Mágnás Miska.
Tovább...
 
Trianon különkiadás Trianon 100. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2020. június 04.
A Trianon című előadással emlékezik meg a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 100 éve aláírt békediktátumra. 2020. június 4-én, 16.31-kor a Vörösmarty Színház Facebook oldalán online elérhető lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójából készült rendhagyó összeállítás.
Tovább...
 
Szabadtéri kiállítás nyílik Glócz Vendel portréiból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 04.
Glócz Vendel Trianon című kiállításának részét képező portrékból nyílik szabadtéri kiállítás június 4-én Székesfehérváron. A fiatal művész alkotásait 8 és 19 óra között tekinthetjük meg a Vörösmarty Színház bejárata előtt.
Tovább...
 
#Mosteztolvasom Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. június 02.
Továbbra is otthoni olvasásra buzdítja új felhívásában a fehérváriakat a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. A #vigyázzunkegymásra #Mosteztolvasom online kihívásban Facebook-oldalukra várják a most olvasott könyvvel készült kreatív fotókat és a hozzá tartozó kedvenc idézeteket.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 4115