Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szövés és kerámia – kiállítások a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 27.
A Tolnai utcai és a Széna téri Tagkönyvtárban továbbra is látogatható Mayer Györgyné Színek, álmok, szövések című kiállítása, valamint Gecző Anna Viktória kerámiatárlata. A kiállítások a tagkönyvtárak nyitvatartási idejében láthatóak.
Tovább...
 
Békesség, nyugalom, csend – pénteken nyílik Sándorfalvi Sándor emlékkiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 26.
Sándorfalvi Sándor születésének 110. évfordulóján kiállítással tisztelegnek az egykori fehérvári alkotó, a Székesfehérvári Művészek Társaságának egyik alapítójának emléke előtt. A Szent István Király Múzeum – Pelikán Galériában január 26-án, pénteken 18 órakor nyílik a Sándorfalvi Sándor 110 – emlékkiállítás, amelyet Revák István festőművész, a tárlat kurátora nyit meg.
Tovább...
 
SEGÍTSÉG, MEGNŐSÜLTEM! - Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája Kápolnásnyéken Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2024. január 25.
Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjátéka. A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiáját Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.
Tovább...
 
Pénteken könyvbemutatót rendez a Vörösmarty Társaság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 25.
A Vörösmarty Teremben ezúttal Simek Valéria lesz Váczi Márk vendége. Az alkalommal a szerző Elhamvadt napok és Hittem, szerettem című köteteit mutatják be. A Vörösmarty Társaság rendezvénye ingyenesen látogatható.
Tovább...
 
A halhatatlanok birodalma és a jádepáncél Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK, SZIKM   
2024. január 25.
Ünnepélyes keretek között nyílt meg „Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora” című kiállítás kedden Székesfehérváron. A Csók István Képtárban látható, egyedülállóan gazdag, több mint száz darabos kollekció legimpozánsabb darabja egy uralkodói jáde halotti páncél, amelyet összesen 1460 darab jádelapból állítottak össze aranyszálak segítségével.
Tovább...
 
A Vörösmarty teremben mutatják be Prohászka László Könyvélmények című kötetét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 24.
A Vörösmarty Társaság szervezésében mutatják be Prohászka László Könyvélmények című kötetét. Az esemény január 24-én, szerdán 17.00 órakor kezdődik a Kossuth utcai Vörösmarty teremben.
Tovább...
 
Szöktetés a szerájból Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér-Erdélyi Teréz   
2024. január 24.
Újabb óriási vállalkozásba kezdett Székesfehérvár szimfonikus zenekara, január 29-én Mozart Szöktetés a szerájból című daljátéka csendül fel a Vörösmarty Színház színpadán. Az ARS Regia Bérlet nyitánya előtt 18 órától a színház Kávézójába várják a közönséget, hogy kicsit bekukkantsanak a kulisszák mögé. A beszélgetést Dr. Szabó Balázs zenetörténész vezeti, beszélgetőtársa pedig az est karmestere, a Junior Prima-díjas Dobszay Péter.
Tovább...
 
Olvasmány az éjszaka cselekedeteiből – bemutatják Iancu Laura új regényét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. január 24.
Új regénnyel örvendezteti meg az olvasókat Iancu Laura csángómagyar származású, József Attila-díjas író, költő, néprajzkutató. Az Olvasmány az éjszaka cselekedeteiből című művet 2024. január 25-én, csütörtökön 17.00 órai kezdettel mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A belépés díjtalan.
Tovább...
 
„A fotográfia az expozíció pillanatában megszületik…” – a hónap végéig látható az Analógia Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
Még egy hétig, január 31-ig látható Kiss László Analógia című tárlata a Vörösmarty Színház galériájában. A fotográfus által válogatott húsz alkotáson a természet és az ember teremtett világa jelenik meg a múlandóság szorongató érzésével.
Tovább...
 
Programok a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Köfém Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
Január 24-én, szerdán Éber Nagy Mária és Éber Péter kiállítása, január 25-én, csütörtökön pedig a Teleki Diákszínpad előadása várja az érdeklődőket a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan a Köfém Művelődési Házban. A programok díjmentesen látogathatók, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Becsületkasszás könyvvásár a Pedagógiai Részleg könyveiből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. január 23.
A Vörösmarty Mihály Könyvtár becsületkasszás vásárt hirdetett, melyen az érdeklődők a Pedagógiai Részleg leselejtezett könyveiből vásárolhatnak január 23-án, keddtől január 31-ig.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 34 - 44 / 6085