Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Mulasson pénteken a Bory téren! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 18.
ImageSzínes programmal invitálja a szórakozni vágyókat az Öreghegyi Mulatság pénteken a Bory térre. A Csörömpölők gyerekműsorával kezdődik a délután, majd a jó hangulatról a Felicita Táncklub gondoskodik. Hagyományosan felvonulnak a borrendek is, és a köszöntők után sor kerül az ünnepi kenyér- és boráldásra. Fergeteges szórakozást ígér az esti program Nagy Feróval, Bach Szilviával, Danics Dórával és Bokányi Zsolttal, a mulatságot utcabál és tűzijáték zárja.
Tovább...
 
Everness Indián Nyár - Őszi feltöltődés az öt elem jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 16.
ImageAz Everness csapata a nyári 5 napos fesztiváljának esszenciáját hozza el szeptemberben a Balaton partra.
Tovább...
 
Rossini csodálatos muzsikája a Nemzeti Emlékhelyen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 16.
ImageEgyedülálló komolyzenei koncerttel folytatódik az ünnepi rendezvénysorozat a Nemzeti Emlékhely színpadán. Rossini Stabat Mater című egyházi művét a Nagyboldogasszony-bazilika romjai felett adják elő Drahos Béla vezényletével a Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész Rost Andrea, valamint a moszkvai Bolsoj Színház vezető szólistái, Svetlana Shilova, Maxim Paster és Petr Migunov.
Tovább...
 
Katonazene a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 16.
ImageNegyedik alkalommal rendezik meg a Frichay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. Idén Kaposvárról és Tatáról fogad vendégeket a királyi város helyőrségi zenekara.
Tovább...
 
Szenvedélyek és konfliktusok a Koronázási Szertartásjátékban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 15.
ImageAz Árpád-házi királyok uralkodását, örökségét életre keltő monumentális színpadi előadást negyedik alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében.
Tovább...
 
díjmentesen tekinthető meg az Osszárium a Királyi Napok alatt Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 12.
ImageÜnnepélyes keretek között nyitják meg augusztus 13-án szombaton 9.30-tól az Osszáriumot a Nemzeti Emlékhelyen. A Királyi Napok idején, augusztus 21-ig minden nap 09.00 és 20.00 óra között ingyenesen látogatható a magyar uralkodóink földi maradványait rejtő csontkamra. Rácz Piroska antropológus szakvezetésvel augusztus 13-án, 14-én, 20-án és 21-én 15 órától tekinthetik meg az érdeklődők az Osszáriumot.
Tovább...
 
Vasárnapig látogatható az Épületek gyufaszálból című kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. augusztus 12.
Hatalmas érdeklődés övezi az „Épületek gyufaszálból” elnevezésű kiállítást. Az Öreghegyi Közösségi Házban múlt hétfőn megnyílt tárlatot eddig több százan látogatták meg. A több százezer gyufából készült tizenkét miniatűr csodaépítményt – köztük a csalai Kégl-kastély makettjét – még vasárnapig lehet megtekinteni. Minden érdeklődőt szeretettel várnak továbbra is az ingyenes kiállításra!
Tovább...
 
Könnyűzenei koncertek, sztárfellépők a Királyi Napokon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 12.
ImageMagyar sztárénekesek, együttesek fellépése színesíti az augusztus 12-én kezdődő Székesfehérvári Királyi Napok programjait. A koncertekre a Hotel Magyar Király előtti téren, a Zichy színpadon kerül sor az ünnepi estéken.
Tovább...
 
Egy vak király különleges története jelenik meg a Koronázó téren Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 12.
ImageAz idei Koronázási Szertartásjáték II. (Vak) Béla életét mutatja be több száz résztvevővel, a fény, a zene, a hang és a kép eszközeivel. Egy olyan uralkodóról szól a történet, aki nem akart király lenni, mégis sikeres uralkodó lett – maga mellett tudva egy erőskezű, a döntésekben nagy szerepet vállaló asszonyt. A főbb szerepekben Száraz Dénest, Závodszky Noémit, Mihályi Győzőt és Blaskó Pétert láthatja a közönség.
Tovább...
 
Pénteken kezdődnek a Székesfehérvári Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 11.
ImageA visszaszámlálás elindult, néhány nap múlva, pénteken este kezdetét veszi városunk legünnepibb, grandiózus rendezvénysorozata, a Székesfehérvári Királyi Napok.
Tovább...
 
Kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. augusztus 10.
Szubjektív objekt címmel nyílik kiállítás augusztus 12-én, pénteken a Pelikán Galériában. A Székesfehérvári Művészek Társaságának alkotói, P. Hencz Teréz és Arany GOLD Zoltán közös tárlatát Czinki Ferenc író, szervező nyitja meg. Minden művészetkedvelőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3323 - 3333 / 6204