Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szikora Robi - ajándékba a Kedvesnek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageMéghogy a férfiak között nem akad olykor egy-egy romantikus lélek! - Ha máskor nem, hát az esküvőjén engedi néha az "erősebb nem" megviláglani érzelmes oldalát. A hétvégén legalábbis egy olyan esküvőn jártam Székesfehérváron, a Novotel Hotelben, ahol az ifjú férj Szikora Robit hívta meg koncertezni a lakodalomba - mint kedvese kedvencét.

Tovább...
 
"Európa szavai" Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

A fehérvárcsurgói Károlyi József Alapítvány és a párizsi Hippocrène Alapítvány együttműködésének köszönhetően érkezik megyénkbe az „Európa Szavai Párizs –Fehérvárcsurgó” című vándorkiállítás. A Károlyi-kastélyban augusztus 29-én, 19 órakor nyílik meg a tárlat a francia Marc Desgrandchamps, Iris Levasseur, Florence Reymond, Olivier Passieux és Elsa Mazeau munkáiból, valamint a magyar Zsofia Legény, Agnès Podmaniczky, Nagy Sára és Mucius alkotásaiból.

 
Örömzene underground művészekkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 25.

ImageZene-zene-zene, és korlátok nélküli, szabály-mentes alkotás – „örömtábor” kezdődött ma Bodajkon, Szijjártó Attila otthonában. Az Idealisten együttes „vetítő-Istene” a nyári programok záró eseményeként hívta meg magához egy hétre azokat a zenészeket, akik egykoron Székesfehérváron kezdték „zenei karrierjüket”, hogy közösen alkossanak egy nyugodt, természet-közeli környezetben.

Tovább...
 
A Polgári Frakció "felölelte" az AIDA-t Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

ImageEgy újabb példáját láthatjuk most annak, hogy milyen fontosnak tartja a Polgári Frakció a kultúra védelmét, s az emberek ilyen irányú igényeinek kielégítését. Legutóbb arról adtunk hírt, hogy Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, valamint Brájer Éva és Vargha Tamás önkormányzati képviselők egy levelet juttattak el Székesfehérvár polgármesterének, amelyben azt kérik, hogy segítse ingyenessé tenni a „Bibliai Találkozások” és a „Munkácsy-kiállítás” megtekintését a diákoknak, most pedig az AIDA-t ölelték fel.

Tovább...
 
Irány a FEZEN! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 24.

A Tankcsapda, az Anima Sound System, a Neo és a Kispál és a Borz mellett a német Helloween, az Anathema és a Katatonia is fellép a szeptember 11-én kezdődő Fehérvári Zenei Napokon. A könnyűzenei fesztiválon öt színpadon játszanak majd a hazai és a külföldi együttesek különböző műfajokban – hard rock, heavy metal, elektronikus zene… -, valamint olyan közismert lemezlovasok is meghívást kaptak, mint például Sterbinszky, Szeifert, Muzzaik, Chriss, Dandy, illetve Jankec.

 
Kiállítások a Platánban és a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

Endrédi Zsuzsanna (csepeli festőművész) alkotásaiból nyílik kiállítás szeptember 1-jén, 17 órakor a székesfehérvári Bányató Galériában. A tárlatot Balázs Sándor, a Csepeli Művészkör vezetője ajánlja a közönség figyelmébe. Két napra rá, szeptember 3-án pedig a Platán Galéria falaira költöznek „új” festmények a győri Prettenhoffer Ágnes tehetségét hirdetve. Az ő bemutatkozását Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő segíti majd.

 
Évadzáró est a Varkocs-szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 22.

ImageVéget ér a nyár – véget érnek a Kulturális Estek a Varkocs-szobornál. A Várkapu Egyesület a Nap Antikvárium előtti téren évek óta szervez irodalmi, művészeti délutánokat a Kortárs Művészeti Fesztivál kezdetétől az augusztus 20-i ünnepségekig bezárólag.

Tovább...
 
Székesfehérváron is láthattuk az "Örömtánc" 3. helyezettjének előadását Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztiválon vendégeskedő Rimpparemmi tánccsoport dobogós helyen végzett a Magyar Televízió által meghirdetett „Örömtánc” - elnevezésű nemzetközi modern néptáncversenyen. A zsűri és a nézők magyar, szlovák, török, bulgár, finn, horvát, román és szerb előadásokat tekinthettek meg. A szakmai díjat végül a Magyar Állami Népi Együttes kapta, a finn Rimpparemmi csoport pedig harmadik helyen végzett.

 
Nemcsak a vér köti össze őket... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 21.

Image„Pőrére vetkőzik előttük a lélek, / érzelemhúrokon akkordot fog kezük, / hangjai a világ összes dallamának, / mely épp úgy szól értük, mint ahogy ellenük…” – hangzottak el Körmendi Gitta verssorai a Bányató Galériában rendezett legutóbbi kiállítás-megnyitó alkalmával. A tárlaton egy család három generációja mutatkozott be: az unoka – Miliás Dóra, az anyukája – Temesvári Judit, s a nagymama – T. Tatai Zsuzsa.

Tovább...
 
A Városházán jártak a néptáncosok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 19.

ImageA Városházán vendégeskedtek a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevői tegnap délelőtt. Ennek során a népviseletbe öltözött fiatalok ízelítőt adtak nemzetük hagyományaiból a „látvány” és a „hang” segítségével. Elsőként a székesfehérvári Alba Regia Néptáncegyüttes lépett fel, majd a külföldi művészek, akik még ajándékokat is hoztak a házigazdáknak.

Tovább...
 
Szent Korona - ikonok Szent Istvánra emlékezve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 18.

ImageA Szent István-napi ünnepségek kapcsán egyik olvasónk, a Budapesten élő Fenyvesi András elküldte szerkesztőségünkbe a Szent Koronáról készített zománc ikonjainak fotóját, amelyet most bemutatunk Önöknek is. Köszönjük e nyugdíjas művésznek a kedves ajándékot!

Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3334 - 3344 / 3536