Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Bodorítsuk a bárányfelhőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 24.

ImageA Terembura Kulturális Egyesület és a budapesti Momentán Társulat „Bárányfelhő-bodorítás” címmel zenés-mesés drámajátékos foglalkozást tart Réber László kiállításához kapcsolódóan a Csók István Képtárban. A vasárnapi rendezvény során a képtár átváltozik a Négyszögletű Kerek Erdővé, ahol minden kisgyermek részese lehet a mesének. A programra Bruckner Szigfrid kiérdemesült cirkuszi oroszlán titkárságán, a 06-70/529-2740-es vagy a 06-20/373-5899-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Tovább...
 
Nemzetközi Jazzverseny Siófokon Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. július 24.

ImageSiófok nem csak a Balaton, de a jazz fővárosa is, hiszen július 21 és 26. között kerül megrendezésre az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny.A Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetében (Siófok, Petőfi sétány 1.) zajló versenyben három forduló után alakul ki a végső sorrend. Az I. Kodolányi Nemzetközi Jazzverseny legjobbjait értékes pénzdíjak is várják, a nyertes zenekar jutalma több mint egymillió forint (5.000 euró).

Tovább...
 
Kulturális kikapcsolódás a Varkocs szobornál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

ImageKevés olyan kulturális rendezvényről hallani, amelyet magánkezdeményezésből, saját erővel, mindennemű külső anyagi támogatás nélkül, nyereségérdekeltség-mentesen, csupán a művészet hirdetése és közösségteremtő erejének felhasználása céljából hoznak létre. A Varkocs szobor körül holnap egy ilyen program várja az igényes szórakozásra vágyókat.

Tovább...
 
Munkácsy-kiállítás nyílik Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 23.

Állandó fegyveres őrzés mellett látható július 31-től október végéig Munkácsy Mihály 33 festménye, valamint néhány relikviája és életének fontos dokumentumai a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihen meg. A tárlatot 2005 óta majdnem egymillióan tekintették meg. A kiállítást kiegészíti egy dokumentum film a művész életéről, s mellette még szabadegyetemi előadásokat és gyermekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

 
Forgalmi rend az István a király előadás alatt a Sóstói Stadion környékén Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2008. július 22.

ImageJúlius 25-én, 26-án (esőnap 27-én) Székesfehérváron a Sóstói Stadionban 20 óra 30 perces kezdettel megrendezésre kerülő előadás ideje alatt forgalomterelésre, útlezárásra kell számítani. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közleményben tudatja az érintettekkel, hogy július 25-én, 26-án (esőnap 27-én) 18.00 óra és 24.00 óra közötti időben lezárásra kerül: a Csíkvári út a Temető utcától a Vásártérig.

Tovább...
 
Pop Strand  kedvezmény Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 21.

ImageÖrülhetnek a zenekedvelő gárdonyiak. A város állandó lakói ugyanis – Gárdony Város Képviselő-testületének döntésének köszönhetően - 50%-os engedménnyel vehetnek részt az Agárdi Pop Strandon idén nyáron megrendezésre kerülő koncerteken. A kedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes lakcímkártya felmutatása jegy-vásárláskor.

 
Vendégírók Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageA „Zámoly Napok” keretén belül mutatják be augusztus 8-án, pénteken, 19 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban.

Tovább...
 
Fontosabb 1 akaratos lakó ellenvéleménye, mint a gyermekek öröme, s tanulása? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 19.

ImageSzomorú vagyok. És nemcsak én, hanem a kislányom is. Sőt, sok-sok gyermek, aki hiába látogatott el a Möbilus Kávéház előtti térre a Kortárs Művészeti Fesztivál végeztével, már nem találta ott azokat a „Szemtekerészeti nézentyű”-knek elnevezett köztéri vizuális játékokat, amelyek tanítottak és szórakoztattak egyben, miközben megtöltötték élettel az egyébként üresnek nevezhető miliőt. Felkerestem hát az alkotások szülőatyját, Arany Gold Zoltánt, hogy megtudjam, hová tűntek e „szerkentyűk” – hiszen úgy informálódtam, hogy szívesen otthagyta volna még őket az ifjúság örömére.

Tovább...
 
Barlay Ö. Szabolcs - Kosztolányi Istene III. Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageBarlay Ö. Szabolcs atya lassan befejezei legújabb könyvét, amely témája Kosztolányi Dezső élete, munkássága és Istenhez fűződő viszonya. A mű első részeit már közzétettük e honlapon, s - ahogy ígértük - folyamatosan bemutatjuk Önöknek az újabb és újabb ciklusokat. Következzék tehát a folytatás...

Tovább...
 
Önkénteseket keres az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageAz Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház várja azon 18 és 30 év közötti fiatal pályakezdők / munkanélküliek jelentkezését, akiket érdekel a kultúra és a közművelődés. Az Ötlet Program keretében a vállalkozó szelleműek lehetőséget kapnak arra, hogy 6-10 hónapon át olyan szakmai tapasztalatokat szerezzenek az intézményben, amelyek növelik a munkaerő-piacon való esélyeiket.

Tovább...
 
Vászonra festett érzelem és hagyományőrző viseletek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. július 18.

ImageImpresszionisztikus, szakrális kompozíciókat felvonultató tárlat látható Székesfehérváron, a Bányató Galériában. A NÍVÓ, ART, és Aranyecset művészeti díjas Sándor Irén Ilona olajjal és temperával készült festményeinek mottója: „Ez vagyok én, a vászonra festett érzelem.”

Tovább...
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3334 - 3344 / 3481