Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Csutorák - kiállítás nyílik pénteken a Fekete Sas Patikamúzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 11.
Pénteken 10.00 órakor „Csutorák” címmel kiállítás nyílik a Fekete Sas Patikamúzeumban a Szent István Király Múzeum néprajzi gyűjteményéből. A tárlaton a Szent István Király Múzeum néprajzi gyűjteményében őrzött csutorákat mutatják be, s feltárják a tárgy művelődéstörténeti, kultúrtörténeti összefüggéseit is. A kiállítás 2016. március 11 – április 17. között tekinthető meg.
Tovább...
 
Lesley Pearse: A múlt nyomában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 09.
1953. június 2-át írunk, Anglia II. Erzsébet királynő koronázását ünnepli. Molly Heywoodnak azonban egészen máshol járnak a gondolatai. A húszas éveiben járó lány, aki apja vegyesboltjában dolgozik Somerset egyik aprócska falujában, az ünnepséget hátrahagyva barátnője házához siet. Az erdei lakban rettenetes tragédia fogadja: Cassie-t meggyilkolták, és hatéves, félvér kislánya, Petal nyom nélkül eltűnt. (Könyvajánló)
Tovább...
 
Székesfehérváron is megszólal Bogányi Gergely csodazongorája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 09.
Rendkívüli zenei élményben lesz részük a március 18-i komolyzenei est résztvevőinek a Vörösmarty Színházban. Székesfehérvár vendége lesz Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és megszólaltatja az általa tervezett, egyedülálló hangáramvonalas zongorát. A „Skandináv est” című eseményre még lehet jegyeket váltani a Vörösmarty Színházban.
Tovább...
 
Rock and roll és tojáslabda - az amerikai foci mellé áll a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2016. március 07.
ImageKözös az otthonunk, a MÁV-pálya, közös a hit, hogy kemény munkával elérhetőek az álmok és az amerikai foci legalább annyira kemény, mint a rock and roll. Ezért a FEZEN és a Magyar Amerikai Futball Szövetség összefog, és - húsvéthoz közeledve - súlyos riffekkel festjük be a tojáslabdát.
Tovább...
 
Erre-Arra: A csurgói kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 07.
ImageÉledezik a tavasz, lassan kirándulhatunk is. Székesfehérváron március 7-én nyitja megkapuit a nagyközönség előtt a Bory-vár, de ezen kívül még számtalan kirándulási lehetőséggel kecsegtetnek a környező kastélyok. A fehérvárcsurgói Károlyi kastély például szintén remek kikapcsolódást kínál - csodálatos parkjával együtt.
Tovább...
 
Ferenc Jóska fújatja a trombitát... Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 07.
A Kákics Együttes Ferenc Jóska fújatja a trombitát... sorozatának első időpontja a korábban meghirdetettekkel szemben módosult. A műsort március 18-án tekintheti meg először a fehérvári nagyérdemű.
Tovább...
 
Gyerektáncokkal teli hétvége Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. március 07.
ImageSzékesfehérváron rendezik meg hétvégén a VI. Országos Tanulmányi Néptáncverseny döntőjét. A megmérettetésre több mint húsz iskolából érkeznek tánccsoportok, akik a Művészetek Házában, illetve a Vörösmarty Színházban mutatják be kötelező és szabadon választott táncaikat.  Városunkat az országos folklór tehetségkutató televíziós műsorban eredményesen szereplő Pulutyka csoport képviseli.  
Tovább...
 
Zakatol az európai mesevonat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 07.
ImageA Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár által évekkel ezelőtt útjára indított mesevonat idei állomása Finnország. Az egérmenyasszony című finn népmeséhez kapcsolódóan írtak ki pályázatot általános iskolák alsósai és felsősei számára. A pályamunkákat április 15-ig lehet beküldeni.
Tovább...
 
Előadás az Osztrák-Magyar Monarchia légierejéről és kézifegyvereiről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 07.
ImageÚjabb kísérőprogramot szerveznek szerdán „Az Égből dühödt angyal dobolt" - Székesfehérvári ezredek az I. világháborúban című kiállításhoz kapcsolódóan.
Tovább...
 
Saskia Sarginson: Nélküled Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 04.
Mit tehetsz a múlttal? Mit tehetsz a jelennel? Mit tehetsz önmagaddal? Mit jelent a fogsággal és a megváltoztathatatlannal együtt élni? Saskia Sarginson Nélküled című regénye minderről mesél. Ahogy arról is, amikor kénytelenek vagyunk valaki nélkül élni: döbbenetesen sok időnk lesz mindarra, ami a saját fejünkben történik.
Tovább...
 
Macskazene Ybl Miklósnak Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. március 04.
"Macskazene Ybl Miklósnak” címmel tart lebilincselően érdekes előadást dr. Gelencsér József jogász, néprajzkutató március 5-én, szombaton 16.30 órakor a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A program a neves építész ellen rendezett csúfondáros tüntetés történetét dolgozza fel több szemszögből.
Tovább...
 
<< Első < Előző 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3499 - 3509 / 6187