Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Testvérvárosi kóruskoncert Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. november 03.

Image

Testvérvárosi kóruskoncertre hívják a zeneszerető közönséget 2015. november 3-án, kedden 19.00 órától a Szent István Művelődési Ház Szent István termébe, ahol a Schwäbisch Gmündi Filharmónia Kórusa lesz a Vox Mirabilis Kamarakórus vendége.
Tovább...
 
Nyolcvan remekmű a Fejér Megyei Őszi Tárlaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 27.
Olajképek, fotók, montázsok, szobrok és plasztik reliefek is láthatóak a Fejér Megyei Őszi Tárlaton a Csók István Képtárban. A Szent István Király Múzeum több évtizedes hagyományra visszatekintő nagyszabású kiállításán a megyei, vagy a megyéhez kötődő kortárs képző- és iparművészek utóbbi két évben készült alkotásait mutatják be december 13-ig.
Tovább...
 
KÜLÖNLEGES MŰSORRAL ÜNNEPLI A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ A CSÁRDÁSKIRÁLYNŐT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 26.

Image

Száz éve mutatták be Kálmán Imre slágeroperettjét, a Csárdáskirálynőt. Ebből az alkalomból a Vörösmarty Színház egy különleges műsorral készül november 20-án 19 órától. Buch Tibor, Füredi Nikolett, Váradi Eszter Sára és Keller János színészek élőzene kíséretével újra megszólaltatják az ismert és népszerű dalokat és a nézők is szerepet kapnak az előadásban.
Tovább...
 
ORSZÁGOS AMATŐR SZÍNJÁTSZÓ TALÁLKOZÓ KEZDŐDIK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 23.

Image

2015. október 23-a és október 25-e között ismét megrendezésre kerül a hagyományos Paál István országos amatőr színjátszó találkozó. A 3 napos fesztiválon az előadások és szakmai beszélgetések reggeltől estig folynak, a helyszín A Szabadművelődés Háza lesz. A nyitónapon a Péntek 3 Tejátrum és a Tükör-Kép Társulat is bemutatkozik.
Tovább...
 
Zenei különlegesség, tematikus koncert, Bogányi-zongora Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. október 22.

Image

Farkas Ferencről elnevezett, felnőtt hangversenybérletet indít az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A négy alkalomból álló sorozatban Franz von Suppé Requiem-jének magyarországi premierje mellett skandináv est és újévi hangverseny is szerepel. Minderről sajtótájékoztató keretében számolt be Brájer Éva alpolgármester, ifj. Major István, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója és Bondor Erika helyettes koncertmester.
Tovább...
 
OKTÓBER 22-ÉN NYÍLIK A FEJÉR MEGYEI ŐSZI TÁRLAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 22.

Image

Október 22-én csütörtökön 18 órakor nyílik meg a Fejér Megyei Őszi Tárlat a Csók István Képtárban. A kiállítás december 13-ig látható, a megnyitón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Szűcs Erzsébet művészettörténész köszönti a látogatókat. A tárlatot hétfőn 13–18 óráig, keddtől péntekig 10-18 óráig, szombaton pedig 9-18 óráig láthatják az érdeklődők.
Tovább...
 
MADÁRMENTÉS - LÉLEKMENTÉS RAJZPÁLYÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 21.

Image

Hatodik alkalommal hirdette meg a „Madármentés – Lélekmentés” című nemzetközi gyermekrajz-pályázatát az idén 19 éves székesfehérvári Vadmadárkórház. Ezúttal a madarak gyógyításával, mentésével kapcsolatos alkotásokkal pályázhatnak a 3-18 év közötti alkotók. A szabadon választott technikával készült műveket november 27-ig lehet beküldeni.
Tovább...
 
VESZEDELMES WEBES VISZONYOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 20.

Image

A LogIn című új magyar játékfilm Barnóczky Ákos, a Szőke kóla rendezőjének legújabb mozija, a hírhedt francia levélregény, a Veszedelmes viszonyok egy különleges stílusú magyar filmes adaptációja. A történet azonban nagyon is mai: a virtuális világban játszódik, ahol egy társkereső oldalon folytatott szerepjáték végül gyilkosságba torkollik. A filmet Gáspár Kata, Parti Nóra, Pál András és Tálos József főszereplésével, Árpa Attila meglepetés jelenetével október 29-én mutatják be a nagyközönségnek.
Tovább...
 
Felhőtlen szórakozás A Napsugár fiúkkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. október 20.

Image

A Csíki Játékszín vendégelőadása érkezik Fehérvárra, Neil Simon A Napsugár fiúk című vígjátékát mutatják be szerdán a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az előadásról sajtótájékoztatót tartott Brájer Éva alpolgármester, Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke és Jakubek Tiborné, a Művelődési Ház igazgatója.
Tovább...
 
Rész az egész helyett Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. október 16.

Image

Negyedik alkalommal szervezett Réber Konferenciát a Városi Képtár – Hetedhét Játékmúzeum. A meghívott előadók Réber László mozgó és álló alkotásairól szóltak, különös tekintettel az animációs filmekre és a felnőtt könyvekbe készült illusztrációkra. A tudományos ülést Brájer Éva alpolgármester nyitotta meg.
Tovább...
 
Biztonságosan működhet tovább az Aranybulla Könyvtár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea és Samu Miklós   
2015. október 16.

Image

Biztonságosan, Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával működhet tovább az Aranybulla Könyvtár a KÖFÉM lakótelepen. Az intézmény a lényegesen lecsökkent állami támogatás és a beszűkült pályázati lehetőségek miatt került veszélybe. Már az idei költségvetés tervezésekor látható volt, hogy az eddigi keretek között a könyvtárat nem tudják tovább fenntartani, így az intézmény vezetői a városhoz fordultak segítségért.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3675 - 3685 / 6193