Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
KÓRUSTALÁLKOZÓ FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. október 15.

Páratlan zenei élményt kaphatott a Szent Imre templom közönsége a „Szent István országa - Boldogasszony országa„ kórustalálkozó ünnepi hangversenyén. A székesfehérvári Primavera kórus szervezésében indított hagyományteremtés első alkalmával két rangos, Európa-hírű együttes is elfogadta a házigazdák meghívását.

Tovább...
 
Amerikai jazz zenekar a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2015. október 15.

Image

Az amerikai '40-es évek hangulatát varázsolja Székesfehérvárra a Metro Big Band hétfőn. A az október 19-i ingyenes koncerten nem csak a jazz kedvelt melódiái csendülnek fel, a szintén Amerikából indult, de mára már világszerte népszerű gospelből is ízelítőt kaphat a közönség a Hiemer-házban.
Tovább...
 
A digitális és manuális világ kortárs törekvései a Tópartiban Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. október 14.
„Digitális-manuális” címmel nyílt őszi kiállítás a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában. A tárlatot az iskola művésztanárainak munkáiból állították össze; a 12 festő- és grafikusművész, textiltervező, öltözéktervező, keramikus- és porcelántervező alkotásaiból álló kiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg. A képző- és iparművészeti tárlatot november 10-ig lehet megtekinteni.
Tovább...
 
KELLER ÁGI ÉS NÉMETH MARIANN KIÁLLÍTÁSA A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 14.
November 27-ig látogatható a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában a két üvegfestő kiállítása. "A képek élő, vonzó szépsége lüktet, szinte harcolnak egymás mellett, hogy kivívják figyelmünket, hogy meghódítsanak, elcsábítsanak. Ha valami igazán női ebben a kiállításban, az az, ahogyan ezek a képek harcolnak a figyelmünkért.” - mondta Hirtling István a tárlat megnyitóján.
Tovább...
 
Zenei utazás a fehérvári virtuózokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. október 13.

Image

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szervezésében útjára indított „Új a PartiTúra” elnevezésű városi ifjúsági hangversenysorozat első koncertje nagy sikert aratott a Vörösmarty Színházban. A diákokat ez alkalommal fiatal fehérvári muzsikusok kápráztatták el, akiket a nézők közül néhányan zsűriztek is. A tinédzserek komolyzenei barangolása decemberben folytatódik, megzenésített évszakokkal.
Tovább...
 
Meghívó a A Batsányi - Cserhát Művész Kör Gálájára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 13.
A Batsányi - Cserhát Művész Kör sok szeretettel hívja Olvasóinkat őszi díjkiosztó Gálájára, az Erzsébetligeti Színházba.
Tovább...
 
Olvass és írj Anne Frankkal! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. október 09.

Image

Székesfehérváron elsőként a Gárdonyi Géza Művelődési Házban várja az érdeklődőket a Hollandiából érkezett „Olvass és írj Anne Frankkal!” című interaktív kiállítás, amelyet Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője nyitott meg. Az október végéig látogatható ismeretterjesztő tárlat anyagát Kulcsár Dorottya, az Amszterdami Anne Frank Ház Magyarországi Nagykövete ismertette.
Tovább...
 
Megnyílt a városi táborokat bemutató fotó- és kézműves kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. október 09.

Image

Hagyományosan A Szabadművelődés Háza aulájában nyitották meg azt a kiállítást, amely a városi szervezésű nyári táborokban készült fotókat és kézműves alkotásokat mutatja be. Az egy hónapig látható tárlatot Vakler Anna, Székesfehérvár művészeti vezetője nyitotta meg, néhány gyermek pedig a táborokban tanult indián és csángó dalokkal szórakoztatta a közönséget Makai Zsolt zenei felelős kíséretével.
Tovább...
 
Aranyban úszó meleg gyertyafény Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 09.

Image

Orosz ortodox egyházi művek, karácsonyi koncert, farsangi opera-parádé és húsvéti hangverseny szerepel a Vox Mirabilis Kamarakórus 2015/2016-os évadának repertoárjában. Bérletek már kaphatók.
Tovább...
 
Szent István országa - Boldogasszony országa Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 09.
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a „Szent István országa – Boldogasszony országa” című kórustalálkozót október 10-11-én, Székesfehérváron. A szervező Primavera Kórus meghívására a királyi városba érkezik a Budapesti Monteverdi Kórus és a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Énekkara. Szeretettel várják a város zeneszerető közönségét október 10-én, szombaton délután a Szent Imre templomba a kórusok ünnepi hangversenyére.
Tovább...
 
Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör októberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 08.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2015. október havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3686 - 3696 / 6193