Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Prospero Színkör októberi előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. október 01.

Image

Október 11-én vasárnap 19 órakor Kiss Márton: Pilonon, október 18-án vasárnap 19 órakor pedig Guy Foissy: Két páros című darabját mutatja be a Prospero Színkör A Szabadművelődés Házában. Mindkét darab rendezője Micskó Zoltán. A színkör célja, hogy állandó jelleggel működő színházi műhelyként rendszeres produkciókat hozzon létre.
Tovább...
 
Belvárosi térzene október 1-jén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 30.

Image

Belvárosi térzenével örvendeztetik meg a lakosságot a Belvárosban a Munkácsy Mihály Általános Iskola és a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI diákjai. A munkácsysok 10.10 órától énekelnek a Romkert mellett, a zenei iskola programja a Városház téren 11.00 órától 13.00 óráig tart, amelyben a klasszikus és a népzenész muzsikus fiatalok egyaránt szerepet kapnak.
Tovább...
 
Bemutatkozott a Könyvcsere pont a Civil Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2015. szeptember 29.

Image

Az Állampolgári Részvétel Hetén mutatták be a Könyvcsere pontot a Fehérvári Civil Központban. Bár a vízivárosi intézmény legújabb szolgáltatása nem újdonság Székesfehérváron, mégis jól illik a kínálatba: a városrész lakói és a rendezvényekre látogatók számára újabb lehetőséget szolgáltat, ezúttal arra, hogy megunt vagy valami miatt kidobásra, elajándékozásra ítélt könyveiket ingyenesen elhelyezzék a polcokon. A Könyvcsere pont ötletéről Ruff Tamás, az Echo Szociológiai Kutatóintézet igazgatója és Váczi Márk, a Fehérvári Topográfiai Műhely munkatársa számolt be.
Tovább...
 
Tartalmas programok őszi estékre Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 29.
„Odakinn búcsúzik a nyár…” - mondja az ismert sláger. Jönnek a szürke, borongós őszi napok, amikor az ember beszorul a négy fal közé. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház őszi programjait úgy állította össze, hogy feloldja ezt az érzést. Az előadásokon való részvétel nem csupán értékes gondolatokkal gazdagíthatja a résztvevőket, hanem a közösség semmivel sem pótolható élményével is megajándékozza őket, hiszen „nem jó az embernek egyedül”.
Tovább...
 
Kónya István: A lant története, vándorútja Európában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 29.
Kónya István, az első magyar diplomás lantművész lesz a 290. Hétvezér Est vendége. Kónya István húsz éve harcol a középkori hangszer hazai elismertségéért, ugyanis a mai napig nem tanítható a Kárpát-medencében intézményes keretek között a reneszánsz és a barokk lant.
Tovább...
 
UGHY SZABINA VERSESKÖTETÉT MUTATJÁK BE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 28.

Image

2015. szeptember 28-án, hétfőn este mutatják be Ughy Szabina "Séták peremvidéken" című verseskötetét. A kulturális programon az est házigazdája, Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész beszélget a szerzővel. Az esemény hétfőn este 18.00 órakor kezdődik a Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.).
Tovább...
 
Zene, tánc, költészet együtt a Zene Világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. szeptember 25.
Október 1-jén, a Zene Világnapján ismét nagyszabású hangversenyt rendeznek Székesfehérváron. A szervezők tájékoztatása szerint több mint ötszáz fellépő előadásában Liszt és Bartók művei csendülnek fel. A Vodafone Sportcentrumban csütörtökön 18.00 órakor kezdődő koncerten a város felnőtt és gyermekkórusai, szimfonikus zenekara és népzenei együttese, valamint az iskolák énekes, muzsikus és táncos diákjai lépnek fel. Ezen az eseményen adják át Székesfehérvár zenei elismerését, a Fricsay-díjat, valamint az Éneklő Ifjúság okleveleit is.
Tovább...
 
Quartettissimo - VI. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 25.

Image

Szeptember 25. és 27. között hatodik alkalommal kerül megrendezésre a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban a « Quartettissimo » Európai Vonósnégyes Fesztivál, amely a vonósnégyes zene rajongóinak hagyományos találkozója. A Fesztivál esti koncertjeinek keretében két magyar vonósnégyes, a 2001-ben létrejött Accord Quartet és a 2009 óta működő Szerványszky Quartet, valamint az igen fiatal és ígéretes francia Quatuor Arod (2013) művészei mutatkoznak be.
Tovább...
 
Várni kell még Oliver Stone Snowden-botrányára Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 24.

Image

Az Edward Snowden ügyről zengett bő két évvel ezelőtt a sajtó, amely nyomán a botrány a közelmúlt társadalomtörténetének talán az egyik legnagyobb port kavaró hírévé vált. Azóta megjelent Glenn Greenwald A Snowden-ügy című könyve, és a témát egy Oscar-díjas dokumentumfilm is feldolgozta. A történet a hétszeres Oscar- jelölt és háromszoros nyertes filmes nagyágyút, Oliver Stone-t is megihlette; a forgatás már javában zajlik, azonban úgy tűnik, a filmbemutató sajnos még várat magára.
Tovább...
 
A VÁROS PEREMÉN - AZ IDŐ ÉPÍTETT RÉTEGEIT TÁRJÁK FEL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 23.
Szeptember 23-án szerdán 19 órakor az Új Magyar Képtárban A város peremén címmel mutatják be a Litera sorozatát fotóvetítéssel. Három író és egy fényképész, Zeke Gyula, Németh Gábor, Jánossy Lajos és Oláh Gergely Máté kelt hosszú expedícióra azzal a célkitűzéssel, hogy meghódítják Budapest kies kerületeit és jó archeológusokként feltárják az idő épített rétegeit.
Tovább...
 
Szecessziós kert a Városi Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2015. szeptember 18.
A magyar szecesszió kiemelkedő alkotójának, Nagy Sándornak az életmű kiállításával indul a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény őszi szezonja. A Képtár mellett a Hetedhét Játékmúzeum és a Pelikán Galéria őszi programját ismertették az intézmény munkatársai sajtótájékoztatójukon.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3708 - 3718 / 6193