Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
SZÍNES PROGRAMOKKAL ÜNNEPLIK A MAGYAR DAL NAPJÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 11.

Image

Szeptember 13-án, vasárnap négy fehérvári zenekar és a MéhKasAula részvételével ünneplik a Magyar Dal Napját A Szabadművelődés Házában. Az uudiovizuális est sötétedéstől este 11 óráig tart majd. A résztvevők a koncertek után "jazzoid" zenéket hallhatnak magyar előadóktól Szabó Gábortól Ákos Stefin át a Zagaron keresztül a Kerekes Bandig, csak bakelitről Dj Zöldtől és vendégeitől.
Tovább...
 
Kollár-Klemencz László - Miért távolodnak a dolgok? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 10.

Image

Talán ilyen szelíd és töprengő ember lett volna Szindbád, ha érett férfikorba ér. Ilyen, mint ennek a szinte regénnyé összeálló novellaciklusnak a hőse, Toszka. Aki csak figyel, él, szeret, próbál egyenes és tisztességes lenni, hagyja, hogy megtörténjenek a dolgok, mégis ellenállhatatlan derű és pimaszság árad belőle. Olyan sok odaadás és életigenlés van benne, hogy muszáj vele menni. Úgy kell látni a világot, ahogy ő. Az eddig dalszerzőként, frontemberként és filmesként ismert Kollár-Klemencz László lírai alteregója.
Tovább...
 
VÁROSRÉSZEK TITKAI - EGY SOHA BE NEM MUTATOTT FILM Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 09.

Image

A Fehérvári Topográfiai Műhely munkatársai a Várkörút-miniprojekt nagysikerű városrészi sétáinak folytatásaként a Rác utcában kezdték meg Városrészek titkai című programsorozatukat, amelynek második állomása a szerb ortodox templom. . Az érdeklődők szeptember 9-én 15 órától a templomban tekinthetik meg Kovács Jenő órásmester, Magyarits András és Bobory Zoltán 1987-ben készített, eddig még bemutatásra nem került városvédő filmjét a Rác utcáról.
Tovább...
 
Mától II. Erzsébet a leghosszabb trónon lévő brit uralkodó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 09.

Image

A mai napon történelmi pillanat érkezik el: II. Erzsébet válik a leghosszabb ideje trónón lévő brit uralkodóvá. A ma élő britek nagy rész az ő uralkodói időszakában élte le életét. A 89 éves II. Erzsébet szeptember 9-én ünnepli uralkodásának 63. évfordulóját.
Tovább...
 
Bella István Emlékév Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.

Image

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, Sárkeresztúr Község Önkormányzata, a Vörösmarty Társaság, a Magyar Írószövetség Közép-dunántúli Csoportja és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Fejér Megyei Tagozata tisztelettel meghívja Olvasóinkat a Bella István emlékév első székesfehérvári rendezvényére, 2015. szeptember 9-én 18 órára a Vörösmarty Társaság termébe (Székesfehérvár, Kossuth u. 14.).
Tovább...
 
Vértes vitéz a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. szeptember 08.

Image

Szeptemberben is várja a látogatókat a Városháza, ahol a Szent Korona és az Országalma hiteles másolata, valamint a Díszteremben az új történelmi zászlók mellett már Vértes vitéz szobra is megtekinthető.
Tovább...
 
Kiss Noémi - Sovány Angyalok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 08.

Image

A negyvenéves tanárnő bírósági ítéletére vár, és közben a kórházban próbálja összerakni sorsa mozaikdarabkáit. Hol tört meg az élete? Létezésének kudarca a testébe, a történelembe vagy a házasság természetébe volt írva? - Könyvajánló
Tovább...
 
Mestermű elsőre: A hetedik gyermek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. szeptember 08.
Mint arról elsőként adhattunk hírt néhány hete, Mary T. Csajághy alkotói pályafutása új, eddig ismeretlen, izgalmas szakaszához érkezett: gyermekkönyvei után első felnőtteknek szóló művével, egy családi indíttatású kisprózával rukkolt ki.
Tovább...
 
Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 07.

Image

A csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A kötet egy nagy gonddal, mégis olvasmányosan, szórakoztatóan megírt életrajz, amely egyúttal a világ és Európa történetét is bemutatja egy nagyon érdekes szempontból.
Tovább...
 
Ka Hancock: Üvegszilánkon táncolni Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. szeptember 04.

Image

Szívszaggató történet a minden akadályt leküzdő szerelemről, és a legnehezebb döntésről, amit életünkben hozhatunk.- Könyvajánló
Tovább...
 
Fehérvári művésznő alkotásai a velencei kortárs kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2015. szeptember 04.
15 országból 21 képzőművész vesz részt a Velencében szeptember 5-én megnyíló Nemzetközi Kortárs Művészeti Kiállításon. Hazánkat Olaszországban a fehérvári V. Hedrik Judit képviseli.
Tovább...
 
<< Első < Előző 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3730 - 3740 / 6193