Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fehérvári együttes a budapesti világzenei expón Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 18.
A székesfehérvári Zombori Zenekar is fellépője lesz a budapesti világzenei expó magyar napjának október 20-án. A 95 pályázatból kiválasztott zenekarok között ott van a Babra, a David Yengibarian Trio, a Dina Zenekar, a Fonó Zenekar, a Góbé, a HolddalaNap, a Kerekes Band, a Meszecsinka és a Parno Graszt. A tíz együttes az expó nulladik napján, a magyar showcase napon áll színpadra.
Tovább...
 
Philippa Gregory - A király átka Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 17.

Image

Plantagenet Margitot (avagy Margaret Pole-t) rokoni szálak fűzik az uralkodó Tudor-házhoz, de Artúr walesi herceg és Aragóniai Katalin tanácsosaként mindezt titkolnia kell. Artúr váratlan halálát követően Katalin − férje utolsó akaratának megfelelően − hozzámegy VIII. Henrikhez... 
Tovább...
 
30 éve Amadeus a csúcsra ért Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 17.
A Média24 Group rádiós tagjával, a Maxi Disco Rádióval közösen visszatekintünk az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereire, kiemelt tekintettel a 80-as, 90-es esztendők disco és dance slágereire, előadóira.
Tovább...
 
KULTÚRA - 2015. 08. 12. 11:20 - www.szekesfehervar.hu SZENT ERZSÉBET LEGENDÁJA A MOZIBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 15.

Image

Liszt Ferenc nagyszabású zenei freskójának ősbemutatóját 1865. augusztus 15-én tartották a Pesti Vigadóban. 150 évvel később, ugyanazon napon és helyszínen a legenda eredeti változatának rekonstruálására tesznek kísérletet, amit a Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából a Barátság moziban is közvetítenek augusztus 15-én, szombaton 21.30 órától.
Tovább...
 
MAHASZ lista: arat a retro! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 14.

Image

Az ezredforduló tájékán, amikor nagyon felerősödött a retró-láz, főleg a 80-as évek különböző előadói és zenéi iránt, sokan csak legyintettek, mondván nem tart ez sokáig, senki sem fog huzamosabb ideig nosztalgialemezeket és egykori ritkaságokat keresni a lemezboltokban és az interneten.
Tovább...
 
Peetz Monika: Léböjt Hotel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 14.

Image

Másfél évvel sorsfordító zarándokútjuk után a keddi nők újabb közös nyaralásra indulnak. Hét nap tökéletes kikapcsolódás: se férfiak, se család, se internet, se telefon. Egy teljes hét a léböjtkúra, a salaktalanítás és a méregtelenítés Bermuda-háromszögében, hogy nyomtalanul eltűnjenek a fölös kilók, a méreganyagok, a munkahelyi stressz és a családi gondok. Ám hamar kiderül, nem a farkaséhség az egyetlen, amivel meg kell küzdeniük, mert nemcsak a kilóktól, a múlttól sem olyan könnyű megszabadulni...
Tovább...
 
A FEZEN-en ROAD-ra hangolva Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 14.
Már több, mint egy hete véget ért az idei FEZEN fesztivál, mégis van még mit írnunk róla. "Beépített emberünk", Kovács Gábor kalandos élményeit foglaljuk össze, amelyek az Eleven Hold zenekarral, a ROAD csapatával, valamint a hozzájuk kötődő rajongókról szólnak. Gábor úgy indult a kalandnak, hogy előbbi banda tagjaival és szimpatizánsaival készít interjút és fotó-tengert, ám végül egy órányi tévedés egészen másfelé terelte a dolgok menetét...
Tovább...
 
Zenei visszatekintő: 1987: megkésett Házibuli Sabrinával Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 13.

Image

1987, a dance, a diszkó és a "cseppfolyós" dallamok újabb aranyéve. Németországban elsősorban a Házibulié! Igen, az eredeti kiadáshoz képest majdnem hét évnyi (!) csúszással hódította meg a germán közönséget az egész világon fergeteges sikereket elért "La Boum", azaz a Házibuli című francia film betétdala.
Tovább...
 
James Dashner: Tűzpróba Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 13.

Image

AZ ÚTVESZTŐ CSAK A KEZDET VOLT... - Thomas és társai azt gondolták, ha valaha élve kijutnak az Útvesztőből, akkor visszanyerik a szabadságukat, folytathatják korábbi életüket. Ám a titokzatos VESZETT még nem végzett velük. Újabb próba, újabb rémálom vár rájuk…
Tovább...
 
Örömfestés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 13.

Image

Az idei nyáron három alkalommal is szervezett "örömfestést" Székesfehérvár belvárosában Simon M. Veronika festőművésznő. A programsorozat utolsó állomására  (szombaton) ismét hívják az érdeklődőket, hogy közösen alkossanak - szabadon. Aktuálisan most Könyves Kálmánt jelölték meg ajánlott témaként a szervezők.
Tovább...
 
Énekek Szent István király tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 12.
Az „Énekek Szent István király tiszteletére” című könyvet mutatják be ma17.00 órától. A Székesfehérvári Királyi Napok 2015 ünnepi programjainak keretében sorra kerülő rendezvényen köszöntőt és áldást mond Spányi Antal megyés püspök.
Tovább...
 
<< Első < Előző 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3763 - 3773 / 6193