Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
James Dashner: Halálparancs Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 12.

Image

Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált...
Tovább...
 
A 80-as évek ikonjainak új dobása Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 11.

Image

A multi-platina albumok sorozatát magáénak tudó ikonikus zenekar, a 80-as évek slágerlistáit "Reflex"-ből meghódító "Notorius Vad fiúk", a Duran Duran nemrég bejelentette, hogy ősszel egy teljesen új anyaggal lepi meg közönségét, melynek a Paper Gods címet adták, és amely szeptember 11-én válik elérhetővé. Erről a lemezről az első maxi a "Pressure Off" már hallható a rádiók műsorán. Az új Duran produkció egy életigenlő, laza bulidal lüktető húzással és megjegyezhető refrénnel. Igazi rádiós csemege.
Tovább...
 
Bakancskoptató  kiállítással Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 11.

Image

„Elindultam. Féltem? Nem. Izgultam? Már nem. Nem nézek vissza. Az Út hamar és erősen elkezdett emelkedni. Lekerült a pulóver és kezembe a két bot. Egyedül voltam. Egyedül egy Ùton, amin előttem már milliók jártak. Jó magas hegyet kell megmászni rögtön indulásnak. 1500 m magasra nyúlik, és az első spanyol faluban van a napnak vége, ahova le is kell ereszkedni majd. Hány kilométert tud megtenni egy ember egy óra alatt? Pontosabban az a kérdés, hogy ÉN mennyit tudok megtenni. Más dolgom nincs, csak menni és figyelni. És mentem.” (Hullan Zsuzsa - Bakancskoptató)
Tovább...
 
Salinger Richárd : Az élet megoldóképlete Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 10.

Image

Sokan vannak, akik egyáltalán nem hisznek a varázslatokban, az átkokban, a boszorkányságban, akiket egy kicsit sem érdekel a karma vagy a reinkarnáció, és nem kíváncsiak a számmisztikában rejlő lehetőségekre sem…
Tovább...
 
A hétvégén BÚCSÚZOTT A ZENEKEDVELŐKTŐL A FEHÉRVÁRI KULTÚRKORZÓ Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 10.

Image

A Fehérvári KultúrKorzó utolsó hétvégi koncertjeire került sor szombaton a Belvárosban. A három helyszínen a Shortstory Zenekar, Kovács-Farkas Dávid és Szabacsi Nándor, valamint Szabó Kálmán várta a zenerajongókat, aki több saját dalt is játszott, természetesen a rock műfajában.
Tovább...
 
Új helyszínekkel bővül a Székesfehérvári Királyi Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. augusztus 10.

Image

Új helyszínekkel bővül a Székesfehérvári Királyi Napok keretében megrendezésre kerülő Koronázási Ünnepi Játékok. Augusztus 15-e és 17-e között a hagyományos programok mellett a Rác utcában fazekasok, kézművesek utcája, a Rác utca és a Halász utca közötti területen pedig hagyományőrző lovastábor várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
PIETÁ SIGNORE - IMÁDSÁG ÉS HAZATÉRÉS A HARMONIA ALBENSISEN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. augusztus 08.

Image

Újra elbűvölte a közönséget a Harmonia Albensis . A felsővárosi Szent Sebestyén templomban a székesfehérvári születésű Boross Csilla operaénekes az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Primavera Kórus és az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével és Medveczky Ádám Liszt- és Kossuth-díjas karmester vezényletével kápráztatta el a közönséget.
Tovább...
 
BŐVÜL A KORONÁS PARK PROGRAMKÍNÁLATA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. augusztus 08.

Image

Folyamatosan bővítik augusztus hónapban is az egyéves Koronás Park programkínálatát a szervezők. Első lépésként augusztus minden vasárnapján délelőtt 11 órától bábszínházi előadások szórakoztatják a programokon résztvevő gyerekeket Székesfehérvár egyik legkedveltebb közösségi parkjában. Az érdeklődőket összesen négy alkalommal várják az augusztusban.
Tovább...
 
1984: Fancy és a diszkó banda Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 07.

Image

Folytatva zenei visszapillantónkat, ezúttal az 1984-es esztendőt, ezen belül is az öszi sikereket idézzük fel a hivatalos németországi sikerlista október 7-i állása alapján. Ebben az évben teljesedett ki az Alphaville, a Real Life, vagy éppen a Duran Duran pályafutása.
Tovább...
 
Utolsó állomásához érkezett a Fehérvári KultúrKorzó Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2015. augusztus 07.

Image

A Fehérári KultúrKorzó utolsó hétvégi koncertjeire kerül sor pénteken és szombaton a Belvárosban. A három helyszínen fellépők között ott lesz Mike Krisztián és Marjai László, Shodeinde Dorka és Csóka Péter, a Hámori János Trió, a Shortstory Zenekar, Kovács-Farkas Dávid és Szabacsi Nándor, valamint Szabó Kálmán. A szabadtéri koncertek 19 órakor kezdődnek.
Tovább...
 
Királyi Napok, immár huszadszor! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 07.
Már csak bő egy hét és kezdetét veszi Székesfehérváron az egykori királyi székhely hagyományosan legnagyobb és legnépszerűbb eseménysorozata a Királyi Napok. Középkori vásári hangulat a Városház téren, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti műalkotások a Belváros házfalain, óriásbábok és Könyves Kálmán királlyá koronázásának ceremóniája a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött, komoly-, könnyű- és katonazenei koncertek, szakrális ünnepek, konferencia és a huszadik születésnapját ünneplő néptáncfesztivál. Mindez augusztus 14-23. között vár mindenkit.
Tovább...
 
<< Első < Előző 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3774 - 3784 / 6193