Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Rekordszámú látogató fordult meg a Szent István Király Múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Kulcsár Mihály   
2015. július 08.

Image

Rekordot döntött 420 ezer látogatóval a Múzeumok Éjszakája, a székesfehérvári Szent István Király Múzeum országos szinten a dobogó harmadik helyét szerezte meg a vidéki városok között: több mint 8300-an voltak kíváncsiak a kiállításokra, tárlatokra, programokra. Fehérváron a nyár további lehetőségeket kínál azoknak, akik szeretik a minőségi kulturális élményeket – időszaki kiállításokkal, koncertekkel, kirándulásokkal.
Tovább...
 
Lányi Zoltán: Szép Ilona Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 08.

Image

Lányi Zoltán: Szép Ilona / Szerelem a hatalom árnyékában - Mátyás király legendás szerelmének történelmi regénye. Mesebeli álmok mámora és a rideg valóság józansága szövődik nagyszabású történetté ebben a műben. Mintha középkori várak kövei suttognák a fülünkbe egy rég elfeledett világ üzenetét. Szemünk elé tárul egy régvolt királyság minden árnya és fénye, egy királyságé, amelynek uralkodóját egyszerre teszi naggyá és sújtja porba a sors rendelte, végzetes szerelem.
Tovább...
 
Zenélő Kultúr Udvar és Örömfestés a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 08.

Image

Július 8-án, szerdán kinyitja kapuit az Oskola utca 10. számú ház, és kezdődik a Zenélő Kultúr Udvar a Fehérvári Polgárok Egyesülete szervezésében. A zenés program közben a helyszínen Örömfestés lesz, immár másodszor a nyár folyamán. A program ingyenes: a zenekedvelőket és a nézelődni vágyókat szeretettel várják.
Tovább...
 
Grandpierre Atilla: Vezér volt-e Árpád, avagy Király, vagy Nagykirály? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 07.
A Fejér Szövetség 278. Hétvezér Estjének vendége, immár összesen hetedik (Hétvezér Estén hatodik) alkalommal Grandpierre Atilla lesz. A közismert személyiség napjaink egyik polihisztora, zenész, énekes, csillagász, a természettudományok doktora, a fizikai tudományok (csillagászat) kandidátusa, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, író, költő, (a Magyar Írószövetség tagja), történész.
Tovább...
 
drMáriás: Mona Lisa és a tenger Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 07.

Image

Tudta-e, hogy valamikor egy osztályba járt Van Gogh, Caravaggio, Andy Warhol, Frida Kahlo, Malevics, Toulouse Lautrec és Mona Liza? S hogy utóbbi kegyeiért hosszan versengett minden idők két legeslegnagyobb festőművésze, Leonardo da Vinci és Sandro Botticelli? S hogy mindez a gyönyörű Isztria tengerpartján és vad, karsztos tájain játszódott?
Tovább...
 
Dub Fx véleménye a magyarokról: Rajongok azért a közönségért! Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2015. július 06.

Image

Hangjával és néhány elektromos eszközzel menővé tette az utcazenélést, pár év alatt meghódította egész Európát, milliók érte, ő pedig értünk rajong. Dub Fx azt mondja, bármikor szívesen látogat Magyarországra, legyen szó fellépésről, vagy kikapcsolódásról. Az ausztrál zenész az EFOTT-ra készülve üzent hazai rajongóinak.
Tovább...
 
Dési János: A láthatatlan légiós Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 06.

Image

Dési János: A láthatatlan légiós / Rónai Gábor regényes élete - Rónai Gábor szerencsés csillagzat alatt született, de azt is tudja, hogy a siker nem adja magát könnyen, meg kell érte dolgozni.

 

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör júliusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 06.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2015. július havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
II. Velencei Gitáros Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 03.
Ismét megrendezésre kerül a Gitár Napok Velencén, az újtelepi Katolikus templomban! Mindenkit szeretettel várnak!
Tovább...
 
Hodnik Ildikó: A lélek teste - Auradinamika Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 03.

Image

Az emberek körüli különleges tereket, az élő testből áradó finom kisugárzást a legtöbben érzékelik - így valójában mindenki rejtett auralátó. Az élőlényeket ölelő láthatatlan burok hűen tükrözi belső állapotunkat, lelkünk rezdüléseit, amelyeknek jobb megismerésével boldogabb, sikeresebb, teljesebb életet élhetünk. Auránk másokkal együttműködve tölti be védelmező és erősítő feladatát: a születés és a szerelem folyamatában éppúgy, mint a halál során.
Tovább...
 
Mesés környezetben mesés alkotás Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 03.

Image

Mary T. Csajághy-ra Mesebölcső című gyermekkönyve hívta fel igazán a figyelmet, ám már azt megelőzően is megjelent két apróságoknak szóló kiadványa. Az alkotó nem éppen szokványos karriert futott be, hiszen nagymamaként vette kezébe először komolyabban a tollat. Az emberként is roppant kedves, szimpatikus hölgyet balatonvilágosi otthonában kerestük fel, ahol a környék egyik kedvelt pihenőhelyét, az Oázis Apartmant is üzemelteti férje és gyermekei segítségével.
Tovább...
 
<< Első < Előző 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3840 - 3850 / 6193