Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
NYÁRESTI VIGALOM AZ ÖREGHEGYI KÖZÖSSÉGI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.

Image

Nyáresti vigadalom címmel rendeznek zenés estet július 31-én az Öreghegyi Közösségi Házban. A musical és operett dalokat előadja Buch Tibor, Göth Péter, Köllő Babett és Mádi Piroska, meglepetés vendégként fellép Kalocsai Zsuzsa. A jegyeket elővételben és a helyszínen is megvásárolhatják az érdeklődők.
Tovább...
 
Bekötött szemmel a tárlaton Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.

Image

„Tapintható Művészet Mindenkinek” – címmel izgalmas tárlatvezetést szerveztek a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A vándorkiállításon a Kézzelfogható Alapítvány vándorkiállítását „tapogathatták” meg az érdeklődők – bekötött szemmel.
Tovább...
 
Harmonia Albensis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. július 01.
Hamarosan ismét gyönyörű muzsika csendül fel csütörtökönként Székesfehérvár templomaiban, hiszen július 23–án kezdődik a Harmonia Albensis. A négy alkalomból álló nyári koncertsorozatnak három fehérvári templom, a Szent Imre, a Felsővárosi Szent Sebestyén és a Ciszterci templom ad otthont július és augusztus folyamán. A templomi koncertsorozat keretében többek között Bach, Monteverdi, Mozart és Verdi művei is felcsendülnek.
Tovább...
 
TÉVHITEK ÉS VALÓSÁG - KI VOLT KÖNYVES KÁLMÁN? Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. július 01.
Idén Székesfehérváron Könyves Kálmán uralkodását idézi meg a Koronázási Szertartásjáték augusztus 15-17. között. A királyról, akit 920 éve koronáztak meg Székesfehérváron, számos tévhit kering a magyar köztudatban, például öccse megvakíttatásával, küllemével, vagy a boszorkányüldözésekkel kapcsolatban.
Tovább...
 
Musica Sacra  Világsztárok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 30.
A világhírű Carlo Ponti Jr. karmester vezényletével szólal meg Puccini Messa di Gloria című műve 2015. augusztus 18-án, a Musica Sacra esten. A Székesfehérvári Királyi Napok komolyzenei koncertjén a szólistákat, Kálmándi Mihályt és László Boldizsárt a több mint százéves, székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a régió énekkaraiból álló Egyesített kórus kíséri.
Tovább...
 
A sarokerkélyek estéje  kétórás barangolás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 30.

Image

A nagy sikerre való tekintettel Pintér Ildikó idegenvezető ismét elvarázsolja az érdeklődőket a sarokerkélyek izgalmas történeteivel. A szombaton este 18.00 órakor kezdődő sétán résztvevők Székesfehérvár építészeti különlegességeiben gyönyörködhetnek. A zárt-erkély és zárt sarokerkély nem magyar eredetű építészeti elemek, de az évszázadok során népszerű és jellegzetes motívumaivá váltak a magyar városoknak, azon belül különösen Székesfehérvárnak.
Tovább...
 
Próbajátékok az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnál Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 30.

Image

Szakmai zsűri előtt zajlanak a meghallgatások az Alba Regia Szimfonikus Zenekarban. Az önálló intézményként működő együttesbe első körben a vonós szekció helyeit pályáztatták meg. A húsz helyre hetvennégyen jelentkeztek.
Tovább...
 
Négy órás szuperkoncerttel ünnepli a negyedik X-et az EFOTT Nyomtatás E-mail
Írta: EFOTT   
2015. június 29.

Image

16 formáció, 8 meghatározó dal és 240 perc zene – így foglalja csokorba az elmúlt negyven évet az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, amely idén július 14-19. között Velencét veszi be. AZ EFOTT 40! szombati nagy bulira a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig ikonikus dalok zendülnek, menő zenekarok tálalásában.
Tovább...
 
Utasellátó Vándorkiállítás nyílik a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 29.

Image

Székesfehérvárra érkezik a Fedélzeti Utasellátó Vándorkiállítás. A magángyűjteményből származó darabok az Utasellátó 66 éves történetét mutatják be július 10-ig a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban.
Tovább...
 
EGÉSZ NYÁRON MINDEN NAP NYITVA VAN A NEMZETI EMLÉKHELY Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 29.

Image

Egész nyáron hétfőtől vasárnapig 9-től 17 óráig várja a látogatókat a Középkori Romkert - Nemzeti Emlékhely, az-az a középkori Magyarország legfontosabb templomának, a Szűz Mária királyi prépostsági templom maradványait bemutató szabadtéri tárlat. Augusztusban, a Királyi Napok kezdetén pedig az osszárium is megnyílik. A királyok sírkamrája a 20. századi régészeti feltárások során fellelt csontmaradványokat rejti.
Tovább...
 
Újabb zenei csemegék hétvégén a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 26.

Image

Újabb zenei kalandozásra invitálják a zeneszerető közönséget hétvégén Székesfehérváron. Folytatódik a Fehérvári KultúrKorzó, melynek keretében Harcsa Veronika is fellép szombaton a Városház téren. Pénteken este a Hermann László Kamarazenekar ad felejthetetlen koncertet „Európa zenéje” címmel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3851 - 3861 / 6188