Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Fergeteges koncert a Virtuózokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. június 09.

Image

Telt házzal és vastapssal fogadta Fehérvár a Vodafone Sportcsarnokban a kis virtuózokat, akik fergeteges komolyzenei koncerttel kápráztatták el a publikumot. A koncert előtt néhány perccel a színpadi kivetítőn a komolyzenei tehetségkutató legemlékezetesebb pillanataiból láthattak válogatást a nézők, majd Szenthelyi Miklós hegedűművész, zsűritag vezette fel csodálatos játékával az egyedülálló koncertet.
Tovább...
 
PILINSZKY ÉS FEHÉRVÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2015. június 09.

Image

Pilinszky és Fehérvár címmel nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. Az október 31-ig látható tárlaton olyan "szakrális" tárgyak is láthatók, mint például a költő művészi kivitelezésű hamutartója, ami annyiszor volt társa a magány óráiban, amikor legnagyobb verseit írta, vagy Bach csodálatos muzsikáját hallgatva megszűnt körülötte a tér és idő, egybeolvadt a nappal és éjszaka.
Tovább...
 
NYÁRI SZÍNHÁZ A PELIKÁN UDVARBAN BOHÓZATTAL ÉS OPERETTKOKTÉLLAL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 09.

Image

Ismét kinyit a Pelikán Udvar: július 20-án és 21-én a Vörösmarty Színház legújabb előadását, a Balfácánt vacsorára! című bohózatot tekintheti meg a nagyérdemű, július 28-án pedig a Bor, mámor, szerelem című operettkoktél búcsúelőadására várják a közönséget. Jegyek a színház jegyirodájában és a Városház téri jegyértékesítő pavilonban válthatók
.
Tovább...
 
Szikrától a hamuig alkotói pályázat eredményhirdetése Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. június 08.

Image

Két dunaújvárosi diák végzett az első helyen az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel meghirdetett alkotói pályázatának Fejér megyei területi fordulóján. A felhívásra a „plakát” kategóriában Fejér megyéből több mint hetven alkotás érkezett. A pályamunkákat két korcsoportban értékelték. A díjátadó ünnepségre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon került sor.
Tovább...
 
Skanzen Kapu  gyerekrajzok a Szúnyog utcában Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. június 08.

Image

A Szent Imre és a Vasvári Pál Általános iskola diákjai közösen készítették el „Skanzen Kapu” néven a Fehér Palota Üzletközpont hangvédő falának díszítését. Az alkotás létrejöttéről közös sajtótájékoztatón számolt be Viza Attila önkormányzati képviselő, Weninger Sándor, a Fehér Palota Üzletközpont üzemeltetője, valamint Laczkó Gábor és Csák Lajos iskolaigazgatók.
Tovább...
 
Őfelsége sikere a Vígszínházban Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2015. június 08.

Image

Nagy sikerrel mutatta be a Vörösmarty Színház az Őfelsége komédiása című előadását a Vígszínházban.
Tovább...
 
Ólomkatonák gyermekszemmel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. június 08.
A Szent István Művelődési Házban tartották az „Ólomkatona” nemzetközi rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetését. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete által meghirdetett pályázatra közel 400 alkotás érkezett. Arany-, Ezüst- és Bronzceruza díjakkal köszönték meg a gyermekmunkákat és a támogatóknak köszönhetően több különdíjat is kiosztottak.
Tovább...
 
Közösen koncerteznek a Virtuózok és a fehérvári szimfonikusok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. június 08.

Image

Páratlan zenei élményt kínál a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny döntősei és az Alba Regia Szimfonikus zenekar közös koncertje, melyet június 8-án, 18.00 órától tartanak a Vodafone Sportcentrumban. A program kivételes azért is, mert a verseny lezárulta óta ez lesz az első alkalom, hogy egy estén minden döntős fiatal tehetség színpadra lép.
Tovább...
 
Az emberi elme legkáprázatosabb tevékenysége az olvasás és írás képessége Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. június 05.

Image

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári programsorozata a Városház téren. Köszöntőt mondott Brájer Éva alpolgármester,valamint az esemény két díszvendége Vári Fábián László, József Attila-díjas költő és Faludi Ádám író. A Vajda János–díjat idén Balajthy Ferenc költő vehette át
Tovább...
 
Vörös Janka és a Hősök Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 05.

Image

Vörös Janka koncertjére várják az érdeklődőket június 5-én (pénteken), 20 órától az Öreghegyi Közösségi Házba. Az est vendége a Hősök.
Tovább...
 
Indul a Fehérvári KultúrKorzó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. június 05.

Image

Székesfehérvár idén sem bízza a véletlenre a turisták és a városlakók hétvégi szórakoztatását: aFehérvári KultúrKorzó rendezvénysorozatának köszönhetően júniustól augusztusig ismét zenés produkciók szórakoztatják a Belvárosban az idelátogatókat. A sorozat első eseményére június 5-én, pénteken kerül sor a Ciszterci templom előtti téren este 19 órától.
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3884 - 3894 / 6187