Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ÉVADZÁRÓ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A SZÉKESFEHÉRVÁRI FOTÓKLUBBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 06.

Image

A Székesfehérvári Fotóklub alkotásaiból nyílik kiállítás május 6-án, szerdán 18 órakor a Művészetek Háza Nagy Ottó Sándor galériájában. A kollektív tárlatot Posfai Attila, a fotóklub vezetője ajánlja a közönség figyelmébe, a kiállítás június 10-ig tekinthető meg.
Tovább...
 
SZŰCS KRISZTIÁN ÉS SZÁLINGER BALÁZS ZENÉS MŰSORA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 06.
Május 6-án szerdán 20 órakor "Szűcsinger" címmel Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs zenés műsorát láthatják az érdeklődők a Szent István Király Múzeum Díszudvarán. Egy zenész és egy költő, Szűcs Krisztián és Szálinger Balázs közös sorozata közös rajongások, többek között a Beatles, Petőfi és a kabaré mentén.
Tovább...
 
Együtt Vörösmarty és Szigligeti Nyomtatás E-mail
Írta: Kádár-Dombi Katalin   
2015. május 05.

Image

2015. május 3-a és 10-e között 24. alkalommal szervezik meg Nagyváradon a Festum Varadinumot nevű kulturális rendezvénysorozatot. A nyitóelőadás idén a Vörösmarty Színház Pillangója volt.
Tovább...
 
EL KAZOVSZKIJ MŰVEK A VÁROSI KÉPTÁR - DEÁK GYŰJTEMÉNYBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. május 04.
A Városi Képtár − Deák Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola utca 10.) szeretettel vár minden érdeklődőt a Képtár Projekt Termének megnyitására az „El Kazovszkij (1950−2008) művek a székesfehérvári gyűjteményekben” című kiállítására 2015. május 17-én, vasárnap 17 órára. Az eseményt Muladi Brigitta művészettörténész nyitja meg. A tárlat augusztus 9-ig, keddtől vasárnapig 10−18 óra között tekinthető meg.
Tovább...
 
Emlékkiállítás Lendvai Antal festőművész munkáiból Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 29.
Emlékkiállítás nyílik Lendvai Antal székesfehérvári grafikus és festőművész munkáiból. A tárlat április 29-től május 22-ig tekinthető meg a Szent Korona Galériában.
Tovább...
 
Bach muzsikája a világ egyetlen lantcsembaló-készítőjének hangszerén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 24.

Image

Lantcsembaló koncertet adott Vasvári Tamás zongoraművész a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély Kápolnájában. A programra J. S. Bach születésének 330. évfordulójának alkalmából került sor az aranykoszorús vonós- pengetős hangszerkészítő mester, Romanek Tihamér igencsak különlegesnek számító hangszerén.
Tovább...
 
VI. Shanza Orientális Táncgála Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 24.

Image

Sok szeretettel várja Olvasóinkat Janus Márta Shanza és Tanítványai, valamint meghívott vendégeik április 25-én, 18 órára az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol immár hatodik alkalommal kerül sor a Shanza Orientális Táncgálára!
Tovább...
 
A NÖVÉNYEK ORSZÁGA  HERBÁRIUMOK, FÜVESKÖNYVEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 24.

Image

A füveskönyvek valaha a patikák fontos felszerelései közé tartoztak. Ezekből tanulták meg a patikustanoncok a gyógynövények és egyéb alapanyagok felismerését, használatát. A botanika és a herbáriumok virágkora a XVI. század volt, ekkor jelentek meg többek között Konrad Gessner és Adam Lonitzer gyönyörűen illusztrált művei.
Tovább...
 
Tehetségnapot tart a Csitáry Művészeti Iskola Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 24.

Image

Tehetségnapot szervez április 24-én, pénteken a Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészeti Iskola. A program keretében délután a tehetséggondozással kapcsolatos konferencia is zajlik szakemberek közreműködésével.
Tovább...
 
Hangverseny a Vox Mirabilis és a Musica Florens előadásában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 22.

Image

Színvonalas hangversenyt adott a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehérváron a Jézus Szíve templomban. A programra a kórus karnagya, Zemlényi Katica a budapesti Musica Florens Kamaraegyüttest hívta meg vendégül. Az esten Eszterházy Pál: Harmonia Caelestis c. művének részletei hangzottak el.
Tovább...
 
KÉPESLAP KIÁLLÍTÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 21.

Image

2015. április 21-én, kedden este 18 órakor nyílik meg Sárosi István: Arcok a világból képeslapokon című képeslap kiállítása a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában (Tolnai utca 30.). A tárlat április 21-től egészen április 30-ig megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében. A kiállítással kapcsolatban további információ a www.vmk.hu oldalon olvasható.
Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3939 - 3949 / 6186