Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A lovagrend lokálpatrióta missziója Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageFejér megye legrégibb világi alapítású , s a megyei közgyűlés 2007.évi PRÍMA Különdíjával kitüntetett lovagrendje, a III.Béla Lovagrend augusztus 17-től minden vasárnap 10-12 óra és 16-18 óra között tart magyar-német-angol nyelvű idegenvezetést a hajdani koronázó-királyi temetkező bazilika romterületén, Székesfehérváron. - tudtuk meg dr. Törper Lászlótól, az egyik fő szervezőtől.

Tovább...
 
Mit árulnak el a csontok? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageA padlórecsegést ugyan jobban lehetett hallani, mint a felszólalókat (legalábbis a hátsó sorokban), mégis meghatározónak mondható a Hiemer-ház történetében a tegnap délelőtti könyvbemutató: ennyien talán még nem is voltak egyszerre a konferencia-teremben, ahol Éry Kinga régész, antropológus „A székesfehérvári királyi bazilika embertani leletei 1848-2002” című kötetét ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe Tóth Endre, a Nemzeti Múzeum központi könyvtárának igazgatója és Demeter Zsófia múzeumigazgató.

Tovább...
 
Karnisba kapaszkodva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 15.

ImageAkárhányszor is hallom Sobor Antal "karnisos" novelláját, mindig találok benne valamit, ami megcsiklandozza pocakomat, s kacagásra késztet. Pedig már olyannyira ismerem, hogy tudom, melyik szó után mi következik, s mégis. Így vannak ezzel az író-olvasó találkozók résztvevői is, akik szintén nem tudják megunni e nagyszerű írást, s árnyékként követik az írót egyik irodalmi estről a másikra.

Tovább...
 
Hosszabbított nyitvatartással vár a Munkácsy-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 14.

ImageA Királyi Napok rendezvénysorozat ideje alatt (tehát augusztus 15-én, 16-án, 17-én, 19-én és 20-án) hosszabbított nyitvatartással, este 20 óráig várja a látogatókat a Munkácsy-kiállítás a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. – tájékoztatta szerkesztőségünket Szűcs Erzsébet, az intézmény igazgatója. A Pákh Imre magánygyűjteményéből összeállított kiállítás már három éve járja az országot, amely 15. állomásként városunkban pihent meg.

Tovább...
 
Kodolányis jazz-zenészek muzsikáltak a Bűvészetek Völgyében Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Tóth Bence PR-referens   
2008. augusztus 13.

ImageA kapolcsi Bűvészetek Völgye programsorozat keretében három koncertet adtak 2008. július 25. és augusztus 3. között a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének hallgatói. A három együttes térítésmentesen lépett fel a művészeti programon, hogy támogassa a színvonalas rendezést.

Tovább...
 
Nyáresti gondolatok és dallamok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 12.

A Fehérvári Hírek rendszeres olvasói előtt bizonyára nem ismeretlen Körmendi Gitta neve. A költőnő szinte minden héten részt vesz egy-két festmény-kiállítás megnyitóján, hogy felolvasson versei közül, és szétsugározza a belőlük áradó fényt és örömet. A művész most saját irodalmi estre készül: augusztus 16-án, 17:30-kor Káptalanfüreden, az Angyalos Boldogasszony Kápolna kertjében lép fel.

Tovább...
 
Vendégírók Polgárdin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageA „Polgárdi Napok” keretén belül mutatják be holnap, 18 órakor Sobor Antal „Naplójegyzetek” és Bakonyi István „(H)arcok és művek” című könyveit. A est különlegességét jelenti, hogy az alkotók ugyanezzel a műsorral zárták le a 79. Ünnepi Könyvhét és 7. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári és Fejér megyei programsorozatát Iszkaszentgyörgyön, a Községi Könyvtárban, legutóbb pedig pénteken, Zámolyon léptek fel e műsorral. Az irodalmi délután helyszíne: Polgárdi, Városháza - alagsor. 

Tovább...
 
Folkestek a Táncházban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 11.

ImageFolkesteken mutatják be nemzeti zenei hagyományaikat és szülőföldük különleges gasztronómiai ízvilágát a XIII. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál külföldi fellépői. A programoknak a székesfehérvári Táncház szolgál otthonául, amelyre a helyszínen, valamint augusztus 15-től a Városház téren felállított információs faházban lehet jegyet vásárolni. A belépő felnőtteknek 1000 Ft, gyermekeknek 600 Ft, a kedvezményes hetijegy pedig 4000 Ft-ba kerül.

Tovább...
 
A Polgári Frakció ingyenessé tenné a diákoknak a kiállítások megtekintését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 10.

ImageLegyen ingyenes a diákoknak a Bibliai Találkozások és a Munkácsy kiállítás megtekintése! – kéri a Polgári Frakció. Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető, Brájer Éva, a 19. számú választókörzet önkormányzati képviselője és Vargha Tamás, a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője levélben kérte Warvasovszky Tihamér polgármestert az akció megvalósítására.

Tovább...
 
Könyvajándékozás Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény - Mór Város   
2008. augusztus 10.

A Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központ bányásztelepi fiókkönyvtára megszűnt a közelmúltban. A felnőtt-könyvek a Perczel Mór Szakközépiskola könyvtárába kerültek át. A volt fiókkönyvtár gyerekkönyvtári anyagát leválogatták a móri általános iskolák könyvtárosai, és a móri óvodák is hasznosultak belőle. Több, mint két hétig a Lamberg-kastély kiállítótermében a móriak és a Mórra látogatók is vásárolhattak a könyvekből. A megmaradt ifjúsági és gyermekkönyvek is jó helyre kerültek, ugyanis a Csókakői Autifarm kulturális és szociális intézmény kapta ajándékba a közel 500 kötet könyvet.

 
"Hass, alkoss, gyarapíts" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 08.

ImageAz emberi lélekben megbújó, s nemzetünk egyik legkiválóbb „elmeharcosa” által megfogalmazott „Hass, alkoss, gyarapíts” - hármasa minden korban örökérvényűnek látszik, s még akkor is önigazolás nyer, amikor nem pont arra a síkra vetítjük, mint ahová e gondolat megfogalmazója eredetileg szánta. – S itt most konkrétan az emberi faj „alkotási” vágyára gondolok, amely mindenkiben ott lapul, ha nem is mindig venni észre.

Tovább...
 
<< Első < Előző 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3939 - 3949 / 4127