Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
HANGULATOK - KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ PÉNTEKEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 15.
Szünderné Havasi Erzsébet Hangulatok című kiállításának megnyitójára várnak minden kedves érdeklődőt a Kisfaludi Közösségi Házba április 17-én, pénteken este. A tárlatot Bakonyi István József Attila-díjas irodalomtörténész nyitja meg. A pénteken este 18 órakor kezdődő eseményre sok szeretettel várnak minden látogatót. A kiállítás május 15-ig, hétköznapokon 16-tól 20 óráig tekinthető meg.
Tovább...
 
ÉKES PÁRTÁK, LEESNI ÁHÍTÓK - IRODALMI DÉLUTÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 15.

Image

Ékes párták, leesni áhítók címmel Irodalmi délutánra várják az érdeklődőket a Felsővárosi Közösségi Házba 2015. április 16-án, csütörtökön. A kulturális programon Káliz Sajtos József költővel Bakonyi István beszélget. A csütörtök délután 15 órakor kezdődő eseményre ingyenes belépést biztosítanak a szervezők, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Tovább...
 
Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó-Bisztricz Anett   
2015. április 15.

Image

A vértesboglári, a váli és a mányi diákok szerepeltek a legjobban a kirendeltségi katasztrófavédelmi verseny általános iskolás korcsoportjában Székesfehérváron. A középiskolások kategóriájában a megyeszékhely csapatai diadalmaskodtak.
Tovább...
 
Húszéves a Táncház Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. április 15.

Image

„Ez a ház a mi házunk” címmel egy héten át gazdag programokkal ünnepli a Táncház húszéves fennállását az Alba Regia Táncegyesület. Az április 20-a és 26-a közötti színes rendezvénysorozatról sajtótájékoztatón számolt be Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője és Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyesület művészeti menedzsere.
Tovább...
 
Liliom Pillangóért cserébe Nyomtatás E-mail
Írta: Kádár-Dombi Katalin   
2015. április 15.

Image

Május 10-én a nagyváradi Szigligeti Színház Liliom című előadását tekintheti meg a székesfehérvári közönség, május 3-án pedig a Pillangót játssza a Vörösmarty Színház a partiumi városban.
Tovább...
 
Felavatták Az öreg borász című szobrot Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 14.

Image

Sukorón, a Borjúvölgy történelmi pincesorán, Németh János 200 éves, nádfedeles présházánál került sor „Az öreg borász” című szobor felavatására. A vasból és acélból készült mű Barbácsi Simon Gábor képzőművész/borász, valamint Jankovics István alkotása. A szobor Németh János támogatásával, magánkezdeményezésből jött létre, kizárólag önerős összefogás eredményeként.
Tovább...
 
AUTENTIKUS ÉS KLASSZIKUS HANGVERSENY A SZENT ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 14.

Image

Autentikus és klasszikus hangversenyt rendeznek április 15-én szedán 18 órakor a Szent István Művelődési Házban a 20 éves Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népzene és magánének tanszak tanárainak és elszármazott művészeinek közreműködésével. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
Tovább...
 
HANGSZERBEMUTATÓ ELŐADÁSOK ÉS FELVÉTELI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 13.

Image

A Hermann László Zeneiskola - kapcsolódva az ének-zene tanításban szereplő hangszerek megismertetéséhez - 2015. április 13-án, április 14-én és április 15-én tartja meg hagyománnyá vált hangszerbemutatóját. Elsősorban az általános iskolák 1., 2., 3. osztályos diákjainak érdeklődésére számítanak, de nagycsoportos óvodasokat is szívesen látnak.
Tovább...
 
Öreghegyi Disputa Bakonyi Istvánnal és Bobory Zoltánnal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 13.
A Vörösmarty Társaság sok szeretettel hívja olvasóinkat 2015. április 21-én (kedden) 18 órára az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol az Öreghegyi Disputa estjén Bakonyi István lesz Bobory Zoltán vendége.
Tovább...
 
Hajdú-Sobor Csaba nyerte meg a VI. Fehérvári Versünnep döntőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2015. április 13.

Image

Megtelt a Szent István Művelődési Ház Szent István terme a VI Fehérvári Versünnep döntőjén, melyen idén is 12 Fehérváron tanuló diák lépett színpadra. Az idei évi döntőbe is nagyon „erős mezőny” jutott be és a költészet napjához méltón bizonyították be a fiatalok, hogy szeretik és értik is a verseket. Ügyesek, tehetségesek és bátrak voltak a versmondó fiatalok és kivétel nélkül mindannyian elvarázsolták a népes közönséget.
Tovább...
 
Rekordszámú résztvevő a Fejér Megyei Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. április 13.
Idén rekordszámú, 1246 diák jelentkezett a Fejér Megyei Diáknapokra. Ők tizenegy kategóriában mutatkoztak be a hétvégén. Teljesítményüket szakmai zsűri értékelte, ami alapján bronz, ezüst és arany minősítést nyerhettek a résztvevők. Székesfehérvár Nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Fejér Megyei Önkormányzat Nagydíját a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Dunaújváros Nagydíját a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium vehette át. A Közönségdíjat a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákszínpada, míg a Fesztiváldíjat a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola vihette haza.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3961 - 3971 / 6187