Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Felavatták Az öreg borász című szobrot Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 14.

Image

Sukorón, a Borjúvölgy történelmi pincesorán, Németh János 200 éves, nádfedeles présházánál került sor „Az öreg borász” című szobor felavatására. A vasból és acélból készült mű Barbácsi Simon Gábor képzőművész/borász, valamint Jankovics István alkotása. A szobor Németh János támogatásával, magánkezdeményezésből jött létre, kizárólag önerős összefogás eredményeként.
Tovább...
 
AUTENTIKUS ÉS KLASSZIKUS HANGVERSENY A SZENT ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 14.

Image

Autentikus és klasszikus hangversenyt rendeznek április 15-én szedán 18 órakor a Szent István Művelődési Házban a 20 éves Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola népzene és magánének tanszak tanárainak és elszármazott művészeinek közreműködésével. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
Tovább...
 
HANGSZERBEMUTATÓ ELŐADÁSOK ÉS FELVÉTELI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 13.

Image

A Hermann László Zeneiskola - kapcsolódva az ének-zene tanításban szereplő hangszerek megismertetéséhez - 2015. április 13-án, április 14-én és április 15-én tartja meg hagyománnyá vált hangszerbemutatóját. Elsősorban az általános iskolák 1., 2., 3. osztályos diákjainak érdeklődésére számítanak, de nagycsoportos óvodasokat is szívesen látnak.
Tovább...
 
Öreghegyi Disputa Bakonyi Istvánnal és Bobory Zoltánnal Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 13.
A Vörösmarty Társaság sok szeretettel hívja olvasóinkat 2015. április 21-én (kedden) 18 órára az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol az Öreghegyi Disputa estjén Bakonyi István lesz Bobory Zoltán vendége.
Tovább...
 
Hajdú-Sobor Csaba nyerte meg a VI. Fehérvári Versünnep döntőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2015. április 13.

Image

Megtelt a Szent István Művelődési Ház Szent István terme a VI Fehérvári Versünnep döntőjén, melyen idén is 12 Fehérváron tanuló diák lépett színpadra. Az idei évi döntőbe is nagyon „erős mezőny” jutott be és a költészet napjához méltón bizonyították be a fiatalok, hogy szeretik és értik is a verseket. Ügyesek, tehetségesek és bátrak voltak a versmondó fiatalok és kivétel nélkül mindannyian elvarázsolták a népes közönséget.
Tovább...
 
Rekordszámú résztvevő a Fejér Megyei Diáknapokon Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. április 13.
Idén rekordszámú, 1246 diák jelentkezett a Fejér Megyei Diáknapokra. Ők tizenegy kategóriában mutatkoztak be a hétvégén. Teljesítményüket szakmai zsűri értékelte, ami alapján bronz, ezüst és arany minősítést nyerhettek a résztvevők. Székesfehérvár Nagydíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Fejér Megyei Önkormányzat Nagydíját a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI, Dunaújváros Nagydíját a Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium vehette át. A Közönségdíjat a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola diákszínpada, míg a Fesztiváldíjat a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola vihette haza.
Tovább...
 
POSZTOLJ EGY VERSET AZ UTCÁRA, AZ IGÉZŐ ELŐTT, A KÖLTÉSZET NAPJÁN! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 10.

Image

2015. április 11-én, a Magyar Költészet Napján a gittegylet.com felhívásához Székesfehérváron az Igéző előtti helyszínen lehet csatlakozni. Reggeltől estig az Igéző előtti felületre posztolható egy -egy kedvenc vers, amelyet le kell fényképezni és feltölteni a Gittegylet Facebook- oldalára! A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik.
Tovább...
 
IV. FEHÉRVÁRI TÁNCFESZTIVÁL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 10.

Image

2015. április 11-én, szombaton délután 17 órakor kezdődik a IV. Fehérvári Táncfesztivál a Köfém Művelődési Házban. Az eseményen modern és klasszikus táncokat is láthat a közönség. A rendezvény célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson minden táncosnak és táncstílusnak. A programra sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.
Tovább...
 
Vox Mirabilis - Húsvéti hangverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 10.

Image

Húsvéti hangversenyt ad a Vox Mirabilis Kamarakórus Székesfehéváron, április 11-én, 19 órától a Jézus Szíve templomban! Vendégük a Musica Florens Kamaraegyüttes Budapestről. Műsoron Eszterházy Pál: Harmonia Caelestis c. művének részletei
Tovább...
 
Fejér Megyei Diáknapok  idén Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. április 10.

Image

Megkezdődött a visszaszámlálás, hiszen péntektől indulnak a Fejér Megyei Diáknapok 2015-ös programjai. Idén is nagy érdeklődés övezi a rendezvényt, 43 megyei középiskola összesen több mint 1200 diákja jelentkezett. Minderről Juhász Zsófia igazgató és Mészáros Attila alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be, ahol a szervezőket segítő diákönkéntesek is részt vettek.
Tovább...
 
LÉLEKTŐL LÉLEKIG - ZENEI UTAZÁS A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 09.
Különleges zenei élménnyel várnak minden kedves érdeklődőt A Szabadművelődés Házába (Fürdő sor 3.) április 10-én, pénteken este 18 órától, melynek keretében az irodalom is része lesz a produkciónak. A Magyar Költészet Napja alkalmából Ágnes lép fel, aki a Lélektől lélekig című műsorát hozza el a fehérvári közönségnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3972 - 3982 / 6193