Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Mesebölcső az élmezőnyben Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. április 09.
Nem könnyű manapság az internet egyre komolyabb térhódítása okán a hagyományos könyvpiacon sikereket elérnie senkinek, főleg akkor, ha nem egy komoly szponzori és kiadói háttérrel rendelkező író alkotásáról van szó. Ezért is nagy dolog az, amit Mary T. Csajághy elért saját erejéből: Mesebölcső című gyermekeknek szóló műve ott van a legnagyobb hazai könyvhálózat, az Alexandra TOP 90 -es listájának élmezőnyében a maga kategóriájában.
Tovább...
 
NAGY HÁBORÚ NAGYVONALAKBAN - KIÁLLÍTÁS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 08.

Image

A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában április 7-től április 17-ig látható a Nagy Háború nagyvonalakban című kiállítás, amely nemzetközi, belga és helyi aspektusokból mutatja be az első világháború történetét. A tárlat a legfontosabb témákat, a jelentős csatákat és a kulcsfontosságú eseményeket taglalja és felvillant néhány kevésbé ismert epizódot is a Nagy Háborúból.
Tovább...
 
A DIADAL - A HARC ELKEZDŐDÖTT CÍMŰ FILMET VETÍTIK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 08.

Image

Szerda délután 17.30-tól vetítik a Szent István Művelődési Házban "A diadal - A harc elkezdődött" című keresztény dokumentumfilmet az Útkereső Filmklub keretében. Az alkotás egy amerikai fiatalember történetét mutatja be, aki Medjugorjéban tett látogatása során megtapasztalja a Szűzanya jelenlétét, és megtér. A film ősbemutatója 2013 májusában volt, azóta világszerte mintegy 200 ezer ember látta az alkotást.
Tovább...
 
KOPRIVA ATTILA KIÁLLÍTÁSA A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 08.
Április 19-ig látható Kopriva Attila kárpátaljai festőművész kiállítása a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában
Tovább...
 
Jön minden idők legütősebb FEZEN-e Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 08.

Image

Minden idők legszínesebb, legütősebb FEZEN-e várható idén. A szervezők kiváló zenekarokat hoznak Székesfehérvárra a negyven éves legendáktól a legfrissebb produkciókig, világsztárok csábítanak tízezreket a Királyok Városába.
Tovább...
 
MŰEMLÉKI SÉTA A ROMKERTTŐL A JÁRÁSBÍRÓSÁGIG Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 07.

Image

Április 10-én pénteken 15 órakor műemléki sétára hívja a fehérváriakat a Topográfiai Műhely. A Két városrész határán című program- sorozata második állomásán a Várkörút felújítás alatt lévő, a Romkerttől a Járásbíróságig terjedő szakaszát járhatják be a résztvevők.
Tovább...
 
KERESIK FEHÉRVÁR LEGJOBB KÖZÉPISKOLAI ZENEKARÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 07.

Image

Ha középiskolások vagytok, zenekarotok van és úgy érzitek, kinőttétek a suli színpadát, akkor mutatkozzatok be a fehérváriaknak! 2015. április 30-án a Fő utca végén, a Zichy színpadon a II.Fehérvári Ifjúsági Feszten megmutathatjátok, mit tudtok. Ismét keresik Fehérvár legjobb középiskolai zenekarát.
Tovább...
 
Költészet napi délutá a református gyülekezeti házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 05.

Image

A Székesfehérvári Református Egyházközség és a Vörösmarty Társaság tisztelettel meghívja Olvasóinkat a Széchenyi utcai gyülekezeti házban rendezendő költészet napi délutánra, amelyre 2015. április 11-én 15 órakor kerül sor.
Tovább...
 
VOX MIRABILIS SIKER A XV. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÓRUSVERSENYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 03.

Image

A 15. alkalommal megrendezendő Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál 16 ország több mint 60 kórusát, 2000 énekesét fogadta. A kimagaslóan magas rangú világversenyen a Vox Mirabilis Kamarakórus az Ezüst kategória legfelső, IX. szintjén végzett. Az énekkarok értékelését a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságait felvonultató zsűri végezte.
Tovább...
 
HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS SZOMBATON A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 03.

Image

Április 4-én, szombaton a húsvéti készülődés hajrájában még megfestheti a tojásokat, elkészítheti tavaszi ajtódíszét A Szabadművelődés Háza programján. Az esemény szombaton délután 16 órakor Bécsiné Krämer Ágnes táncházával kezdődik. Ezt követően 17 órakor kézműves foglalkozással folytatódik a program, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.
Tovább...
 
Kalandvágyó vízcseppek és víziszonyos kalózgyerek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. április 03.

Image

Vers- és mesemondó délutánnal folytatódott a Víz Világnapja köré szervezett programsorozat Székesfehérváron. Az idei irodalmi pályázatra beérkezett több mint félszáz alkotás legjobb tizenhét alkotója mondta el versét, meséjét a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában rendezett összejövetelen.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3983 - 3993 / 6193