Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Festménykiállítás nyílt Bakonycsernyén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. április 03.

Image

Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas székesfehérvári festőművésznő kiállításában gyönyörködhetnek a Bakonycsernyére látogató műkedvelők. A "Tavaszváró" című tárlat versekkel átszőtt megnyitója igazi kulturális élményt jelentett a vendégeknek.
Tovább...
 
A Faithless a Soundon ünnepel Nyomtatás E-mail
Írta: BS   
2015. április 01.

Image

Sorra érkeznek az újabb és újabb fellépők a Balaton-parti partyfolyam, a MasterCard Balaton Sound sztárlistájára. Ezúttal itt a 20.születésnapját ünneplő Faithless, a tehetséges és ambiciózus Zedd, az elektronika meghatározó alakja Kaskade – és sokan mások. Nem csoda, hogy a kedvezményes jegyek vészesen fogynak a Soundra…
Tovább...
 
Bársony kiállítás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. március 31.
A Bársony István Emlékév keretein belül kuriózumnak számító fotókiállítás színhelye lesz április 1. és 30. között Székesfehérváron a Művészetek Háza (volt Barátság Háza). Az intézmény III. emeleti galériájában szerdán 18:00 órakor Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg tárlatot, melynek anyagát a Bársony István Digitális Fotóklub tagjai készítették. A megnyitón közreműködik Molnár Péter klarinétművész és Dr. Csiák Gyula Bársony-kutató.
Tovább...
 
HÚSVÉTI HANGVERSENY AZ ALBA REGIA SZIMFONIKUS ZENEKARRAL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 31.

Image

Különleges lelki feltöltődést kínál az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2015. március 31-én, 19:30-kor kezdődő húsvéti hangversenye. Pergolesi és Schubert csodálatos zenéje találkozik húsvét üzenetével, melyet Tóth Tamás atya jóvoltából oly népszerűvé vált keresztúton keresztül ismerhet meg a hallgatóság. Közreműködik a Kodály Zoltán Leánykar, az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera kórus.
Tovább...
 
Paverpol Platánfákat építettek a hotelhez Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 30.

Image

Paverpol Platánfákká építette át a székesfehérvári Platán Hotel két bejárati oszlopát Belegrainé Kereső Éva, Enyedi Béla, Simon Károly, Simonné Terike és Simon M. Veronika festőművésznő. A közel három méteres alkotáson több héten át dolgozott az alkotó-csapat.
Tovább...
 
Vakler Anna a Királykút Emlékházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 30.

Image

Vakler Anna népdalénekes, egyetemi tanársegéd, Székesfehérvár város művészeti igazgatója vendégeskedik ma, 18 órakor a Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.). Az est házigazdája: Bakonyi István.
Tovább...
 
Erős mezőny  12 diák jutott tovább a döntőbe Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2015. március 30.

Image

Véget ért a VI. Fehérvári Versünnep elődöntője, egyúttal az is kiderült, hogy kik azok a tehetséges versmondó fiatalok, akik a rendezvény április 12-i döntőjén felállhatnak majd a pódiumra, és összemérhetik tudásukat. A mezőny nagyon erős volt, szombaton délelőtt a Szent István Művelődési Házban harminc fiatal versmondó diák részvételével rendezték meg az elődöntőt. A diákok 12 oktatási intézményből érkeztek a megmérettetésre.
Tovább...
 
HÉTVÉGI PROGRAMOK A KORONÁS PARKBAN és a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 27.

Image

Idén immár negyedik alkalommal tartják meg az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Március 28. és április 26. között öt hétvégén országszerte mintegy 70 helyszínen, így Székesfehérváron is várják színes programokkal a látogatókat.
Tovább...
 
Zene és próza egybefonódik Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 27.
Komoly, ugyanakkor fiatalosan lendületes húsvéti koncertjére invitálja a közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A „Gyere, kövess engem!” című, keresztúti elmélkedésekkel átszőtt zenés áhitatra a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban kerül sor március 31-én, kedden 19.30 órától. Felcsendül többek között Giovanni Battista Pergolesi „Stabat Mater”-e, melyet Tóth Tamás atya húsvétra felkészítő, nyugalmat adó gondolatai tesznek még különlegesebbé.
Tovább...
 
KÉT PÁROS - a Prosperoval Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 27.

Image

2015. március 29-én, vasárnap este 19 órakor újra vár minden érdeklődőt a Prospero Színkor. Guy Foissy: Két páros című darabját tekinthetik meg az érdeklődők Kós Mátyás, Piber Patrícia, Solymossy Zoltán, Tóth Tímea szereplésével és Micskó Zoltán rendezésében. A Szabadművelődés Házában (Fürdő sor 3.) szervezett előadást csak felnőtt nézőknek ajánlják.
Tovább...
 
Tojásfestő maraton Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 27.

Image

Ismét megrendezi az évek óta nagy népszerűségnek örvendő tojásfestő maratont a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. Március 28-án, szombaton 10.00 és 20.00 óra között számos technikával ismerkedhetnek az érdeklődők a Kézművesek Házában, de lehet készíteni húsvéti dísztárgyakat, ajándékokat is. A programra a "Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje" című program keretében kerül sor.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3994 - 4004 / 6193