Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásár Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 27.

Image

Minden eddiginél szélesebb programkínálattal várja vendégeit a 3. Székesfehérvári Utazás Kiállítás és Vásár március 28-29-én, szombaton és vasárnap a Hiemer Rendezvényközpontban. Közel 60 kiállító mutatja be ajánlatait a bálteremben, a házasságkötő teremben és a Gesztenyés udvaron. Ezen kívül ingyenes vásári tombolával, remek nyereményekkel - köztük kül- és belföldi utakkal - a hétvégére időzített utazási kedvezményekkel, vasúttörténeti kiállítással, borkóstolóval és Hetedhét Játékmúzeumba szóló térítésmentes családi belépővel csábítják az érdeklődőket.
Tovább...
 
HANGVERSENYT AD SZOMBATON A HERMANN LÁSZLÓ KAMARAZENEKAR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 27.

Image

2015. március 28-án, szombaton este kezdődik a Hermann László Kamarazenekar "Adagio" című virágvasárnapi hangversenye. A Ciszterci templomban szervezett programon Bach, Hayd, Barber és Mozart művei csendülnek fel. A szombaton este 19 órakor kezdődő eseményre a belépés díjtalan lesz, az adományokat szeretettel fogadják.
Tovább...
 
Kézműves örökségünk - Palotaváros Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 27.
„Kézműves örökségünk – Palotaváros” címmel szerveznek háromnapos programot a Rác utcai Mesterségek Házában, a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák II. Országos Hétvégéje keretében. Március 27-28-29-én, pénteken, szombaton és vasárnap kézműves mesterek tartanak különféle foglalkozásokat.
Tovább...
 
JAZZ KÖLTÉSZETI ESTET RENDEZNEK A TINTÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 20.

Image

Március 20-án 19 órakor jazz költészeti estet rendeznek a Tinta kultúrbisztróban. Az est folyamán kortárs amerikai költők és Gyukics Gábor saját versei hangzanak el és részletek a Kisfa galeri című prózakötetéből, Dóra Attila improvizációs zenei kíséretével. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés díjtalan.
Tovább...
 
Nagy Könyvelhagyó Hétvége Székesfehérváron is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 20.

Image

A székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár is csatlakozik a március 20-22-e között megrendezésre kerülő ”Nagy Könyvelhagyó Hétvége” című országos programhoz. A kezdeményezés célja, hogy játékos módon minél több embert csábítsanak olvasásra.
Tovább...
 
Vox Mirabilis a Mátyás templomban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 20.

Image

A Vox Mirabilis Kamarakórus meghívást kapott a budapesti Mátyás templomba Tardy Lászlótól a Mátyás templom Liszt-díjas karnagyától. A kórus örömmel mondott igent a meghívásra, amely igen rangosnak számít a magyarországi kóruséletben. 2015. Március 22-én 10:00-kor fognak énekelni a vasárnapi nagymisén, utána pedig önálló koncertet adnak a templom közönségének. A koncerten klasszikus, XX. és XXI. századi egyházi kórusművek hangzanak el.
Tovább...
 
BACH 330 Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2015. március 20.

Image

Székesfehérvár énekesei és zenészei együtt ünneplik 2015. március 21-én, szombaton Székesfehérvár különböző helyszínein Johann Sebastian Bach születésének 330. évfordulóját. A zenei rendezvénnyel a nemzetközi Bach-köszöntéshez kapcsolódik a város zeneszerető közönsége más magyar városokkal együtt
.
Tovább...
 
A Nagy Háború és az érmészet  kiállítás a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. március 19.

Image

Alig néhány nappal az Ybl Miklós makettkiállítás zárása után most egy újabb, az első világháborúhoz kapcsolódó, érmeket, plaketteket és jelvényeket felvonultató tárlatot nyitottak meg a Városháza emeleti Díszfolyosóján. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete, a Városi Levéltár és Kutatóintézet és a Magyar Numizmatikai Társulat kiállítása az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával került megrendezésre. Az április 24-ig látogatható kiállítást dr. Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg.
Tovább...
 
Ákos koncert és Magyar Nap a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 18.

Image

A forradalmi hétvégét a FEZEN magyar nevekkel ünnepli, egy teljes Magyar Nappal. Július 31-én, pénteken csak hazai előadókkal találkozhattok a fesztiválon: a FEZEN nagyszínpadán láthatjátok Ákost, a Magna Cum Laude-t és a Hooliganst is, de nálunk ünnepli 25 éves fennállását a Sex Action is, illetve itt búcsúzik a fehérvári közönségtől a Subscribe. Az eddigi metaltúlsúly után, most kevésbé szigorú zenék következnek, hiszen, ahogy az első nevek óta hangsúlyozzuk: minden idők legütősebb FEZEN-e várható idén.
Tovább...
 
TÖBB MINT EZER DIÁK MUTAT BE SOKSZÁZ PRODUKCIÓT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Közeledik a Fejér Megyei Diáknapok: a megye középiskoláinak kulturális seregszemléjét április 10-12. között rendezi meg a Művészetek Háza Székesfehérváron, több helyszínen. Idén is sok száz produkció, alkotás látható majd a Diáknapok keretén belül – a legnépesebbnek a könnyűzenei kategória ígérkezik, közel 100 produkcióval.
Tovább...
 
RAJZPÁLYÁZATOT HIRDET AZ ORSZÁGOS TŰZMEGELŐZÉSI BIZOTTSÁG Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. március 17.

Image

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” címmel két korcsoportban alkotói pályázatot hirdet meg. A fiatalok a tűzoltók beavatkozását bemutató plakát, hanganyag, rövidfilm, vagy akár számítógépes alkalmazás kategóriában nevezhetnek. Fejér megyéből legkésőbb május 29-ig kell a pályaműveknek beérkezni a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4005 - 4015 / 6193