Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
JÓTÉKONYSÁGI ELŐADÁST SZERVEZ A ZENEDE BÁBSZÍNHÁZ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 27.

Image

2015. február 28-án, szombaton délelőtt 11 órakor jótékonysági előadást szervez „Egy szem gyümölcs” címmel a Zenede Bábszínház, melyet a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjai számára ajánlanak fel. A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI-ban A szúrós hangú sün című darabot tekinthetik meg az érdeklődők, az intézmény tanárainak és tanítványainak előadásában.
Tovább...
 
IRODALMI EST AZ AEGIS KULTÚRÁÉRT ÉS MŰVÉSZETÉRT ALAPÍTVÁNY RENDEZÉSÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 26.

Image

Az Aegis Kultúráért és Művészetért Alapítvány programja a „Parnasszus kortárs apostolai” című sorozat, amely a második évadját kezdi meg az egykori koronázó városban. Az irodalmi estsorozat idei első rendezvényét Szabó T. Anna költővel és Dés András ütős hangszerjátékossal 2015. március 6-án 18 órától szervezik meg, a Szent István Művelődési Házban. Az estre a belépés ingyenes, az alapítványt támogatójegyek vásárlásával segíthetik.
Tovább...
 
Jászai-díjasok Jászai szülőházában Nyomtatás E-mail
Írta: Kádár-Dombi Katalin   
2015. február 25.

Image

Varga Mária és Hirtling István, a Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas művészei olvastak fel tegnap Ászáron, a legendás színésznő szülőfalujában: 165 évvel ezelőtt született Jászai Mari.
Tovább...
 
Ígéretes bemutatkozás Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. február 25.

Image

Nagysikerű kick-off koncerttel mutatkozott be a januárban újjáalakult, ma már önálló intézményként működő Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Titokcsomagot, eleganciát, ünnepélyességet, felkavaró érzelmeket, humort, szórakoztatást ígért a műsor elején tartott köszöntőbeszédében ifj. Major István, a zenekar igazgatója, és hogy ezt valóban megtartották, azt az est végén a közönség állva tapsolva köszönte meg.
Tovább...
 
Farsangi Hangversenyt adott a Vox Mirabilis és a Stingers Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 23.
Nagysikerű Farsangi Hangversenyt adott a Vox Mirabilis kamarakórus a székesfehérvári Jézus Szíve templomban. Az est során Mozart, Farkas Ferenc, Weiner és Anderson művei csendülnek fel. A programra meghívást kapott a Stringers Kamaraegyüttes is. A zenekar tagjai mindannyian a Hermann László Zeneiskola tanárai, s műsorukat ismert egyházi zeneszerzők műveiből állították össze e Hangverseny kedvéért.
Tovább...
 
JÉZUS ÉLETE - FESTMÉNYKIÁLLÍTÁS A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 23.

Image

A Szabad- művelődés Házában március 5-ig látható a Jézus élete című, Aknay János, ef. Zámbó István és Tábori Csaba festményeiből álló kiállítás, a tárlathoz irodalmi, versmondó és rajzpályázat is kapcsolódik. Február 28-án, 14 órától versmondó versenyt tartanak a 20. századi, illetve a kortárs magyar költők istenes verseiből.
Tovább...
 
XXII. FEJÉR MEGYEI KOR-TÁRS NYUGDÍJAS KI-MIT-TUD? Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 20.

Image

Több, mint száz produkciót láthatnak az érdeklődők az idei Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-mit-tud? három bemutatónapján. A huszonkettedik alkalommal meghirdetett programsorozat ünnepélyes megnyitójára 2015. február 22-én, vasárnap 10.00 órakor kerül sor A Szabadművelődés Házában.
Tovább...
 
SZÜLETÉS KIÁLLÍTÁS - A GYERMEKÁLDÁS KULTÚRÁJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 20.

Image

Február 20-án a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében a gyermekáldás kultúrájával foglalkozó kiállítás nyílik a Szent György Kórház Szülészeti Osztályának közreműködésével. A tárlatot Nádorfi Gabriella régész és Mészáros Veronika néprajzkutató nyitja meg. A kiállítás megtekinthető 2015 április 12-ig szerdától vasárnapig, 10 és 18 óra között.
Tovább...
 
Egy új korszak első koncertjére készülnek Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2015. február 20.

Image

Kick-off koncertre készül a januárban újjáalakult, ma már önálló intézményként működő Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 23-án, hétfőn 19.00 órától a Vörösmarty Színházban. A közönségnek valódi komolyzenei kavalkádban lesz része: a hangversenyen közreműködnek a Budapesti Operettszínház művészei, Lukács Anita és Boncsér Gergely, ismert komponisták remekművei csendülnek fel, illetve meglepetésként egy világszenzációnak számító ősbemutatóra is készülnek a szimfonikusok.
Tovább...
 
Mesebölcső "három az egyben" Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. február 16.

Image

Mint arról már beszámoltunk, a közelmúltban megjelent Mary T. Csajághy Mesebölcső című mesekönyve, mely már a harmadik alkotása a Balatonhoz és Fejér megyéhez is jelentősen kötődő szerzőnek. Mary imádja a gyerekeket, nem véletlen, hogy írói munkássága saját kisunokájának születése óta kapott igazán szárnyra, így a kis Pannának jelentős szerepe van abban, hogy nagymamája a balatonvilágosi Oázis Apartman igazgatása és egy helyi egyesületben betöltött vezető pozíciója mellett írásra adta a fejét.
Tovább...
 
FARSANGI HANGVERSENYT AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 13.

Image

2015. február 14-én, szombaton a székesfehérvári Jézus Szíve templomban ad Farsangi Hangversenyt a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen Mozart, Farkas Ferenc, Weiner és Anderson művei csendülnek fel. Az este 19 órakor kezdődő programon 1200 Forintos belépők megvásárlásával lehet részt venni. A koncerten vendégként a Stringers Kamaraegyüttes is fellép.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4038 - 4048 / 6193