Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Hatodik alkalommal hirdették meg a Fehérvári Versünnepet Nyomtatás E-mail
Írta: Látrányi Viktória   
2015. február 10.

Image

A Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez.
Tovább...
 
HAT KLUB ÖTKOR - KULTURÁLIS BESZÉLGETÉSEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 09.
2015. február 11-én, szerda délután kezdődik a Hat Klub Ötkor című program a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben. A kulturális beszélgetések alkalmával a vendég által választott témából kiindulva, illusztrációkon keresztül jutnak el a jelenlévők szabad eszmecseréjéhez. A klubot Ujházi János vezeti, hat alkalommal, kéthetente, szerdánként délután 17 órakor. A program első vendége Mózes Tamara, énekes-zongorista lesz.
Tovább...
 
ÚJRA LEVETÍTIK A MÁRIA FÖLDJÉN CÍMŰ FILMET Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 09.

Image

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 9-én, közkívánatra újra levetítik a „Mária földjén” című filmet a Szent István Művelődési Házban. A csaknem kétórás spanyol dokumentum-játékfilm arra keresi a választ, hogy mese, vagy valóság-e a Mária história, és mi köze van az életünkhöz. A filmvetítés hétfő délután 17.30-kor kezdődik, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. Az eseményre 800 Forint lesz a belépő.
Tovább...
 
VÖRÖS TAMÁS 5:5 - VILÁGRA SZÓLÓ "BASS SHOW" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 09.

Image

Vörös Tamás és vendégei zenélnek február 19-én A Szabadművelődés Házában. A születésnapi buli este hét órakor kezdődik és minden valószínűség szerint országos szinten is egyedülálló "Bass Show" lesz Fehérváron. Olyan előadók érkeznek a fehérvári zenész 55. születésnapi koncertjére, akik különböző zenekarokban basszusgitároznak országszerte. A belépőjegy mindössze száz forint lesz.
Tovább...
 
Négy megye zeneiskolásai szerepelnek a szombati furulyaversenyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 06.
A 2009-ben először megszervezett verseny hagyományát folytatva a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI február 7-én, szombaton rendezi meg a Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyei zeneiskolások IV. Furulyaversenyét alapfokú művészeti tanulmányokat folytató diákok számára. A megmérettetés célja a régióban folyó furulyaoktatás pedagógiai eredményeinek bemutatása, a tehetségkutatás és szakmai fórum rendezése a furulyát tanító zenepedagógusok számára.
Tovább...
 
Élmény- és tapasztalatszerzés játékosan Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 06.

Image

Kézműves foglalkozások, ismeretterjesztés, szórakozás – mindezeket kínálják egyben a Szent István Király Múzeum most induló múzeumpedagógiai foglalkozásai. A Szombati Matiné a Múzeumban a családoknak, a Patikusinas Programok inkább a felnőtteknek ígérnek hasznos időtöltést. Mindkét programsorozat februárban indul és a szervezők ígérete szerint rendszeressé válik majd.
Tovább...
 
A Prospero Színkör februári előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 06.

Image

Februárban két előadásra is várja a közönséget a Prospero Színkör. A darabok az alábbi időpontokban kerülnek bemutatásra.
Tovább...
 
PALÓCFÖLDI ÜZENETEK A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 05.
Örökségünk nyomában - palócföldi üzenetek címmel nyílik meg a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet bemutatkozó kiállítása február 5-én, csütörtökön 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében. A tárlatot dr . Gulyás Antalné népi iparművész ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Várai Áron (duda, ének). A kiállítás február 28-ig látogatható.
Tovább...
 
FARSANGI HANGVERSENYT AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 04.

Image

2015. február 14-én, szombaton a székesfehérvári Jézus Szíve templomban ad Farsangi Hangversenyt a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen Mozart, Farkas Ferenc, Weiner és Anderson művei csendülnek fel. Az este 19 órakor kezdődő programon 1200 Forintos belépők megvásárlásával lehet részt venni. A koncerten vendégként a Stringers Kamaraegyüttes is fellép.
Tovább...
 
AZ ÚJ ALBA REGIA SZIMFONIKUS ZENEKAR KICK-OFF KONCERTJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. február 04.

Image

Az új Alba Regia Szimfonikus Zenekar kick-off koncertjét rendezik meg február 23-án 19 órakor a Vörösmarty Színházban. A primadonna Lukács Anita, a bonviván Boncsér Gergely lesz, vezényel Drahos Béla. A koncerten többek között Offenbach, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Verdi, Csajkovszkij, Strauss és Hacsaturján művei csendülnek fel.
Tovább...
 
Ugrásszerűen nőtt a nézőszám a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2015. február 04.

Image

A Barátság mozi digitalizálásának köszönhetően 2014. év végén az év eleji nézőszámok többszörösét érte el a város art mozija: a korábbi havi 4-500 néző helyett decemberben már közel 1500 néző váltott jegyet a mozi előadásaira. A technikai fejlesztésnek köszönhetően a programkínálat is lépést tud tartani a hazai-, európai- és világpremierekkel.
Tovább...
 
<< Első < Előző 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4060 - 4070 / 6193