Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
KLASSZIKUS DIAVETÍTÉST TARTANAK VASÁRNAP AZ IGÉZŐBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 30.

Image

2015. február elsején, vasárnap délelőtt 11 órakor klasszikus diavetítést szerveznek gyermekeknek én nosztalgiára vágyó felnőtteknek egyaránt a fehérvári Igézőben (Basa utca 1.). Az eseményre hozott anyagot is szívesen várnak: ha valaki különleges diafilmjét szeretné mással is megosztani, akkor azt is levetítik az Igézőben. A programon 300 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni.
Tovább...
 
Ingyenes látogatási lehetőséggel zárul a Seuso-kiállítás Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2015. január 30.
Vasárnap véget ér a legsikeresebb fehérvári kiállítás, a „Seuso-kincs Székesfehérváron”, amelyet közel 35 ezer látogató keresett fel október óta. Hétvégén záróünnepséggel és ingyenes látogatási lehetőséggel készülnek – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere Nádorfi Gabriellával közösen idézte fel az elmúlt hónapok legszebb élményeit, hiszen a bemutatásra került különleges műtárgyak sokak érdeklődését felkeltetették, sok hozzájuk kapcsolódó érdekességet ismerhettek meg a kísérőprogramokra ellátogatók.
Tovább...
 
TÁNCHÁZAT SZERVEZNEK A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 30.

Image

2015. január 30-án, pénteken este újabb Táncházat szerveznek A Szabadművelődés Házában (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.). A foglalkozást Hahn-Kakas István vezeti, a muzsikáról pedig a Tilinkó Zenekar gondoskodik majd. Az esemény pénteken este 20 órakor kezdődik, amelyre ingyenes belépést biztosítanak a szervezők. A programra szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.
Tovább...
 
A Don-kanyarban elesetteknek állít emléket az antológia Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 28.

Image

Ünnepélyes könyvbemutatón ismerhették meg az érdeklődők tegnap este a „Farkasszélben – Requiem a Don Hőseiért” című alkotást, amely a Don-kanyarban elesett, megfagyott, fogságba esett katonáknak állít emléket. A sokáig eltitkolt évekről írt verseket és novellákat Bobory Zoltán szerkesztette kötetbe. A könyvbemutatón köszöntőt mondott Vargha Tamás honvédelmi államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.
Tovább...
 
Mesebölcső beszélő kutyussal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. január 28.

Image

Ki ne szeretné, ha lenne egy beszélő kutyusa, akivel mindenféle izgalmas kalandokat élhet át?! Ki ne szeretné megfejteni a tündérek és a változó évszakok varázslatos világát? Mary T. Csajághy nem kevesebbre vállalkozott, minthogy a már előbb említett csodavilágot - melyben a varázslat, s a valóság harmonikusan megfér egymás mellett – legújabb könyvén keresztül bemutassa az olvasóknak. Ő bizony jól tudja, mi kell kis olvasóinak, s mindezzel meg is ajándékozza őket verseiben és meséiben.
Tovább...
 
FARKASSZÉLBEN - REQUIEM A DON HŐSEIÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 27.
Kötetbemutatóra várnak minden érdeklődőt 2015. január 27-én, kedden 17 órától a Városháza Dísztermébe. A Nagy Háború 100. évfordulója alkalmából készült el a „Farkasszélben – Requiem a Don Hőseiért” című alkotás – ezt ismerhetik meg a keddi program résztvevői.
Tovább...
 
FEBRUÁR 14-ÉN ÚJRA BEMUTATJÁK ZÁVODSZKY NOÉMI MŰSORÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 26.

Image

Február 14-én újra bemutatja a Vörösmarty Színház jubiláló színésznője, Závodszky Noémi Szeretni kell, ennyi az egész… című műsorát. A Bálint-napra hangolt előadás remek szórakozást ígér. December 14-én a színésznő szívének kedves jeleneteket és dalokat adott elő kollégáival a nagyszínpadon, a siker után nem volt kérdés: Závodszky Noémi műsorát újra játszani kell! 
Tovább...
 
Major István kapta idén a Pro Cultura díjat Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 23.
A Magyar Kultúra Napján a Vörösmarty Színházban megtartott gálaműsorral folytatódott a székesfehérvári ünnepségsorozat. Közjogi és egyházi méltóságok, a város művészei, valamint kulturális életének prominens képviselői emlékeztek arra, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. A műsor keretében adta át Székesfehérvár polgármestere az Önkormányzat által alapított Pro Cultura díjat, amellyel idén Major István munkásságát ismerték el.
Tovább...
 
TEREPASZTALON ELEVENEDIK MEG A VILÁGHÁBORÚS TÖRTÉNELEM Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 23.

Image

Új kiállítás nyílt a Vasvári Pál Általános Iskola pincegalériájában. A két terepasztal és korabeli kiállítási tárgyak a II. Világháború utolsó időszakának legborzasztóbb székesfehérvári történéseit a város visszafoglalásának napjait mutatja be.
Tovább...
 
KÍVÜL TÁGASABB  BELÜL VÉGTELEN - interjú Fazekas Krisztinával Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 22.

Image

A napokban nyílt meg a Vörösmarty Társaság idei első kiállítása, mely a KÍVÜL TÁGASABB – BELÜL VÉGTELEN címet viseli. A nívós fotókiállításon látható fotók 7 év alatt gyűltek össze, melyeket Fazekas Krisztina a kárpát-medencei és európai útjai során örökített meg. A kiállítás tematikája a „kapuk” témaköre köré épült, és három hétig, február 6-ig látogatható a Vörösmarty Társaság nyitva tartása szerint. A kiállítás megnyitóján ott jártunk , és Fazekas Krisztinát kérdeztük.
Tovább...
 
Magyar Kultúra Napja Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 22.

Image

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az ünnep tiszteletére Székesfehérváron is több programot szerveznek. A hagyományokhoz hűen az ünnep előestéjén az Öreghegyi Közösségi Házban kezdődött meg az ünnepségsorozat.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4071 - 4081 / 6189