Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
KÍVÜL TÁGASABB  BELÜL VÉGTELEN - interjú Fazekas Krisztinával Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 22.

Image

A napokban nyílt meg a Vörösmarty Társaság idei első kiállítása, mely a KÍVÜL TÁGASABB – BELÜL VÉGTELEN címet viseli. A nívós fotókiállításon látható fotók 7 év alatt gyűltek össze, melyeket Fazekas Krisztina a kárpát-medencei és európai útjai során örökített meg. A kiállítás tematikája a „kapuk” témaköre köré épült, és három hétig, február 6-ig látogatható a Vörösmarty Társaság nyitva tartása szerint. A kiállítás megnyitóján ott jártunk , és Fazekas Krisztinát kérdeztük.
Tovább...
 
Magyar Kultúra Napja Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 22.

Image

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az ünnep tiszteletére Székesfehérváron is több programot szerveznek. A hagyományokhoz hűen az ünnep előestéjén az Öreghegyi Közösségi Házban kezdődött meg az ünnepségsorozat.
Tovább...
 
A "Metal Istenek" Fehérváron - Judas Priesttel nyit a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fezen   
2015. január 19.

Image

"Ha valaki megkérne, hogy mondjam el, mi az a heavy metal, őket mutatnám meg neki." - mondta a Metallica frontembere, James Hetfield a Judas Priestről. A FEZEN pedig most mindenkinek bemutatja a "fém zene" megkerülhetetlen, ikonikus zenekarát. Július 29-én a Grammy-díjas brit metallegenda nyitja a fesztivál nagyszínpadát, a Zakk Wylde vezényletével működő amerikai Black Label Society, és a jelenlegi Ozzy gitáros, Gus G. társaságában.
Tovább...
 
TÜRELEMJÁTÉK FINISSZÁZS A SZENT ISTVÁN KIRÁLY MÚZEUMBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.
Varga Gábor Farkas kiállításának zárása kapcsán rendeznek beszélgetést január 24-én szombaton 18 órakor a Szent István Király Múzeumban. A Türelemjáték című kiállítást lezáró "finisszázs" vendége Németh Gábor író lesz, az est moderátora Czinki Ferenc.
Tovább...
 
"Apák és apanyomok" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 19.

Image

„Apák és apanyomok” című antológia bemutatására kerül sor 2015. január 19-én, 18 órakor a Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.). Az est vendége Kósa Csaba író, a kötet szerkesztője. A program házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész lesz.
Tovább...
 
120 éves a katonazene Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: J. Mező Éva   
2015. január 16.

Image

Réz-szimfónia, 120 év katonazene a királyok városában – ezzel a címmel jelent meg és mutatták be azt az albumot, amely a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar történetét dolgozza fel.
Tovább...
 
NAGYSZABÁSÚ KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A PELIKÁN GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 16.
2015. január 16-án, pénteken nyílik meg a „Gyűjteményeink / egyedi művek műtárgyak a Székesfehérvári Művészek Társasága tagjainak tulajdonában” című kiállítása a Pelikán Galériában. A tárlatot Szegedi Csaba festőművész, kolorista, a Székesfehérvári Művészek Társasága vezetőségi tagja nyitja meg. A megnyitó délután 17 órakor kezdődik.
Tovább...
 
A TÓVIRÁG CÍMŰ MESEDARABOT JÁTSSZÁK VASÁRNAP Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 16.

Image

2015. január 18-án, vasárnap újabb kulturális programmal várja az érdeklődőket a fehérvári Igéző (Basa utca 1.). Nagy Judit rendezésében a Szabad Színház víz alatti mesejátékát tekinthetik meg a programra ellátogatók. A darabot délelőtt 11, valamint délután 16 órakor is játsszák. A Szabad Színház vasárnapi előadásain 800 Forintos jegy megvásárlásával lehet részt venni.
Tovább...
 
KÍVÜL TÁGASABB  BELÜL VÉGTELEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 16.

Image

A Vörösmarty Társaság tisztelettel meghívja Önt és barátait Fazekas Krisztina KÍVÜL TÁGASABB – BELÜL VÉGTELEN című fotókiállítására. A megnyitó időpontja: 2015. január 16. (péntek) 18 óra -  Vörösmarty Társaság Székesfehérvár, Kossuth L. u. 14.
Tovább...
 
FEHÉRVÁRI ÉRDEKELTSÉGŰ ZENEKAR A DAL2015 HARMADIK ELŐDÖNTŐJÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 14.

Image

Egy fehérvári érdekeltségű zenekar is bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál 2015-ös magyarországi elődöntőjébe. A Magyar Televízió egyes csatornáján január 24-én kezdődik az elődöntő, amelyre a négyszáz indulóból harmincan kerültek be. A harmadik elődöntőn indul az Other Planet együttes, melynek négy tagjából három magyarpolányi és egy fiatal, Őry Ádám pedig fehérvári.
Tovább...
 
BODROGI GYULA LESZ A VIKTÓRIA REHABILITÁCIÓS KÖZPONT VENDÉGE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2015. január 14.

Image

Bodrogi Gyula színművész, rendező lesz a Viktória Rehabilitációs Központ vendége. A Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló művésszel január 21-én szerdán 17 órától találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvényre a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak az Erzsébet utca 20. szám alatti intézménybe.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4082 - 4092 / 6191