Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
JÁTÉKLOVAK ÉS GYERMEKKOROK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 27.

Image

Október 28-án 16.30 órakor ismét megrendezik a Játék Szalont a Hetedhét Játékmúzeumban, ahol tudományról lesz szó könnyedén, egy csésze tea mellett. A játékmúzeum Réber termében dr. Tészabó Júlia művészettörténész tart előadást "Gyí lovam, gyí betyár!" címmel. Az előadásokra a belépés ingyenes, minden vendéget a polgári szalonok teadélutáni hangulatával várnak.
Tovább...
 
HOLOKAUSZT FILMVETÍTÉSEK NOVEMBERBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 27.

Image

A Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Motívum Kulturális Egyesület 12 alkalmas ingyenes filmvetítést szervez iskolás csoportok részére a 2014/15-ös tanév első félévében. Novemberben az Egy év, A város alatt és a Három hiányzó oldal című filmek megtekintésére lesz lehetőség.
Tovább...
 
Pályaművekben kelnek életre az I. világháború családi emlékei Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 27.

Image

Ebben az esztendőben emlékezünk meg az I. világháború kitörésének 100. évfordulójáról. A centenáriumhoz kapcsolódóan számos kezdeményezés és program valósul meg Székesfehérváron, ezek közé tartozik a „Generációról generációra – Családi emlékek az első világháborúról” című pályázat, melyet közösen hirdetett meg Székesfehérvár Önkormányzata és a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Valós történésen alapuló irodalmi műveket és számos egyéb művészeti formában készült alkotásokat várnak Fejér megyéből november 30-ig. A részleteket sajtótájékoztató keretében ismertette Brájer Éva alpolgármester és Vasné Borsos Beáta Bíborka, a könyvtár igazgatója.
Tovább...
 
KÜLSŐ ÉS BELSŐ ÉLMÉNYEK A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 27.
Tóthné Szabó Magdolna képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás a Művészetek Háza kiállítótermében november 6-án, csütörtökön 17 órakor. A tárlatot Pálfalvi András, a Fejér Megyei Művelődési Központ címzetes igazgatója ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik Kóródi György zongorán. A kiállítás november 23-ig tekinthető meg.
Tovább...
 
Előadások és tematikus foglalkozások a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 22.

Image

A Szent István Király Múzeum idén még október 30-án, november 12-én, december 4-én és 10-én szervez előadásokat a "Régészeti pillanatképek. Ásatásaink legújabb kincsei 2011-2014" című időszaki régészeti kiállításhoz kapcsolódóan, amelyek a kiállítások egy-egy korszakához tartoznak. Az ismertetők végén lehetőség lesz kérdezni a szakemberektől, illetve a kiállítást ingyen lehet megnézni. Ezen kívül az iskolai csoportok múzeumpedagógia foglalkozásokon is részt vehetnek.
Tovább...
 
III. Integrált Regionális Kulturális Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 21.

Image

Harmadik alkalommal rendezi meg az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény az Integrált Regionális Kulturális Fesztivált Székesfehérváron. A fogyatékos és ép gyermekek, fiatalok művészeti csoportjai közös produkciókban lépnek színpadra október 27-én, hétfőn a Vörösmarty Színházban.
Tovább...
 
Ismét elindult a HEROSZ Gyermektagozata Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 21.

Image

Ismét elkezdődött a Gyermektagozat a HEROSZ Fehérvári Állatotthona szervezésében. Az állatvédelmet és a természet szeretetét, tiszteletét oktató, iskolásoknak és óvodásoknak szóló programot 2006-ban indították, azóta számos intézmény kapcsolódott a kezdeményezéshez. A 2014/2015-ös tanév első foglalkozását a Széna Téri Általános Iskolában tartották, ahol sajtótájékoztatón is beszámoltak a programról.
Tovább...
 
Az ötezredik látogatót fogadták a Seuso- kiállításon Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 20.
ülönleges napjához érkezett a történelmi jelentőségű Seuso-kiállítás Székesfehérváron. Simon Erzsébet, a Tóvárosi Nyugdíjasok Baráti Társaságának tagja személyében az ötezredik látogatót fogadták a tárlaton. A fehérvári hölgyet dr. Demeter Zsófia igazgató köszöntötte a Szent István Király Múzeumban.
Tovább...
 
JÓTÉKONYSÁGI HANGVERSENNYEL EMLÉKEZNEK YBL MIKLÓSRA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 18.
Október 18-án szombaton 17 órakor a lovasberényi Sarlós Boldogasszony templomban ünnepi hangversenyt tart a fehérvári Primavera vegyeskar az Ybl születésének 200. évfordulója alkalmából. A koncerten többek között Liszt Ferenc és Bárdos Lajos művei csendülnek fel és elhangzik Franz Schubert G-dúr miséje is. A belépés díjtalan,a segítő adományokat köszönettel fogadják az Ybl kortárs, Hild József által tervezett lovasberényi Sarlós Boldogasszony templom tetőfelújítási munkálataira.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör novemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 14.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. november havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
ÓRAMÚZEUM Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 14.
Ritka az az alkalom, amikor megnyitja kapuját a székesfehérvári Óramúzeum. Az érdeklődők október 16-án csütörtökön 14 és 17 óra között óránként vehetnek részt azokon a tárlatvezetéseken, amelyeken Kovács Jenő órásmester személyesen mutatja be magángyűjteményét és vezeti be látogatóit a különleges időmérők történetébe. Helyszín Kossuth-udvar, az órajáték épületében.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4159 - 4169 / 6189