Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Találkozzunk a könyvtárban! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 14.

Image

Az Országos Könyvtári Napokat ebben az évben október 13. és 20. között rendezik meg Találkozzunk a könyvtárban! címmel. A valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte.
Tovább...
 
ZENE-ZOOM KIÁLLÍTÁS NYÍLIK A MŰVÉSZETEK HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 14.

Image

Az idei Zene-zoom fotópályázatra érkezett képekből nyílik kiállítás a Művészetek Háza folyosógalériáján október 27-én, hétfőn 17 órakor. A tárlatot Schwanner Róbert, az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Fotóklubjának vezetője ajánlja a közönség figyelmébe. A kiállítás december 31-ig tekinthető meg.
Tovább...
 
Koós Jánossal ünnepelték Székesfehérváron az Idősek Világnapját Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. október 10.

Image

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az Idősek Világnapjává. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy minden évben nagyszabású ünnepség keretében köszöntse a szépkorúakat. Tegnap délután a Vodafone Sportcentrumban dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet az időseknek több évtizedes munkájukért, aktív közéleti szereplésükért, majd Koós János adott nagysikerű koncertet. A programon részt vett dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális és idősügyi tanácsnok is.
Tovább...
 
A Seuso-kincs Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 06.
A Seuso kincsek hazatértek! Történelmi jelentőségű tárlat nyílt pénteken a Szent István Király Múzeumban. Az 1970-es évek közepén Székesfehérvár térségében került elő a kalandos sorsú kincslelet, amelynek hat darabja 2015. január 15-ig látható Székesfehérváron. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója. A kiállítást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a mai magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a múlt században elveszített kultúrtörténeti értékek visszakerüljenek Magyarországra.
Tovább...
 
JÁTSZANI ÉS ALKOTNI HÍVJÁK A CSALÁDOKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. október 06.

Image

Újból játszani, alkotni hív mindenkit, régi és új játszótársakat keresve a Játszótárs Családi Játékkészítő Műhely és a Motívum Kulturális Egyesüle október 10-én és október 11-én a Fejér Megyei Művelődési Központba. Ötleteiket a családi programok szervezéséhez, a szabadidő hasznos eltöltésére találták és próbálták ki.
Tovább...
 
A Zene világnapján szakmai ismeretségek és emberi barátságok is köttetnek Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. október 03.
Tíz esztendeje immár változatlan helyszínen, ám ettől az évtől megújult környezetben, a város sportcsarnokában mutathatják meg tudásukat október elsején, a Zene Világnapján a székesfehérvári kórusok. Az új színházi évadban pedig a fiatalos csengésű, újszerű és színes elemekkel tarkított „Partitúra” bérletsorozat keretében az értékőrző zenei művekre kívánják a szervezők a város diákközönségét visszacsalogatni a teátrumba. A közelgő kulturális rendezvények kapcsán több más érdekességről is tájékoztatták város oktatási és kulturális intézményeinek képviselői.
Tovább...
 
JANCSÁRKERT 100 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 03.

Image

A hétvégén tartják a JANCSÁRKERT 100 piaci, vásári rendezvényt. Szombat délelőtt a hagyományos termelői- és biopiac, és kézműves vásár, vasárnap délelőtt pedig gyermek- és felnőtt ruhabörze, játékvásár várja a látogatókat.
Tovább...
 
FurfangFeszt  Fehérvári Kreatívok Első Fesztiválja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 03.

Image

Számos egyéni amatőr alkotó, kézműves technikát alkalmazó hobbysta mutatja meg technikáit, ötleteit 2014. október 5-én, vasárnap 10 és 18 óra között az első FurfangFeszten, a Várkörút mellett elhelyezkedő Jávor Ottó téren. A Vasalóház mögötti területen a fesztivállátogatók az ő segítségükkel elleshetik az adott hobby alaplépéseit és első kézből kaphatnak tanácsokat a továbblépéshez is.
Tovább...
 
Bíró Zoltán kapta a Fricsay Richárd Zenei Díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. október 03.

Image

Idén is több száz fellépővel ünnepelte a zenei világnapot Székesfehérvár. A „Testvér lészen minden ember” című hangversenyen adták át Székesfehérvár zenei díját. Idén Bíró Zoltán, a Hermann László Zeneiskola trombita tanára, a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar alapító karnagya vehette át a Fricsay Richárd Zenei Díjat. A Vodafone Sportcentrumban rendezett eseményen átadták az Éneklő Ifjúság Okleveleit és az Év Kórusa elismeréseket is.
Tovább...
 
Maroshegyi Böndörödő a szüret jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. október 03.

Image

Hetedik alkalommal rendezik meg szombaton Maroshegy népszerű szüreti mulatságát, a Maroshegyi Böndörödőt. A rendezvény elsődleges célja, hogy megidézze, és minden generációval megismertesse a hangulatos szüreti hagyományokat. A színes programokra sajtótájékoztatón invitálta az érdeklődőket Brájer Éva alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője, illetve Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója.
Tovább...
 
Cserhalmi György a Nemzet Színésze Nyomtatás E-mail
Írta: Vörösmarty Színház   
2014. október 01.

Image

Meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Avar István és Sztankay István helyére Bitskey Tibort és Cserhalmi Györgyöt, a Vörösmarty Színház társulatának tagját választották meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4170 - 4180 / 6189