Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Gazdag zenei programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. október 01.

Image

Idén is több száz fellépővel ünnepli a zenei világnapot Székesfehérvár. A „Testvér lészen minden ember” című hangverseny 2014. október 1-jén 18 órakor kezdődik a Vodafone Sportcentrumban, ahol átadják az Éneklő Ifjúság Okleveleit és a Fricsay-díjat is. A Zenei Világnapot követően október 21-én indul az ifjúsági hangversenysorozat, a PartiTúra a Vörösmarty Színházban. Minderről sajtótájékoztató keretében számoltak be a szervezők. Az eseményen részt vett Brájer Éva alpolgármester is.
Tovább...
 
Meghívó Simon M. Veronika kiállítására Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 29.

Image

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait a Székesfehérvári Fejér Megyei Művelődési Központ, Művészetek Háza Galériájába (8000 Székesfehérvár, III. Béla Király tér 1.) 2014. 10. 9.-én 17 órára, Simon M. Veronika Cserhát-Munkácsy és Holló László díjas Kunst Meister festőművész „Los Angeles-i képeim” című kiállítására.
Tovább...
 
Döntőjéhez érkezik a nyugdíjasoknak meghirdetett Szent László király vetélkedő Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 23.

Image

Döntőjéhez érkezik csütörtökön a „Szent László király és két legfontosabb városa, Székesfehérvár és Nagyvárad” című vetélkedő, melyet az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület hirdetett meg tagsága körében. A májusi elődöntőn legsikeresebben szerepelt hat csapat a Hiemer-házban méri össze tudását az uralkodó életéről, koráról, valamint a hozzá kötődő két város történelméről. Ugyancsak szerepel a feladatokban a partiumi várossal szoros kapcsolatban állt Ady Endre költészete. A szervezők nagy érdeklődésre, magas színvonalú szellemi megmérettetésre számítanak a döntőben. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.
Tovább...
 
Láthatóvá vált földalatti kincsek Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 22.
Fejér megye és Székesfehérvár 3000 éves régészeti kincsei és a XXI. század technikája fogadja a látogatókat a „Régészeti pillanatképek” kiállításon, amely pénteken nyílt meg ünnepélyes keretek között a Csók István Képtárban. A minden korosztályt megszólító interaktív tárlaton a Szent István Király Múzeum elmúlt három éves ásatásainak legújabb kincsei mellett bemutatják a régészek munkáját is. A kiállítást Brájer Éva alpolgármester nyitotta meg.
Tovább...
 
Színikritikusok Díja 2014. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 22.

Image

Krisztik Csaba a legjobb férfi mellékszereplő, az Irtás című produkció a legjobb független színházi előadás: átadták a Színikritikusok Díját.
Tovább...
 
Tárt kapuk, rejtett kincsek, történelmi séták Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 19.

Image

Az idei évben szeptember 20-21-én szervezik meg a Kulturális Örökség Napjait. Központi téma idén a historizmus kora, az I. világháborúhoz és a holokauszthoz kapcsolódó épületek. Az érdeklődők számos helyszín közül választhatnak – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet az országos esemény székesfehérvári programjainak szervezői tartottak.
Tovább...
 
JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A CISZTERCI TEMPLOM BELSEJÉNEK MEGÚJÍTÁSÁÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.
Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül székesfehérvári művészek adnak jótékonysági koncertet adnak szombaton este hét órakor a ciszterci lelkiség jegyében a Ciszterci templom belső megújításáért. A koncerten fellép az Albakkord együttes, a Musicolore énekegyüttes, a Stringers Quartett, a Vox Alba együttes és a Hermann László Zeneiskola növendékei és tanárai.
Tovább...
 
VONÓSNÉGYES FESZTIVÁL A FEHÉRVÁRCSURGÓI KÁROLYI-KASTÉLYBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.

Image

Quartettissimo címmel rendezik meg a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban szeptember 19. és 21. között az 5.Európai Vonósnégyes Fesztivált, amelyen a Kelemen-kvartett és Perényi Miklós gordonkaművész is fellép. A háromnapos fesztivál szeptember 19-én, pénteken a francia Quatuor van Kuijk hangversenyével veszi kezdetét, a koncerten Haydn, Webern és Debussy művei mellett Nisimura Akira kortárs japán zeneszerző egyik vonósnégyese is elhangzik.
Tovább...
 
GYÖRE LÁSZLÓ KIÁLLÍTÁSA A BORY-VÁRBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.

Image

2014. szeptember 20-án, szombaton 18 órakor kerül sor Györe László összegző kiállításának megnyitójára a Bory-várban (Máriavölgyi út 54.). Györe László festő, szobrászművész 1952-ben született Székesfehérváron. Jelentősebb munkái nagyméretű köztéri szobrok, díszmű kapuk, kisplasztikák. Itthon legismertebb alkotása a Megvalósult tézis, a svájci matematikus Schlaefli geometriai elméletének térbeli ábrázolása.
Tovább...
 
jubilál a Fehérvári Lecsófőző Vigasság Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 19.

Image

Az eddigi legizgalmasabb Lecsófesztiválra készül Székesfehérvár szeptember 20-21-én, szombaton és vasárnap. Idén a Felsőváros lesz a házigazdája a várva várt programnak, melyet új helyszínen, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy ligetben tartanak. Együtt főz és vigad csaknem 600 csapat, így a jó hangulat garantált. A város központi parkja Gasztro Térré változik, a vigasság pedig egészen a Városház térig kígyózik majd.
Tovább...
 
Rock & Roll Night  zegzugosan és fiatalosan Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 19.

Image

Aki dallamos, de mégis karakteresen erőteljes, fiatalosan dinamikus zenét akar hallgatni a hétvégén, a megfelelő zugot ehhez szombaton a budapesti Zeg Zug Bárban találhatja meg. A Nagy Diófa utcában megbújó rockkocsmában a Rootsters társaságában fellépő Irrogant a fenti feltételek mindegyikét teljesíti, s aki még nem ismeri őket, a dalok jól megjegyezhető, szárnyaló refrénjeit az is hamar velük együtt énekelheti. A banda legutóbb a MetalWar Fest nyomdokain járó Rock On! Fest zárónapján lépett fel a budapesti Népligetben.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4181 - 4191 / 6188