Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Régészeti pillanatképek a múzeum legújabb kiállításán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 19.
Nagyszabású kiállításon mutatja be a Szent István Király Múzeum az elmúlt három évben Fejér megyében végzett ásatások legszebb, válogatott kincseit. A szeptember 19-én, pénteken nyíló, számos interaktív, a XXI. század technikai vívmányait alkalmazó kísérőprogrammal gazdagított tárlatot 2015. február 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Csók István Képtárban. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Brájer Éva alpolgármester, dr. Demeter Zsófia múzeumigazgató, Kulcsár Mihály igazgatóhelyettes, valamint az intézmény két régésze és a kiállítás kurátora, Kondé Zsófia és Szücsi Frigyes.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör októberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 18.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. október havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
Hommage ŕ Láng György Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 17.
A Zeneakadémián ad koncertet szeptember 24-én az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A Hommage à Láng György című esten Drahos Béla vezényel. A nemrégiben megújult akadémia nagytermében közel kétszáz székesfehérvári lép fel, hiszen a szólisták mellett az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar is közreműködik a különleges komolyzenei esten. Székesfehérvárról - igény szerint - autóbusszal szállítják fel Budapestre a jegyet váltó hallgatóságot. Minderről sajtótájékoztatón számolt be Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karnagya és a dr. Bárdos Péterné, az Alba Regia Zeneművészeti Egyesület képviselője.
Tovább...
 
Különdíjas a Pillangó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 17.

Image

Különdíjat nyert a Vörösmarty Színház Pillangó című előadása a Vidéki Színházak Fesztiválján. Az elismerést az előadás rendező-koreográfusa, Horváth Csaba vette át a Thália Színházban. Benedek Mari jelmeztervezőt pedig a legjobb jelmezért járó díjjal jutalmazták.
Tovább...
 
ÚTI RAJZOK ÉS TERMÉSZETI KÉPEK MÁSODIK FORDULÓJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 16.

Image

„Úti rajzok és természeti képek” címmel hirdettek állat- és természetvédelemmel kapcsolatos versenyt középiskolás csapatok számára a Herman Ottó Emlékév keretében. A vetélkedő során három különböző területen mérik össze tudásukat a diákok. A vetélkedősorozat következő, 2. fordulóját szeptember 25-én, 14 órakor rendezik meg a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zenei részlegén.
Tovább...
 
Digitális Barátság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 12.

Image

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Barátság mozi megújult vetítőjét. Egy sikeres pályázatnak és a város támogatásának köszönhetően a közel 20 millió forintos fejlesztéssel a filmszínház műszaki feltétele igazodott a nemzetközi paraméterekhez, valamint lehetőség nyílt a magyar és európai filmek országon belüli egyidejű bemutatására is – hangzott el a csütörtöki átadáson, amelyen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is.
Tovább...
 
Miénk itt a gyár!  Új helyszínen a Fehérvár Feszt Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. szeptember 12.

Image

Új helyszínen, a Nyolcas Műhely "Gyár" területén rendezik meg a Fehérvár Fesztet. Két színpad, zene, kultúra, programok, színház, kiállítás várja a látogatókat a hétvégén. A szeptember 12-13-i programokról sajtótájékoztatón számolt be Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, Juhász László civil tanácsnok és Izsay Donát főszervező.
Tovább...
 
Másodszor rendezik meg a Szedreskerti Mulatságot Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 12.

Image

Második alkalommal rendezik meg a Szedreskerti Mulatságot szombaton délután. A Palotai úti sportpályán, fedett sátorban tartják a programot, melyben szerepelnek mulatós és táncos elemek, lesz gyermekműsor is, este pedig Sipos F. Tamás koncertje zárja a rendezvényt. A részleteket sajtótájékoztatón ismertette Szigli István önkormányzati képviselő és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója.
Tovább...
 
ÖRÖMZENÉLÉS FEHÉRVÁRI FELLÉPŐKKEL A MAGYAR DAL NAPJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 12.

Image

Szeptember 14-én 18 órától A Magyar Dal Napja alkalmából a rocktörténeti kiállításhoz kapcsolódóan örömzenélést rendeznek A Szabadművelődés Házában, ahol fehérvári zenészek lépnek a színpadra. Idén 9 vidéki település és 12 budapesti helyszín csatlakozott a Magyar Dal Napjához. A végleges program szerint 33 színpadon közel 2000-en zenélnek.
Tovább...
 
Megmutatjuk és felemeljük az embert Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. szeptember 08.

Image

Tucatnyi új bemutatóval – hat nagyszínházi és ugyanennyi kisszínházi bemutatóval – készül a 2014/15-ös évadra a Vörösmarty Színház. Minden korosztálynak kínálnak érdekes, izgalmas élményeket, és többféle bérletet is. Az idei évadnyitó társulati ülésen dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Szikora János színházigazgató köszöntötte a művészeket és a meghívott vendégeket. Munkája elismeréseként Kozáry Ferenc kapta a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis Díjat, Závodszky Noémi pedig polgármesteri elismerő emlékérmet vett át.
Tovább...
 
FEHÉRVÁR SZALON 2014 - SZEPTEMBER VÉGÉIG VÁRJÁK A PÁLYAMUNKÁKAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 05.
Székesfehérvár képzőművészeti életének évtizedek óta fontos eseményei azok a kollektív tárlatok, ahol a közönség egy kiállításon, összefoglalóan kaphat képet a város kortárs alkotóiról, az őket foglalkoztató kérdésekről, a művészet technikai, technológiai fejlődéséről. A kétévente Fehérvár Szalon néven megrendezett kiállítások közül az idei a tizenegyedik. A korábban váltakozó helyszíneken megrendezett tárlatokat immáron harmadik alkalommal a Kossuth utca és a Táncsics utca sarkán álló bank (korábban Volksbank ma Sberbank) reprezentatív galériája fogadja be.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4192 - 4202 / 6188