Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Kamarakórus Fesztivál Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 03.

Image

A Vox Mirabilis Kamarakórus és a Szent István Művelődési Ház immár 4. alkalommal rendezi meg a Kamarakórus Fesztivált Székesfehérváron 2014. szeptember 14-én a Szakrális Művészetek Hete nyitórendezvényeként. A fesztivál fővédnökei: Spányi Antal megyéspüspök és Miklósa Erika Kossuth-, Liszt-díjas operaénekes, Székesfehérvár tiszteletbeli polgára.
Tovább...
 
BESZÉLGETÉS PILINSZKY JÁNOS KÖLTÉSZETÉRŐL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. szeptember 02.

Image

Jelenits István Széchenyi-díjas piarista szerzetes, teológus, író vendégeskedik 2014. szeptember 10-én, 18 órakor a Királykút Emlékházban megrendezett programon. Az est házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész.
 
Minden tagkönyvtár kinyitott Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 29.

Image

A nyári karbantartási munkák után újra kinyitott a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi könyvtára és hat tagkönyvtára.
Tovább...
 
CSÜTÖRTÖKÖN NYÍLIK A ROCKMÚZEUM IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSA FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 27.

Image

2014. augusztus 28-án, csütörtökön 18 órakor a budapesti Rockmúzeum anyagából válogatott kiállítás nyílik A Szabadművelődés Házában. A tárlaton többek között a magyar rock-történelem ikonikus alakjainak hangszereit, portréit, fellépő ruháit lehet megtekinteni. A kiállítást B. Tóth László, a Rockmúzeum megálmodója nyitja meg, amelyet 19 órakor Vikidál Gyula koncertje követ. Az eseményre díjtalan lesz a belépés.
Tovább...
 
ALKALMI BÉLYEGBLOKKAL KÖSZÖNTIK A SEUSO-KINCSEK HAZAHOZATALÁT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 27.
A Magyar Posta alkalmi bélyegblokk kibocsátásával köszönti a Seuso-kincsek hazahozatalát. A blokkon és annak bélyegképein a hét Magyarországra visszakerült Seuso-kincs látható: Vadász-tál, Geometrikus tál, Dionysos-kancsó, Mosdótál, Geometrikus kancsó, Illatszeres doboz és Geometrikus kancsó. Október 4-étől Fehérváron, a Szent István Király Múzeumban is bemutatják a Seuso-kincseket.
Tovább...
 
Megerősítette temetőellenőri szolgálatát a Városgondnokság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 27.

Image

Az alkalmi lopások megelőzése és csökkentése érdekében a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. növeli a temetőellenőrök létszámát, és sűríti a járőrszolgálatokat a város által fenntartott sírkertekben.
Tovább...
 
4. Mozinet Filmnapok a Barátság Moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 26.

Image

A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok kedvenceiből immár negyedik alkalommal szervez filmnapokat a Mozinet online kortárs mozgókép magazin. Az augusztus 28-tól szeptember 2-ig tartó programban a fesztiválsikerek mellett Oscar-jelölt alkotás is látható, illetve a programban debütál „Az utolsó éjszaka Párizsban” című film.
Tovább...
 
A kirlycsontok üzenete Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. augusztus 26.

Image

A köztudatban elsősorban a török hódítók és a Német-Római császárság katonáinak „számlájára” írják a székesfehérvári koronázó bazilika királysírjainak kifosztását, a történelem tanúsága szerint azonban az elhunyt uralkodók kortársai között is akadtak olyanok, akik kincsek után kutatva dúlták fel a kriptákat.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör szeptemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 22.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. szeptember havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
A KORONÁS PARKBAN LÉP FEL a Szabad Színház Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 22.

Image

Ezen a hétvégén is garantált programmal várja az embereket a fehérvári Koronás Park. Augusztus 23-án, szombaton 16 órától város legendáinak szórakoztató, vidám, interaktív feldolgozását tekinthetik meg az érdeklődők a Szabad Színház előadásában. Az esemény keretében az amatőr színészek játékában a népi vásári komédiák stílusa elevenedik meg. A produkciót 500 Forintos áron lehet megtekinteni a Koronás Parkban.
Tovább...
 
ÓRIÁSBÁBOK ZENÉS TALÁLKOZÓJA A BELVÁROSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskay Gergely   
2014. augusztus 22.
A Koronázási Ünnepi Játékok keretében több érdekes programmal, így középkori vásári életképpel és piaccal is várnak mindenkit a Belvárosban. A programok között kiemelt helyet foglalnak el az eseményszigetek az óriásbábokkal, valamint az óriásbábok zenés találkozója a Magyar Király Szálló előtti téren. A produkciót szombaton és vasárnap is 13, illetve 18 órakor lehet megnézni. Hétfőn ezekben az időpontokban a Városház téren tekinthetők meg az óriásbábok.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4203 - 4213 / 6188