Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
HON A HAZÁBAN IRODALMI PÁLYÁZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 21.

Image

Hon a hazában címmel, lakóhelyünk történelmét bemutató irodalmi művek elkésztésére írt ki pályázatot a Liget folyóirat. A kiírás szerint a témához kapcsolódó, tetszőleges formában és hangnemben alkotott műveket vár a szerkesztőség magánszemélyektől.
Tovább...
 
Királyi Városunk  Tele Élettel Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 19.

Image

A Székesfehérvári Királyi Napok keretében idén először egész napos családi programokkal várják az érdeklődőket augusztus 20-án a királyi koronázóvárosban. A Városház tértől a Magyar Király Szállóig, a Fő utca teljes hosszában többek között játszóház, élőszereplős társasjáték, sólyomröptetés, jelmezes trónfotózás és gólyalábasok előadása is lesz. A nemzeti ünnepen az óriásbábok menetét követően 18.00 órakor kezdődik az Díszközgyűlés. A „Királyi Városunk – Tele Élettel” programra sajtótájékoztató keretében invitálta a fehérváriakat dr. Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Zsófia programszervező és Benkő-Igaz Krisztina, Koronázási Ünnepi Játékok fesztivál intendánsa.
Tovább...
 
Mindenki megtalálja a magának való zenei irányzatot Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. augusztus 18.

Image

A Fő utca felújításával egy újabb tér alakult ki a sétálóutca Zichy liget felőli végén, így egy új rendezvényhelyszín is létrejött, amely remekül bevált a szabadtéri koncertek megtartására.
Tovább...
 
A magyar katonazene nemzeti érték Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. augusztus 18.

Image

Négy zenekar részvételével, második alkalommal rendezték meg a Székesfehérvári Királyi Napok keretében a Fricsay Richárd Regionális Katonazenekari Fesztivált. A program a helyőrségi zenekarok térmuzsikájával kezdődött, amelyet alaki térbemutató és közös koncert követett a Városház téren. A résztvevőket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Fucsku Sándor vezérőrnagy köszöntötte.
Tovább...
 
2014: A fordulat éve Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2014. augusztus 18.
Eddigi történetének legtöbb látogatóját számlálta idén a Sziget: 415 ezren voltak kíváncsiak a látványvilágában teljesen megújult Fesztiválköztársaságra. Nemcsak a bérletek fogytak el előre, de napi látogatócsúcsot is hozott az idei fesztivál: csütörtökön 85 ezres teltház volt.
Tovább...
 
A Zene, a Tánc és Te! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. augusztus 15.

Image

Hét meghívott külföldi csoport és számos hazai fellépő közreműködésével rendezik meg idén a XIX. Nemzetközi Néptáncfesztivált a Székesfehérvári Királyi Napok keretében. A rendkívüli népszerűségnek örvendő, hagyományos rendezvényre ezúttal Baszkföldről, Észak-Ciprusról, Olaszországból, Moldovából, Montenegróból és Szerbiából jönnek vendégek, valamint érkezik egy Budapesten élő szenegáli csoport is.
Tovább...
 
KÖZÉPKORI PIACCAL INDULNAK A BELVÁROS RENDEZVÉNYEK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 15.
Augusztus 16-án 10 órától a Városház téren középkori piaccal indul a Koronázási Ünnepi Játékok napközbeni, ingyenesen látogatható programsorozata. A piacon a helyi termékek mellett helyet kap egy László-korabeli fogadó- színházzal és kiülőkkel-, valamint egy középkori utca, annak minden részletével.
Tovább...
 
Megkezdődött a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozata Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsa   
2014. augusztus 15.

Image

Méltó keretet adva a Székesfehérvári Királyi Napoknak idén ünnepélyes megnyitóval gazdagodott az idei programkínálat. A Mátyás-emlékműnél Székesfehérvár és Veszprém polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd a fehérváriak örömére az „István a király” rockoperából hangzottak el részletek. Mától látható a Fény utca is, amely Szent László életének főbb mozzanatait mutatja be a Fő utcai házfalakon. Az estét egyházi kórusok műsora, majd a Boban & Marko Marković Orkestar koncertje zárta.
Tovább...
 
Fény utca egyházzenei koncerttel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 13.

Image

Augusztus 14-én 21.00 órakor a Fő utca házainak homlokzatán Európa legnagyobb fényfestészeti műalkotásán megelevenedik László király legendáriuma. Mialatt a Mátyás-emlékműnél Székesfehérvár és Veszprém polgármestere felkapcsolják a Fény utcát, a Ciszterci templomban öt egyházi kórus dalai csendülnek fel.
Tovább...
 
EGY MÁSFAJTA FÁTYOL - TURÓS MARGARÉTA FOTÓKIÁLLÍTÁSA Nyomtatás E-mail
Írta: Harle Tamás   
2014. augusztus 11.

Image

Egy pillanatra nézd meg egy előtted álló ismeretlen ember tarkóját, haját, vállát! Képzelj hozzá egy arcot! Sőt, ne csak egy arcot, de egy történetet, egy sorsot is! Éppen így tettem, amikor először megpillantottam Turós Margaréta a „Egy másfajta fátyol” című képet. Titok van ebben a fotográfiában, sejtelem, izgalom és határtalan nőiesség.
Tovább...
 
MÁSODIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A FEHÉRVÁRI MŰVÉSZTELEPET Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. augusztus 11.

Image

Augusztus 11-e és augusztus 24-e között rendezik meg a Fehérvári Művésztelepet a művésztelepek iránt elkötelezett szereplők összefogásával A Szabadművelődés Házában, az elektrográfia, grafika műfajában – immáron második alkalommal. A 14 napnyi együtt dolgozás, együttgondolkodás a város programokban legsűrűbb időszakában kerül megrendezésre inspirációt jelentve az alkotóknak is.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4214 - 4224 / 6188