Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
MEGNYITOTTA KAPUIT A KORONÁS PARK Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. július 28.

Image

A hajdani vidámpark területén pénteken délután nyitotta meg kapuit a város legújabb gyerekparadicsoma, a Koronás Park, mely által Székesfehérvár méltó módon, és nem mellékesen jelentős turisztikai attrakció keretében mutathatja be ország-világnak páratlan történelmi örökségét. A park szeptember végéig reggel kilenc és este kilenc között tart nyitva és az épületen belüli játékokon kívül (pl. kinect) ingyen látogatható!
Tovább...
 
ZENE-ZOOM FOTÓPÁLYÁZATOT HIRDET A FONÓDÁS KULTURÁLIS EGYESÜLET Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 25.

Image

A Zene-Zoom pályázatot 15 és 35 év közötti fiatalok számára hirdetik meg, a leadott munkák témái lehetnek a 2014 június 1. és szeptember 1. között Fejér megyében lezajló valamennyi nép-, komoly- és könnyűzenei koncertek fellépői, közönsége, helyszíne és minden ami megfogja a kép készítőjét. A képek feltöltési határideje 2014. szeptember 5. péntek 16 óra.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör augusztusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 25.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. augusztus havi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
Újabb zenei csemegék Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 25.

Image

Ismét minőségi kikapcsolódást ígérő programokat kínálnak a zenekedvelő közönségnek ezen a héten Székesfehérváron. Folytatódik a Harmonia Albensis és a KultúrKorzó, a Városházán csángó zenés est lesz Nyisztor Ilonával és tanítványaival, az Öreghegyi Közösségi Házban pedig „Nyáresti Vigalom” címmel rendeznek programot ismert művészek közreműködésével.
Tovább...
 
Szent Imre serege Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. július 22.

Image

Rejtvények, titkok, ismert helyek és emberek, a koronázó város történelme. Mindez megtalálható a Titkos Helyek füzetek első részében. A „Szent Imre serege” képregényt sajtótájékoztató keretében mutatták be az alkotók Török Péter vezető szerkesztő és dr. Kovács Krisztián kreatív producer. Az eseményen jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta, hogy a város oktatási intézményeiben tanuló mintegy 11 ezer, 13-18 éves diák a tanév elején kapja kézhez a képregényt.
Tovább...
 
ARANY DÍJ A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUSNAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.

Image

Harmadik alkalommal rendezték meg a The Bridge of Music nemzetközi kórusversenyt Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában 2014. július 18-a és július 21-e között, melyre Európa és Kína egyházzenei és civil amatőr kórusai kaptak meghívást. A résztvevők műsorának közös pontja, hogy mindannyian legalább egy-egy Kodály-művel is készültek. A rendezvény fő célja az európai és a kínai kultúra találkozása és a Kodály-módszer megismertetése volt.
Tovább...
 
TUSVÁNYOS 25 - A MEDVE NEM JÁTÉK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 22.
Huszonötödik alkalommal kerül megrendezésre július 22. és 27. között a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Az 1990-ben az erdélyi Bálványoson induló, majd 1996-ban Tusnádfürdőre költöző – azóta Tusványosként emlegetett – rendezvény évről-évre a magyar nemzetpolitikai kérdések megvitatásának legfontosabb helyszíne, határon inneni és túli közéleti szereplők részvételével. De Tusványos ennél jóval több.
Tovább...
 
Csángó est Nyisztor Ilonával és tanítványaival Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 22.

Image

Újra Székesfehérváron lép fel tanítványaival együtt Nyisztor Ilona. A Magyar Örökség- és Európai Polgári díjjal kitüntetett, világszerte ismert csángó népdalénekes és diákjai ezen a héten Velencén táboroznak. Szerdán 18.00 órakor csángó zenés esttel örvendeztetik meg a fehérváriakat a Városházán, előtte szentmisén is részt vesznek a Ciszterci templomban.
Tovább...
 
Zenei csemegék a hétvégére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. július 18.
 

Image

Igazi csemegéket ajánlanak a zenekedvelő székesfehérváriaknak és a turistáknak a hét második felében. Tegnap folytatódott a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat, ma a Kaposvár Helyőrségi Zenekar lép fel a pákozdi Katonai Emlékparkban, majd szintén pénteken és szombaton újabb állomásaihoz érkezik a KultúrKorzó a Belvárosban.
Tovább...
 
Stressz nélkül, elégedetten... a Krisna-völgyi búcsúban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 18.

Image

„Lehetsz te a világ legfantasztikusabb szilvája, érett, zamatos, kívánatosan édes, és kínálhatod magad mindenkinek, ne feledd: lesznek emberek, akik nem szeretik a szilvát. Meg kell értened: Te vagy a világ legfantasztikusabb szilvája, és ha van valaki, akit kedvelsz, de ő nem szereti a szilvát, megvan rá a lehetőséged, hogy banán légy. De tudd, ha ezt választod, hogy banán leszel, csak középszerű banán lehetsz, s lesznek emberek, akik nem szeretik a banánt. Töltheted az életed további részét azzal, hogy igyekszel jobb banán lenni, ami lehetetlen, hisz Te szilva vagy, de próbálkozhatsz megint a legjobb szilva lenni.”
Tovább...
 
Birodalmak fojtogató gyűrűjében Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. július 11.

Image

A 85. ünnepi könyvhéten Székesfehérváron mutatták be Káliz Sajtos József a Felsőmagyarország Kiadó gondozásában megjelent új kötetét. Már a kiadvány címe is -„Honszerző idők – Vereckétől a pozsonyi csatáig” - figyelmet érdemel, elgondolkoztató és egyben izgalmas olvasmánynak ígérkezik.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4236 - 4246 / 6188