Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
udatosság, feltöltődés, Everness Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 03.

Image

Tudatosság, egészséges életmód, környezettudatosság, alternatív gyógyászat és tudományok, pszichológia, önismeret, ökológia, gyógynövények, tudatos pénzügyek, több száz négyzetméteres mozgássátor, alkotótábor, művészetek, workshopok, filmvetítések, meditációk, hazánkban fellelhető szaktekintélyek, tudósok, kutatók, oktatók, professzorok előadásai és beszélgetései 6 hektáron, a Balaton partján. Ez az Everness.
Tovább...
 
HÚROKKAL ÉS HANGOKKAL INDUL A HARMONIA ALBENSIS JÚLIUS 3-ÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 02.

Image

Húrokkal és hangokkal nyílik a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat: július 3-án a Szent István Bazilikában Vigh Andrea hárfaművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertezik, de fiatal operaénekesek és fehérvári vegyeskarok is fellépnek az esten. Az est első felében Albrechtsberger: C-dúr hárfaversenye csendül fel, majd négy fiatal énekművész lép fel Haydn Nelson-miséjével.
Tovább...
 
Székesfehérváron a Trinity College Choir Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. július 01.
A Vox Mirabilis Kamarakórus meghívására Székesfehérvárra érkezik az Oxfordi Trinity College Choir. A híres angol számos díjat és elismerést kapott már szerte a világban, az utóbbi években vendége volt Európa összes nagyvárosának.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-Ért Nemzetközi Művészkör júliusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 30.

Image

A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. július havi programja alább olvasható el.
Tovább...
 
A klasszikus zene és a hungarikumok különleges találkozása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 30.

Image

2014. augusztus 13-19 között ötödik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált (Kaposfestet). A fesztivál ideje alatt , augusztus 18-án szervezik meg a Hungarikumok napját. Ennek érdekessége, hogy Kaposmérőn a Kassai Völgyben hungarikum ételek mellett a világ klasszikus zenei termésének remek darabjait hallgathatják meg az érdeklődők olyan művészek tolmácsolásában, mint Alina Ibragimova, Kelemen Barnabás, Alina Pogostkina, James Boyd vagy Maxim Rysanov.
Tovább...
 
FÚVÓS VARÁZSLAT LESZ SZOMBATON A BELVÁROSBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 27.

Image

A Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekari Egyesület lesz a házigazdája a szombati Fúvószenekari Találkozónak, melynek keretében öt zenekar szórakoztatja az érdeklődőket Székesfehérvár Belvárosában. Szombaton délelőtt 9 és 10 óra között a házigazdák fújnak ébresztőt a városnak, majd a programok délután folytatódnak a vendégzenekarokkal. 4 csoport érkezik Pestszentlőrincről, Várpalotáról, Dunaújvárosból és Budafokról, így a házigazdákkal együtt összesen közel kétszázan zenélnek majd.
Tovább...
 
ZENÉS NYÁRI ESTÉK A PELIKÁN UDVARBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 27.

Image

Idén is zenés nyári estéknek ad otthont a Pelikán Udvar júliusban. Július 1-jén Csákányi Eszter zenés estjét láthatják az érdeklődők Akit az istenek szeretnek címmel, majd július 3-án és július 8-án Kulka János lép fel sanzonokkal. Szintén két alkalommal láthatja a közönség a Micsoda útjaink vannak című produkciót Cseh Tamás dalokkal, Váradi Eszter Sárával és Keller Jánossal.
Tovább...
 
Rekordot döntött a székesfehérvári Múzeumok Éjszakája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 25.

Image

Az eddigi évek legmagasabb látogatószámával büszkélkedhet az idei székesfehérvári Múzeumok Éjszakája. Csaknem húszezren voltak kíváncsiak a városi intézmények összefogásában megvalósult programokra.
Tovább...
 
Madness, Kelis, Bloody Beetrots, Leningrád  és sokan mások Nyomtatás E-mail
Írta: Sziget   
2014. június 23.

Image

Tucatnyi újabb névvel jelentkezett a Sziget, köztük nagy visszatérők és aktuális sztárok, ahogy ez a Szigeten már lenni szokott. Jön például a “ska egyik ékköve”-ként titulált Madness, Sir Bob Cornelius Rifo, DJ elektronikus zenei projektje, a The Bloody Beetroots, az amerikai popcsillag, Kelis, a ska-punk vonalon orosz népzenei elemekkel mozgó Leningrád és sokan mások.
Tovább...
 
Múzeumok Éjszakája a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 23.

Image

A hagyományokhoz hűen Székesfehérvár városa ismét önálló intézményi összefogással csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos kezdeményezéshez. A program keretében újra megnyitotta kapuit a Városháza, ahol számos érdeklődő vett részt az idegenvezetéssel egybekötött bejáráson, és ismerkedett a barokk épületegyüttes történetével, jelentőségével, legújabb kori kincseivel és újdonságaival. A kivételes este egyik legizgalmasabb programjaként a Városháza Dísztermében mutatták be a „Fehéredő múlt” című dokumentumfilm harmadik, befejező részét.
Tovább...
 
Ismét kinyitja kapuit a Városháza a Múzeumok Éjszakáján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 20.

Image

A Múzeumok Éjszakája programjai között hagyományosan kiemelt helyszín a Városháza, ahol évről-évre különlegességekkel és újdonságokkal találkozhatnak a látogatók. A Belváros központi épülete idén is megnyitja kapuit. Az érdeklődők megtekinthetik többek között a felújított nagytanácstermet - új nevén a Dísztermet - a Szent Korona hiteles másolatát és a polgármesteri irodát.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4258 - 4268 / 6189