Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Június 21-én lesz a Múzeumok Éjszakája Nyomtatás E-mail
Írta: Kultúráért Felelős Államtitkárság   
2014. június 20.

Image

A Múzeumok Éjszakáját idén Budapesten tizenkettedik, vidéken pedig tizedik alkalommal szervezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága. 2014. június 21-én este 6 és hajnali 2 óra között Magyarország több mint 300 múzeuma és kiállítóhelye csaknem 4000 programmal várja az érdeklődőket.
Tovább...
 
Fekete macskák a szegedi múzeumi éjszakán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 20.
Fekete macskák találkozóját hirdeti meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum az idei Múzeumok Éjszakáján: élő és plüss fekete cicákat is várnak majd a Kultúrpalota elé június 21-én, szombaton. Emellett egy egyiptomi halotti szertartást is bemutatnak, valamint megnyitják a Móra-Hyde parkot.
Tovább...
 
HARMONIA ALBENSIS KONCERTSOROZAT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 17.
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Harmonia Albensis koncertsorozatot a fehérvári templomokban. A hagyományokhoz híven az utolsó alkalommal Miklósa Erika lép fel, a Musica Sacra címmel megrendezett koncertnek a Nemzeti Emlékhely ad otthont augusztus 15-én. A Harmonia Albensis július 3-án a Hangok és húrok koncerttel kezdődik a Szent István Bazilikában.
Tovább...
 
Miklósa Erika rendhagyó tárlatvezetése Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 16.
Miklósa Erika operaénekesnő rendhagyó tárlatvezetést tart 2014. június 19-én csütörtökön, 18 órakor a Németalföldtől Rómáig Válogatás a Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból című kiállításon a Csók István Képtárban (Székesfehérvár, Bartók B. tér 1.).
Tovább...
 
NYÁRI FILMEK HÓNAPJA A MEGÚJULT BARÁTSÁG MOZIBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 16.

Image

Egész júniusban nyári témájú, főként európai filmeket vetítenek a megújult Barátság moziban, többek között vígjátékok, romantikus filmek, játékfilmek is lesznek. Többek között a Grand Hotel Budapest és a Nagy Getsby című filmeket is műsorra tűzik. A belépő továbbra is csak 700 forintba kerül.
Tovább...
 
Akik szárnyakat adtak az Ikarusnak Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. június 16.

Image

A 85. Ünnepi Könyvét és 13. Gyermekkönyvnapok programjának keretében mutatták be Szőnyegi Hajnalka: Ikarus szárnyai – Az Ikarus Székesfehérvári Gyárának mindennapjai című könyvét. A Városház téri színpadon a kötetről a szerzővel, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, Warvasovszky Tihamér, korábbi polgármesterrel, a gyár egykori dolgozójával és Brájer Éva, Maroshegy képviselőjével Adorján Viktor, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója beszélgetett.
Tovább...
 
Szabadtéri tablókiállítás nyílt Ybl Miklós tiszteletére Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 16.

Image

Ünnepélyesen megnyitották a Városház téren azt a szabadtéri tablókiállítást, melyet a 200 éve Székesfehérváron született Ybl Miklós emlékének szentelt a Városi Levéltár és Kutatóintézet. A huszonöt tabló bemutatja többek között az Ybl-család székesfehérvári kötődéseit, az építészóriás pályafutását, a nevéhez fűződő Fejér megyei és székesfehérvári épületeket, a sajtó visszaemlékezésit és azt, hogy szülővárosa miként őrzi Ybl emlékét.
Tovább...
 
ultúrgalopp a Múzeumok Éjszakáján Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 13.

Image

Tárlatvezetésekkel, koncertekkel, előadásokkal, kreatív kézműves foglalkozásokkal és számos egyéb érdekességgel várják a felnőtteket és a gyermekeket a Múzeumok Éjszakája székesfehérvári programjain, melyek a városi és a környékbeli kulturális intézmények egyedülálló összefogásának köszönhetően valósulnak meg 2014. június 21-én. A szervezők idén a lovat, a lovas kultúrát állították a középpontba.
Tovább...
 
A könyv és az irodalom ünnepnapjai Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. június 13.

Image

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasóterme adott otthont a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok fehérvári megnyitójának. A tartalmas és sokszínű programsorozatot Székesfehérvár polgármestere mellett Sohonyai Edit Fejér Megyei Prima-díjas író és Závada Pál József Attila- és Kossuth-díjas író méltatta, valamint az ünnepség keretében került sor a Vajda János-díj átadására is. A Városház téren huszonöt sátorban és pavilonban mutatják be a legújabb országos, illetve helyi kiadványokat, valamint szabadtéri és könyvtári író-olvasó találkozók, könyvekhez kapcsolódó programok zajlanak ezekben a napokban.
Tovább...
 
KIÁLLÍTÁSSAL EMLÉKEZIK YBL MIKLÓSRA A VÁROSI LEVÉLTÁR Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. június 12.
A Városi Levéltár és Kutatóintézet Székesfehérváron kiállítással emlékezik a 200 éve született Ybl Miklósra. A mostani, 25 tablóból álló kiállítás több ponton is támaszkodik a korabeli sajtó rögzített méltatásaira, leírásaira, emlékezéseire. Az Ybl-kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg a Városház téren, a tárlatnyitó június 13-án pénteken 13 órakor lesz.
Tovább...
 
Rendkívül gazdag programokat kínál a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. június 12.

Image

Minden korosztály számára rendkívül gazdag programokat kínál a 85. Ünnepi Könyvhét és 13. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári rendezvénysorozata, melynek megnyitóját június 12-én, csütörtökön 17.30 órakor tartják a Városház téren. Závada Pál József Attila– és Kossuth–díjas író, illetve Sohonyai Edit Fejér Megyei Prima-díjas író lesznek a díszvendégek, a könyvbarátokat író-olvasó találkozókra, dedikálásokra, könyvújdonságok bemutatóira, koncertekre várják, és számos, gyermekeknek szóló programmal is készülnek.
Tovább...
 
<< Első < Előző 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4269 - 4279 / 6188