Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
FÖLSZÁLLOTT A PÁVA CÍMMEL GÁLAMŰSORT ÉS TÁNCHÁZAT TARTANAK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 30.

Image

Május 31-én, szombaton, 19 órától a Városház téren Fölszállott a páva címmel gálaműsort és táncházat tartanak, amelynek keretében Székesfehérvár köszönti az MTVA népi tehetségkutatójának versenyzőit. Az este folyamán színpadra lép a Galiba zenekar közreműködésével az Alba Regia Táncegyüttes, Enyedi Ágnes, Enyedi Tamás, Molnár Gábor, Zsikó Zoltán, Zsikó Zsuzsanna és a Magos zenekar. A program része a XIII. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválnak és a” Szállj elő zöld ág” néptánc találkozónak.
Tovább...
 
Koronázási Ünnepi Játékok 2014-ben is Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 28.

Image

A Vörösmarty Színház és Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Koronázási Ünnepi Játékokat. A történelmi Belváros egészében akkor István király kora elevenedett meg, 2014-ben pedig Szent László alakja áll majd az augusztusi fesztivál középpontjában. A Nemzeti Emlékhely területén, az ország legnagyobb épített szabadtéri színpadán az ő koronázása elevenedik meg, miközben a Belváros középkori piactérré alakul és újabb óriásbábok is készülnek.
Tovább...
 
Önállóvá válik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 27.

Image

Egy régóta tervben lévő folyamatot indít el pénteki közgyűlésén Székesfehérvár Önkormányzata azzal, hogy napirendre kerül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar szervezeti átalakítása. Az eddig a Vörösmarty Színház részeként működő együttes az elképzelések szerint 2015. január elsejétől működne önálló intézményként. A Zenekar száz éves fennállása alatt mindvégig a város zenei életének meghatározója volt, ennek a szellemiségnek megfelelően kapnák meg a méltó szervezeti formát a szimfonikusok.
Tovább...
 
Elmarad a Bruschino úr/Csillagok szárnyán című előadás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 26.

Image Technikai okok miatt elmaradt a szombatra meghirdetett Bruschino úr/Csillagok szárnyán című előadás a Vörösmarty Színházban. Az intézmény vezetőségének tájékoztatása szerint június 3-án se tudják előadni a darabot. A jegyek a vásárlás helyszínén válthatók vissza. A bérletesek számára további információk kérhetők a színház említett művel kapcsolatban a 06/22-503 503-as telefonszámon.

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör júniusi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 26.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. június havi programja alább tekinthető meg.

Tovább...
 
Ma adják át a Zenei Nevelésért díjakat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 26.

Image Ünnepélyesen, egy hangverseny keretében adják át május 26-án, hétfőn 18.00 órakor a „Zenei Nevelésért” díjakat a Szent István Művelődési Házban.

Tovább...
 
Borszeánsz a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 23.

Image A bor egyszerre tánc, dal, költészet, irodalom, színház és múzsa. Könyvbemutató, kiállítás, borkóstoló: rendhagyó eseményre várják az érdeklődőket május 25-én 15 órakor a Vörösmarty Színház Cyrano Kávézójába. A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Tovább...
 
MEGLEPETÉS HANGVERSENYT RENDEZ A PRIMAVERA KÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 23.
Május 25-én vasárnap 17 órakor koncertet ad a Primavera Kórus a Magyar Király Szálló kupolatermében. A hangversenyen felhangzanak Marenzio, Hassler, Certon, Tallis, Gounod, Liszt Ferenc, Ligeti György, Udvardy László, Gershwin, Dobrogosz, Birtalan József, Karai József, Bárdos Lajos kórusművei, szokatlan tolmácsolásban.
Tovább...
 
A példás szentek tárlata Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. május 21.

Image A szentek nem hősök önmagukban, hanem hozzánk hasonló emberek, akik azonban engedték, hogy Jézus szentté formálja őket. Szolgálatuk révén, tevékenységük által Isten országát, már itt, a földön képesek voltak megvalósítani. Ezen gondolatok jegyében 40 szent és boldog ember élete elevenedik meg a látogatók előtt, szobrok, rajzok, festmények és fotók segítségével, korszerű multimédiás technika alkalmazásával a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum május 16-án megnyitott tárlatán.

Tovább...
 
FEZENRE VELED - kialakult a döntő mezőnye Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 20.

Image Lezárult a második forduló - teljes a FEZENRE VELED döntőjének mezőnye. Bő egy hetet kapott a közönség arra, hogy kiválassza a kategóriánként húsz zenekar közül, azt, akit mindenképpen az élő, FEZEN klubos fordulóban szeretne látni. Hétfő reggelig, a szavazás lezárásig mintegy 4600 szavazat érkezett, és kialakult a hétvégi fellépők névsora. Hogy ki jut ki a FEZEN fesztiválra, akár a nagyszínpadra is, majd pénteken és szombaton dől el.

Tovább...
 
Koppány Zsolt író, költő lesz a vendég Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 19.

Image A Szabadművelődés Háza és a Vörösmarty Táraság szeretettel meghívja  Olvasóinkat 2014. május 21-én 18 órára a Királykút Emlékházba (Székesfehérvár, Mikszáth u. 25.) Vendég: Koppány Zsolt író, költő Közreműködik: Kelemen István, a Vörösmarty Színház művésze. Házigazda: Bakonyi István.

 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4291 - 4301 / 6188