Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Koldus és Királyfi a Talentum Református Általános Iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. május 12.

Image Mark Twain halhatatlan remekének, a Koldus és Királyfi történetének két főszereplője Tom és Edward gondolt egyet és ellátogatott Székesfehérvárra, a Talentum Református Általános Iskolába egy tanórára. Komolyra fordítva szót, a Vörösmarty Színházban legutóbb színpadra vitt és nagy sikerrel bemutatott zenés darab főszereplője Börcsök Olivér és Lehotai Miksa rendhagyó közönségtalálkozón vett részt egyházi intézményben és osztotta meg élményeit az ifjú közönséggel lelkes érdeklődést kiváltva a diákok körében.

Tovább...
 
Emlékérmet adtak ki Ybl Miklósról a fehérvári éremgyűjtők Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. május 12.
A Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában nyitották meg ma délelőtt a XXIX. Alba Regia Éremgyűjtő Találkozót. A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének hagyományos májusi programján bemutatták a „Fehérvári nagyjaink” éremsorozat második darabját, az Ybl Miklós emlékérmet, amellyel a 200 éve Székesfehérváron született neves építész előtt tiszteleg a szervezet és a város. A numizmatikai börze, egyben a kiállítás első napján díjakat is átadtak, elismerésben részesült többek között dr. Cser-Palkovics András polgármester a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének támogatásáért. A május 17-ig nyitva tartó kiállításra – az előző évekhez hasonlóan – ezúttal is sok látogatót várnak szervezők.
Tovább...
 
Klasszikus művekre való kortárs reagálás Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. május 09.

Image 22 szervező, 25 helyszín, 42 féle program 47 alkalommal, összesen 59 produkció, több mint nyolcvan művész és alkotó közreműködésével rendezik meg a 15. Kortárs Művészeti Fesztivált május 13-18. között Székesfehérváron. A helyszínek az Alba Pláza mozijától kezdve, a Bory-váron át körbeölelik a városi intézmények tereit, termeit, udvarait. A hagyományos fesztiválnyitót a felújított Fő utcán, a megszokott és megszeretett művész-zászlók alatt, az Igéző előtti téren tartják majd május 13-án, kedden 19.00 órától.

Tovább...
 
"Bálványok és démonok" a múzeumban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. május 09.
A Szent István Király Múzeumban mutatták be tegnap délután a „Bálványok és démonok - Csók István (1865-1961) festészete” című tanulmánykötet. A könyv az elismert festő munkásságát és életét mutatja be. A képekkel gazdagon illusztrált kiadás méltán váratott magára ilyen sokáig és minden bizonnyal beteljesíti a hozzá fűzött reményeket.
Tovább...
 
MÁJUSBAN IS KORÁBBAN KEZDŐDNEK A MESTER ÉS MARGARITA ELŐADÁSAI Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 09.

Image A Mester és Margarita című előadás kezdési időpontját májusban is 19 óra helyett 18.30-ra változtatta a Vörösmarty Színház, hogy előadás után a nézők kényelmesen elérhessék az autóbuszt. Eszerint május 9-én, 10-én, 14-én, 16-án és 17-én 18.30-kor kezdődik A Mester és Margarita.

Tovább...
 
CSALÁDI DÉLUTÁN A ZICHY-CSALÁD GYŰJTEMÉNYÉBEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 07.
A Németalföldtől Rómáig című kiállítás keretében rendeznek múzeum- pedagógiai foglalkozást a Csók István Képtárban május 11-én vasárnap 15 órától 18 óráig. A kreatív foglalkozást 5-6 éves kortól ajánlják a gyerekeknek. A programra Fiedler Zsuzsanna múzeumpedagógusnál lehet jelentkezni a +36 209 667 903-as telefonszámon vagy a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen.
Tovább...
 
Igéző  itt Szabad a Színház! Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. május 06.

Image Esti mese a kirakatban, gyermekfoglalkozások és színházi előadások – csak ízelítő a kínálatból, amellyel a Fő utcán sétálók az Igézőben találkozhatnak. Az év eleje óta működő új közösségi tér mára a Belváros szerves része lett. A Szín-Tér/Színjátszó és Versmondó Egyesület tevékenységét a kezdetektől támogatja Székesfehérvár Önkormányzata, működésük további garanciáját pedig az a közművelődési megállapodás adja, amelyet hétfőn este írt alá Nagy Judit elnök és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Tovább...
 
Tarka-barka Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. május 02.
A Batsányi- Cserhát Művész Kör „tarka-barka” fesztiváljára Tisztelettel és szeretettel meghívja Önt, családját. barátait, ismerőseit, 2014. 05. 03. de. 10 órai kezdettel du. 15 óráig tartó Gálájára az Erzsébetligeti Színházba.
Tovább...
 
Blaskó Borbála lett az évad legjobb női táncművésze Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Tegnap este, a tánc világnapján adták át a Művészetek Palotája Fesztiválszínházában a Magyar Táncművészek Szövetsége által odaítélt szakmai díjakat. Az évad legjobb női táncművésze díjat - a székesfehérváriak által is jól ismert - Blaskó Borbála táncművész, koreográfus, táncpedagógus kapta.

Tovább...
 
NEMZETKÖZI JAZZ NAP SZÉKESFEHÉRVÁRON ÁPRILIS 30-ÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Április 30-án a Szabadművelődés Házában beszélgetésekkel és két jazz zenekar koncertjével csatlakozik a nemzetközi eseménysorozathoz az Ars Omnis Kulturális Egyesület az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága szakmai támogatásával. Az idei székesfehérvári jazzünep központi témája a kultúrák közötti párbeszéd.

Tovább...
 
VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Nemzetközi testvérvárosi találkozó az Európai Unio támogatásával, Gárdony nyolc testvérvárosának részvételével az EU csatlakozás 10. évfordulóján, megyei lovas díjugrató verseny a Velencei-tó partján, nemzetközi petanque verseny a fesztiválközpontban, játszótér-avató ünnepség a Gárdonyi rönkvár mellett, közösségi kemence fedés avató ünnepség Dinnyésen az ország 20 településéről és a határon túlról érkező kemencebarátokkal, természetismereti programok a Dinnyési Fertőn, kerékpáros aktivitások a nemrég átadott tóparti kerékpárúton,..

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4313 - 4323 / 6188