Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
VII. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 30.

Image Nemzetközi testvérvárosi találkozó az Európai Unio támogatásával, Gárdony nyolc testvérvárosának részvételével az EU csatlakozás 10. évfordulóján, megyei lovas díjugrató verseny a Velencei-tó partján, nemzetközi petanque verseny a fesztiválközpontban, játszótér-avató ünnepség a Gárdonyi rönkvár mellett, közösségi kemence fedés avató ünnepség Dinnyésen az ország 20 településéről és a határon túlról érkező kemencebarátokkal, természetismereti programok a Dinnyési Fertőn, kerékpáros aktivitások a nemrég átadott tóparti kerékpárúton,..

Tovább...
 
A közösség színháza lesz a következő évadban is a Vörösmarty Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. április 29.

Image Sajtótájékoztatón ismertették a 2014/2015-ös évadának terveit a Vörösmarty Színházban. Jónéhány sikerdarab műsoron marad továbbra is, emellett hat új nagyszínpadi, öt Pelikán kamaraszínházas, valamint egy stúdiószínpadi bemutatót terveznek. A város polgármestere, valamint a teátrum igazgatója mellett a rendezők ismertették a bemutatásra kerülő darabokat és a színház tervezett akcióit.

Tovább...
 
Dr. Lónay Gyula: A magyar nyelv misztériuma Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 28.

Image A Hétvezér Esték 218. előadásán Dr. Lónay Gyula, nyelvész mutatja be a magyar nyelv misztériuma c. könyvét, amely 2008-ban jelent meg a Babylon Ősnyelv Akadémia kiadásában. A könyv alcíme; A hét hangra épülő ősnyelv, amely a nap, hold (l.n), víz (p.s, b.r), fa, kő, föld tulajdonságait hordozzák magukban, s mindezek kovásza az egyesülés (s), a lélek, habitus (h) és a hely (t) hangjai.

Tovább...
 
KAKTUSZKIÁLLÍTÁST RENDEZNEK A SZENT ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 25.
Április 25-e és április 27-e között kaktuszkiállítást és -vásárt rendeznek a Szent István Művelődési Házban. A háromnapos, ingyenesen látogatható seregszemlén kaktuszgyűjtemények szebbnél szebb darabjait, igazi különlegességeket tekinthetnek meg az érdeklődők, és lesznek érdekes előadások is.
Tovább...
 
PÉNTEKEN NYITJÁK MEG A POZSONYI 2014-ES THAI KULTURÁLIS FESZTIVÁLT Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 25.

Image Április 25-től 27-ig rendezik meg Pozsonyban a hagyományos Thai Kulturális Fesztivált. A háromnapos eseményen többek között harminc thai művész zenés-táncos előadását is megtekinthetik az érdeklődők. A pozsonyi Incheba Expóra ellátogatók ezen kívül a thai konyha étel különlegességeit is megkóstolhatják, továbbá tradicionális thai ékszereket is vásárolhatnak. A háromnapos pozsonyi Thai Kulturális Fesztivál ingyenesen látogatható.

Tovább...
 
Gazdag programokkal várják a diákokat a ballagás hetében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 24.

Image A hagyományokat tisztelő, ám számos újdonságot is tartalmazó, színes programsorozatot szerveznek a középiskolás ballagóknak Székesfehérváron. Jövő kedden az Órajátéknál fogadják a végzősöket, majd szerdán első ízben rendezik meg a Fehérvári Ifjúsági Fesztet, melynek keretében kulturális és pályaorientációs programok egyaránt lesznek, a városi diákzenekarok pedig versenyre kelnek az arany dobverőért és egy fellépési lehetőségért. Szombaton csaknem 1800 végzős középiskolást búcsúztat a város a központi ballagáson. – hangzott el a részleteket ismertető sajtótájékoztatón.

Tovább...
 
Jótékonysági kiállítás Down-szindrómás gyerekek festményeiből Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 24.

Image A Nemzetközi Down Világnap alkalmából rendezett gálaműsort a Vörösmarty Színházban a Down Egyesület, ahol előrajzolt festővásznakon fejezhették be az alkotásokat a Szent Kristóf Ház lakói. Az így született képekből nyílt kiállítás tegnap a Városházán. A festmények megvásárolhatóak, a befolyt összeget a Down-szindrómás gyermekek támogatására fordítják. A tárlat május 8-ig tekinthető meg a Városháza első emeleti folyosóján.

Tovább...
 
HAYDN MŰVE CSENDÜL FEL A HÚSVÉTI HANGVERSENYEN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 23.

Image Húsvéti hangversenyt rendeznek április 23-án szerdán 19.30-kor a Szent István Bazilikában, ahol Haydn: A megváltó hét szava a keresztfán című művét adják elő. Közreműködik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Vegyeskar és a Primavera Vegyeskar Drahos Béla vezényletével. A művet Haydn maga is egyik legsikerültebb alkotásának tekintette.

Tovább...
 
ERFÁN FERENC KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK MEG A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 22.
Erfán Ferenc kárpátaljai festőművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagjának kiállítása nyílik meg április 22-én kedden 18 órakor a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Erfán Ferenc festőként egyaránt készít figurális ábrázolásokat, csendéleteket és tájképeket is. A naturalista, impresszionista stílusok, és a kárpátaljai festőiskola hagyományai nyomán alakította ki egyéni stílusát.
Tovább...
 
HÚSVÉTI KONCERTET AD A VOX MIRABILIS KAMARAKÓRUS Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 22.

Image 2014. április 26-án, szombaton a Jézus Szíve templomban szervez Húsvéti Koncertet a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az eseményen a Hermann László Vonószenekar, Sellei Etelka és Zemlényi Eszter énekművészek is fellépnek. A Húsvéti Koncert este 19 órakor kezdődik, melyre minden érdeklődőt sok szeretettel várnak. Jegyek a helyszínen kaphatók!

Tovább...
 
KORÁBBAN KEZDŐDNEK A MESTER ÉS MARGARITA ELŐADÁSAI Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2014. április 18.

Image A Mester és Margarita című előadás kezdési időpontját április 18-ától 19 óra helyett 18.30-ra változtatta a Vörösmarty Színház, hogy előadás után a nézők kényelmesen elérhessék az autóbuszt. Eszerint április 18-án és 22-én, valamint május 5-én, 9-én, 10-én, 14-én, 16-án és 17-én 18.30-kor kezdődik A Mester és Margarita.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4324 - 4334 / 6189