Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
ALBA REGIA FESZT ÉS JAZZVERSENY LESZ AUGUSZTUSBAN FEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 17.

Image Hagyományt szeretnének teremteni az Alba Regia Feszt és Jazzverseny megrendezésével augusztus 5. és 7. között Székesfehérváron. A fiatalok mellett igazi világsztárok is jönnek Fehérvárra. Mindössze két belépős koncert lesz a Vörösmarty Színházban: a Dirty Loops és Biréli Lagrene estje. A Városház téren pedig színpadra lép a Budapest Ragtime Band és Babos Gyula, de a Múzeum addigra elkészülő új udvarán és a Zichy ligeti színpadon is lesznek koncertek.

Tovább...
 
Cserhalmi Györgyöt választották az év Shakespeare-színészének Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 16.

Image A Vörösmarty Színház április 15-i „ Lear király” című előadása a darab vége előtt rendhagyó módon „megszakadt”. Mindennek persze örömteli okai voltak, hiszen a műsor szereplői és a közönség együtt köszönthette a társulat Gábor Miklós- díjjal kitüntetett művészét, a címszerepet megformáló Cserhalmi Györgyöt.

Tovább...
 
SIMON MÁRTON - POLAROIDOK Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 14.
Április 16-án szerdán 18 órától az Új Magyar Képtárban Simon Márton Polaroidok című kötetéből tartanak zenés, két részes felolvasát Gyarmati Gábor basszusgitáros és Táborszky Bence trombitás segítségével. A József Attila Kör estje a székesfehérvári "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat részeként valósul meg.
Tovább...
 
Válogatás a Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. április 14.
A Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból „Németalföldtől Rómáig” címmel nyílt kiállítás szombaton a Csók István Képtárban. A tárlaton a neves flamand, holland, francia és olasz mesterek munkái mellett kiemelkednek a közép-európai barokk portréfestészet és szobrászat élvonalába tartozó mesterek. A Szent István Király Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös kiállításának megnyitóján a megjelenteket dr. Cser-Palkovics András polgármester is köszöntötte.
Tovább...
 
Ajándék könyv Fehérvárról nem csak Székesfehérváriaknak Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2014. április 14.

Image Impozáns kötettel gazdagította Székesfehérvár történelmét bemutató sorozatát a közelmúltban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztetjével kitüntetett Dr. Siklósi Gyula. A régészprofesszor kutatásai alapján összeállított könyvet jó szívvel ajánlja nem csupán a szakmának, hanem elsősorban a város rendhagyó történelmi múltja iránt érdeklődő közönségnek. Munkája a Szent István emlékév „zárásaként” a Székesfehérvári Összhaderőnemi Parancsnokág támogatásával látott napvilágot.

Tovább...
 
MESTER ÉS MARGARITA A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image Április 12-én tartják A Mester és Margarita című előadás bemutatóját a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Bulgakov regényadaptációját Hargitai Iván viszi színre. A főbb szerepekben Egyed Attilát, Törőcsik Franciskát, László Zsoltot, Cserhalmi Györgyöt és Lábodi Ádámot láthatja a közönség.

Tovább...
 
A Prosperó Színkör áprilisi előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image A Prosperó Színkör áprilisban a következő két előadást tartja Székesfehérváron: 12-én (szombat) 19 óra: Eugene Ionesco: A kopasz énekesnő; 27-én (vasárnap) 19 óra: Garaczi László: Jederman. (A balassagyarmati XXXIV.Madách Imre Irodalmi és Színjátszó Napokon bronz minősítést kapott produkció) Mindkét előadás helyszíne A Szabadművelődés Háza (Fürdő sor 3.)

Tovább...
 
BÉLYEGKIÁLLÍTÁS a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image Április 9-től 13-ig rendhagyó kiállítást szerveznek a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házának könyvtártermében. Az érdeklődők a Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjainak sok évtizedes bélyeggyűjteményét tekinthetik meg. A tárlatot április 9-én, szerda délután 17 órakor nyitják meg. A Bélyeggyűjtő Kör tagjai „Öreg ember nem vénember” jeligére várnak mindenkit a szerdai megnyitóra.

Tovább...
 
GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPTÁNCFESZTIVÁL Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 11.

Image A Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza, az Alba Regia Táncegyesület, valamint a Motívum Kulturális Egyesület közösen rendezi meg idén április 13-án, vasárnap a „Húzd keresztül” Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált, melyre 23 csoport jelezte részvételi szándékát. Több kísérőprogram színesíti az amúgy is izgalmasnak ígérkező fesztivált. Az egész napos program ingyenesen látogatható.

Tovább...
 
Kiállítás a Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2014. április 11.
A páratlan Zichy-gyűjtemény legszebb festményeiből és szobraiból rendeznek kiállítást Székesfehérváron, a Csók István Képtárban. A Szent István Király Múzeum és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria közös tárlatán 57 műtárgyat láthat a közönség. A zártkörű megnyitóra április 12-én, szombaton délelőtt kerül sor, ám délutántól a nagyközönség is megtekintheti a tárlatot június 29-ig, a hét minden napján.
Tovább...
 
ÉLETRE KELNEK AZ ÁLLATOK AZ ANIMAL PLANET CÍMLAPJÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 09.

Állatbarátoknak, játékos kedvű, kreatív felfedezőknek, az állat- és növényvilág, valamint a természettudományok iránt érdeklődő általános iskolás gyerekeknek nyújt hasznos élményeket az új ismeretterjesztő magazin, az Animal Planet. Az első lapszám igazi különlegességet is tartogat, hiszen az olvasók maguk kelthetik életre a címlapon látható tigrist az okostelefonjuk segítségével. A havonta megjelenő kiadvány célja, hogy megismertesse és megszerettesse a gyerekekkel a Föld csodálatos állatvilágát.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4335 - 4345 / 6188