Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Elérkeztek a magas légköri kutatóballon fotói a Táncsics iskolába Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 07.
A Táncsics Mihály Általános Iskolába érkezett az a kiállítás, amelyet a tavalyi év júniusában felbocsátott ballonokban elhelyezett kamerák által készített képekből állítottak össze. Az Önkormányzat támogatásával megvalósuló kísérlet során készült fotók először A Szabadművelődés Házában voltak láthatóak, azóta mindig új helyszínre költözve igyekeznek biztosítani minden fehérvári számára a lehetőséget, hogy megtekintse őket. A megnyitón az iskola diákjai számára a kísérletben résztvevő fizikus és villamosmérnök tartott érdekes ismeretterjesztő előadást a kiállítás képei alapján.
Tovább...
 
Csanádi hét Zámolyon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 07.

Image A zámolyi általános iskolában idén is megrendezik az immár hagyományossá vált "Csanádi Hetet". A ünnepi programsorozat főbb állomáspontjait alább tekinthetik meg Olvasóink, akiket az iskola vezetősége ezúton is szeretettel vár a rendezvényre! 

Tovább...
 
Középdöntőben az Alba Regia Táncegyüttes Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 04.

Image Április 5-én, szombaton 18.35 órakor a „Fölszállott a páva” tehetségkutató műsor első középdöntőjében lép színpadra az Alba Regia Táncegyüttes. – jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Brájer Éva alpolgármester, Botos József, az Alba Regia Táncegyesület elnöke, valamint Majoros Andor, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti menedzsere és Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyüttes művészeti vezetője. Ha szükséges, a döntőbe jutáshoz a székesfehérváriak is hozzájárulhatnak szavazataikkal.

Tovább...
 
KONCERTTEL KEZDŐDIK AZ YBL NAPOK SZÉKESFEHÉRVÁRON Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 04.

Április 6-án lesz 200 éve, hogy Székesfehérváron megszületett Ybl Miklós (1814-1891), a magyar historikus építészet legnagyobb alakja. A szülőváros e jeles nap előestéjén, április 5-én szombaton18 órakor muzsikával emlékezik meg híres szülöttéről a Felsővárosi Szent Sebestyén templomban. Április 6-án vasárnap 10 órakor, a 200. születésnapon pedig a fehérvári civilek kezdeményeztek egy főhajtást Ybl Miklós szobránál, a róla elnevezett lakótelepen.

Tovább...
 
IDÉN IS LESZ VERSMARATON A SZABADMŰVELŐDÉS HÁZÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 03.

Image „Versmaraton” címmel idén ismét lehetőséget biztosít minden versbarátnak A Szabadművelődés Háza, hogy a Költészet Napja tiszteletére elmondhassa kedves versét a Verspódiumon. Április 11-én, pénteken 10 órától 15 óráig várják a versmondókat a ház aulájába. A „Versmaraton” célja, hogy ezen idő alatt minél több vers hangozzon el a színpadon. Magyar és külföldi költők műveivel egyaránt lehet szerepelni.

Tovább...
 
Hétfőn indulnak a JAK-napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 03.

Image A József Attila Középiskolai Kollégium idén is megrendezi a JAK-napokat 2014. április 07-10. között. Az egyhetes programsorozat keretében megemlékeznek az intézmény névadójáról, illetve a Költészet Napjáról. A fenti időpontban számos program várja a városból és Fejér megyéből érkező diákokat.

Tovább...
 
TAGTOBORZÓT TART A TÁSKA RÁDIÓ ÁPRILIS 14-ÉN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 01.

Image A Táska Rádió tagtoborzót tart 6-10. osztályos diákoknak, akik a tanfolyamon megismerkedhetnek a rádiós munka alapjaival, a műsorvezetéssel, az adásszerkesztéssel és a riporterkedéssel. A toborzót 2014. április 14-én hétfőn 15 órakor tartják a Lánczos Kornél Gimnáziumban, a Budai út 43 szám alatt.

Tovább...
 
Martinásszal a világot jelentő gördeszkákon Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 01.

Image Sajtótájékoztató keretében számoltak be Dunaújvárosban a Fejér Megyei Diáknapok idei rendezvényéről. A tájékoztatón Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok képviselte

Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör április havi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. április 01.

Image A Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek 2014. április havi programja alább olvasható el.

Tovább...
 
Kiállítás Esterházy János emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2014. április 01.
Esterházy János felvidéki mártír politikus tiszteletére nyílik kiállítás 2014. április 3-án, csütörtökön 17.00 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A Pozsonyi Magyar Galéria egyre bővülő „Hommage `a Esterházy János” festmény-, szobor- és grafikai gyűjteményének darabjait láthatja a közönség. A megnyitón köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, a kiállítást Martényi Árpád, az Esterházy János Emlékbizottság elnöke ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A politikusról Csehi József, a Rákóczi Szövetség Vas Megyei Szervezetének elnöke emlékezik meg, a boldoggá avatás lehetőségéről Molnár Imre történész tart előadást.
Tovább...
 
A szívem vigyáz rád Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 31.

Image Az Autizmus Világnapja alkalmából nyílik kiállítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI diákjainak munkáiból az Igézőben. A tárlatot Dr. Dienesné Fluck Györgyi tanácsnok nyitja meg. A program 14.00 órakor "A szívem vigyáz rád" című gálaműsorral folytatódik. A Művészetek Házában rendezett eseményen az oktatási intézmény autizmussal élő tanulói adnak műsort.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4346 - 4356 / 6188