Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Simor István: Túlélőkönyv - könyvbemutató előadás és beszélgetés Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 31.

Image „Tűzoltóként megtanultam, milyen áldozatot vállalni ismeretlen emberekért. Miután balesetet szenvedtem és egyedül maradtam, más dolgokat tanultam meg... de vallom, hogy Istennél nincs lehetetlen... Ha nekem adott még 20 évet, most pedig pár hónapot, hogy írhassak, akkor te is bátran fordulhatsz hozzá... Nem olyan misztikus ez, mint gondolnád. Miközben folyton szóvá tették szabálytalan haldoklásomat, az írást nem hagytam abba. Folytattam, mert éreztem, hogy kell és kellett is… "

Tovább...
 
Díjak a színházi világnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 31.

Image A Szegedi Nemzeti Színházzal közösen ünnepelte a színházi világnapot a MASZK Országos Színészegyesület. A gálán nívós szakmai elismeréseket is átadtak. A pályakezdő tehetségek elismerésére létrehozott Soós Imre-díjat a Vörösmarty Színház fiatal színésznője, Földes Eszter kapta. A Vámos László-díjat Psota Irén színművész alapította, hogy megőrizze az 1996- ban elhunyt rendező emlékét. Az elismerést idén dr. Szikora János rendező, a Vörösmarty Színház igazgatója vehette át.

 
Mester és tanítványa - Simon M. Veronika és Pallaga Anna kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 28.

Image "Mester és tanítványa" - címmel nyílik meg Simon M. Veronika Cserhát- Munkácsy- és Holló László díjas festőművésznő és tanítványa, Pallaga Anna kiállítása Bicskén.

Tovább...
 
Ünnepség Mátyás király fehérvári koronázásának 550. évfordulóján Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2014. március 28.
Image Történelmi tanulmányainkból tudjuk, hogy Hunyadi Mátyást többször is uralkodóvá választották. A székesfehérváriak számára ezek közül az 1464-es a legkiemelkedőbb, hiszen akkor itt, a városban a Szent Koronával koronázták hivatalosan is királlyá az egykori uralkodót. A jeles esemény 550. évfordulója alkalmából ünnepi műsorral készül a város a Belvárosi I. István Középiskola Hunyadi Mátyás Tagintézményével együttműködve. A szervezők Székesfehérvár polgármesterével közösen sajtótájékoztató keretében invitálták meg az érdeklődőket a szombati programra.
Tovább...
 
A 21. század aranya: az édesvíz Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 24.

Image A "21. század aranya: az édesvíz" címmel rendezi következő, ingyenesen látogatható előadását a Barankovics István Alapítvány 2014. március 25-én kedden, 17 órai kezdettel Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban.

Tovább...
 
"A Gnózis egyetemes" Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 24.

Image A Fejér Szövetség Hétvezér Est sorozatának hajnalán szereplő előadók egyike, Nagy Lajos lesz a 213. Hétvezér Est vendége. A Vendég szokásait megőrizve most is egy könyvbemutatóval egybekötött előadással jelentkezett. Címe: A kínai gnózis - könyvbemutató előadás keretében magyarázatok Lao-ce Tao Kingjéhez.

Tovább...
 
Ozzy gitárosa és a Hét tenger kalózai a FEZEN-en Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2014. március 21.

Image Szerettél volna valaha halálfejes lobogójú hajón, kivont karddal indulni rohamra? Pózoltál már seprűvel a kézben a tükör előtt miközben valamelyik gitárhős slágere üvöltött a magnódból? Ha bármelyikre is igen a válasz, találkozzunk az idei FEZEN Fesztiválon. Az ALESTORM a hamisítatlan kalózpartik hangulatát hozza Székesfehérvárra, GUS G. pedig az egyik legjobb ma is aktív gitárvirtuóz.

Tovább...
 
ÁRPÁD-NAPI HAGYOMÁNYŐRZŐ TALÁLKOZÓT RENDEZNEK A ZÖLD TANYÁN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 21.
Árpád-napi hagyományőrző találkozót rendeznek március 22-én szombaton a Zöld Tanyán. A rendezvényt még Gáspár Attila honosította meg a Sóstó Természetvédelmi Területen. A látogatókat idén is sok érdekes program várja a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület által szervezett programon.
Tovább...
 
Gazdag programsorozat a Magyar - Lengyel Barátság Napján Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. március 21.

Image A Magyar-Lengyel Barátság Napjához kapcsolódóan háromnapos programsorozatot szerveznek a hétvégén. Az Opole vajdaságból és Opole városból érkező delegációk a megye és a megyeszékhely önkormányzatának meghívására érkeznek Székesfehérvárra. A közéleti és kulturális eseményekről részletesen adott tájékoztatást Róth Péter alpolgármester és Tóth Erika, a Fejér Megyei Közgyűlés településfejlesztésért és külkapcsolatokért felelős tanácsnoka.

Tovább...
 
MÁRCIUS 23-ÁN VASÁRNAP LESZ A VERSÜNNEP ELŐDÖNTŐJE Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 21.

Image Idén immáron ötödik alkalommal versenghetnek egymással az irodalomkedvelő fiatalok, hiszen a Fehérvár Médiacentrum Kft. a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve ismét Fehérvári Versünnepet szervez. Az elődöntő március 23-án reggel kilenc órakor kezdődik a Szent István Művelődési Házban, melyre szeretettel várják az érdeklődőket.

Tovább...
 
RÁDÓCZY GYARMATHY GÁBOR KIÁLLÍTÁSA NYÍLIK MEG A FORRÁS GALÉRIÁBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. március 19.
Március 20-án új kiállítás nyílik a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. Rádóczy Gyarmathy Gábor festő- és grafikusművész tárlatát Tahi Tóth László színművész nyitja meg este fél hétkor. A kiállításon látható festményei, rézkarcai összetett kompozíciókról árulkodnak, melyekben a rútság, a gonoszság és az erőszak mellett éppúgy megjelenik a szépség és az erotika, a mozgalmasság, a kavargó érzelmek ábrázolása, a színek drámaisága.
Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4357 - 4367 / 6188