Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Ifj. Tompó László: Prohászka Ottokár időszerűsége Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 25.

Image Ismét Ifj. Tompó László irodalom történész lesz a Fejér Szövetség vendége a 209. Hétvezér Estén. A népszerű előadó ezúttal Prohászka Ottokárról, Székesfehérvár tizenötödik megyepüspökéről fog beszélni. A híres pap, egyházi író, közszereplő nagy hatást gyakorolt az egész magyarságra, a magyar lelkiségre. Városunkban a róla elnevezett körtemplom őrzi emlékét, hamvait is itt helyezték örök nyugalomra.

Tovább...
 
Premierekre készül a Szegedi Kortárs Balett! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 24.

Image 2014. március 7-én a Szegedi Nemzeti Színházban 19 órától Juronics Tamás Mimikri című táncjátékának bemutatója és a Tavaszi áldozat előbemutatója látható.

Tovább...
 
Magyar-lengyel barátságról szóló pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 24.
Ifjúsági képzőművészeti pályázatot hirdetett a Magyar-Lengyel Barátság Napjához kapcsolódóan Székesfehérvár és Opole város Önkormányzata, valamint Fejér megye illetve Opole vajdaság Közgyűlése. Az alkotásokat február 28-ig lehet leadni a Városházán vagy a Megyeházán Székesfehérváron.
Tovább...
 
Idegenvezetők Világnapja 2014. február 23. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 21.

Image 2014-ben a Székesfehérvárra érkező látogatók és turisták már egy új okos telefonos útikalauz segítségével is felfedezhetik városunkat. Az okos telefonokra fejlesztett, és közel 2 éve piacra dobott PocketGuide városnéző alkalmazás már a világ 85 turisztikailag legfrekventáltabb desztinációjában használható. A magyar GPS City Guide Kft. által 2012-ben meghirdetett pályázatára olyan újszerű túraútvonal kialakításával pályázott Székesfehérvár, mely élményszerűen, akár egy vagy több összefüggő történelmi eseményen keresztül mutatja be az adott várost, desztinációt.

Tovább...
 
Még lehet jelentkezni a Szépirodalmi Felolvasó Maratonra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 19.

Image A székesfehérvári Szent István Művelődési Ház is csatlakozik a Szépirodalmi Felolvasó Maratonhoz, melyet február 21-22-én egy időben rendeznek meg a Kárpát-medencében. Az igényes és értékteremtő ünnepi program önkéntes kezdeményezés, melyre pénteken 12.00 óráig várják a jelentkezéseket.

Tovább...
 
Rajzpályázat az egészséges lábakért Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2014. február 19.

Image Több száz pályázat érkezett a Glória Cipő által a tavalyi évben meghirdetett rajzpályázatra. A legtöbb művet beküldő óvoda és általános iskola egyik különdíja volt, hogy ingyenes lábortopédiai szűrésen vehettek részt. Az országos pályázatra a Tolnai Utcai és a Tóvárosi Általános Iskola diákjai neveztek a legtöbben. A Tóvárosban végzett keddi szűrésen jelent volt Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is.

Tovább...
 
ZENÉS MESEJÁTÉKOT MUTATNAK BE A PELIKÁN KAMARASZÍNHÁZBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 18.

Image Boribon, a király címmel újabb zenés meseelőadásra készülnek a Pelikán Kamaraszínházban. Február 21-én 10 órakor dalokkal és bábokkal, rövid dialógusokkal és sok-sok játékos szituációval lép a legkisebbek elé Boribon és Annipanni. A Boribon, a király című mesejáték Marék Veronika híres Boribon-mesesorozatából született.

Tovább...
 
TÉLBŐL TAVASZBA - NÉPRAJZI ELŐADÁS SZERDÁN A MÚZEUMBAN Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 18.
A „Kis magyar néprajz a múzeumban” című szabadegyetemi sorozat következő programját február 19-én, szerdán 16.30 órától tartják a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A rendezvényen Paréj Gabriella néprajzkutató „Télből tavaszba - télűző-tavaszváró népszokásaink európai összehasonlításban” címmel tart előadást. A programra ingyenes a belépés.
Tovább...
 
Réber László könyvillusztrációi szuperérzékeny gyerekszemmel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 18.
A „Réber László könyvillusztrációi szuperérzékeny gyerekszemmel" címet viseli Ambró Judit mentálhigiénés szakember előadása, amelyet kedden 16.30 órakor tart a Hetedhét Játékmúzeumban.
Tovább...
 
PÁVATÁNC Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 14.

Image Gáspár László költő szerzői estjére várják a szervezők olvasóinkat február 17-én, 18 órakor a Királykút Emlékházba. A program házigazdája Bakonyi István irodalomtudós lesz.

 
A MY FAIR LADY BEMUTATÓJÁRA KÉSZÜL A VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2014. február 14.

Image 2014. február 15-én, szombaton 19 órakor mutatják be a My Fair Lady című előadást a Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Shaw-Lerner-Loewe világhírű musicaljét Szikora János rendezi. Eliza Doolittle szerepében Radnay Csilla lép színpadra, Henry Higgins professzort Hirtling István alakítja.

Tovább...
 
<< Első < Előző 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4390 - 4400 / 6188